Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Maja Posavec se u petak vraća u Arsen, stižu novi filmovi i predstave

Maja Posavec se u petak vraća u Arsen, stižu novi filmovi i predstave

 

 

Maja Posavec se vraća u Šibenik, odnosno u Kuću umjetnosti Arsen koju je odabrala za hrvatsku premijeru albuma Bye bye Saturn. Glazbenica i glumica u petak, 14. siječnja 2022. godine, u 20 sati predstavit će svoj dugo očekivani studijski album koji je nastajao kroz tri godine, a Maja ga je publici do sada najavila singlovima „Trnoružica”, „Biljke” i „Daleko od nas”.

Dio pjesama na albumu inspiriran je raznim pop izvođačima, između ostalih, Doris Dragović, Annom Oxa i njihovim festivalskim nastupima, a zanimljivost je i da se na albumu se nalazi i jedna cover pjesma. Riječ je o pjesmi „Piši mi” grupe Magazin koju je Maja prepjevala u „Laži i meni”, a dio teksta jedne druge pjesme grupe Magazin iskoristila je u pjesmi „Avion”.

„To je dio mog kulturalnog nasljeđa, dio mog odrastanja. Moj glazbeni ukus se izmijenio od tada, ali moje emotivno tijelo je i dalje vezano za to razdoblje i ja mu se u svojoj glazbi vraćam i nanovo ga stvaram iz današnjeg mjesta“, poručila je Maja.

Što se tiče ostalog programa u Kući umjetnosti Arsen. U srijedu, 12. siječnja, u 18 sati igra Toma, jedan od najvećih regionalnih kino-hitova svih vremena. Riječ je o igranom filmu o legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću, zvijezdi narodne glazbe čije su pjesme i boemski stil života obilježile popularnu kulturu Jugoslavije.

U srijedu u 21 sat na rasporedu je film Mračna kći. Redateljski prvijenac holivudske glumice Maggie Gyllenhaal enigmatična je psihodrama koja pruža nešto drugačiji pogled na majčinstvo. Olivia Colman u hvaljenoj glumačkoj izvedbi tumači ulogu rastavljene profesorice Lede, majke odraslih kćeri, koja tijekom ljetovanja na jednom grčkom otoku postaje opsjednuta mladom majkom (Dakota Johnson) i njezinom kćeri.

Za mlađe u programu Bubamarac, u subotu, 15. siječnja, u 11 sati na rasporedu je predstava Mudra glava malog mrava.

U subotu u 18 sati igra Quo vadis, Aida?,  igrani film redateljice Jasmile Žbanić, nedavno ovjenčan s čak tri nagrade Europske filmske akademije – za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glumicu (Jasna Đuričić), a koji kroz perspektivu srednjoškolske profesorice Aide, angažirane kao prevoditeljice za UN, govori o genocidu u Srebrenici. U subotu u 20.30 sati na rasporedu je Licorice Pizza, najnovije ostvarenje redatelja P. T. Andersona koji je hommage Kaliforniji početkom 1970-ih, klasicima žanra filma o odrastanju poput kultnih Američkih grafita i – prvoj ljubavi. Smještena u dolini San Fernanda, radnja prati tinejdžera Garyja Valentinea koji se zaljubljuje u deset godina stariju djevojku Alanu i pokušava navigirati krivudavim putanjama odrastanja, stranputicama nesigurnosti i uzbudljivostima koje donosi prva velika ljubav.

U nedjelju, 16. siječnja, u 11 sati za najmlađe igra Tvornica snova, danski animirani film, koi je inteligentno i zabavno ostvarenje o suvremenim obiteljima, u čijem je središtu djevojčica Minna.

Film Anette igra u srijedu, 19. siječnja, u 18 sati. Jedan od najoriginalnijih filmova godine udružio je Adama Drivera i Marion Cotillard u ulogama zaljubljenog para, provokativnog stand-up komičara i međunarodno poznate operne pjevačice, koji žive u glamuroznom settingu današnjeg Los Angelesa. Kada njihova kćerkica Annette dođe na svijet, njezine će misterizone sposobnosti zauvijek promijeniti njihove živote.

Bez ljubavi je na rasporedu u srijedu u 21 sat na velikom platnu Kuće umjetnosti Arsen gdje će gledatelji imati priliku pogledati film Andreja Zvjaginceva „Bez ljubavi”. Riječ je o drami koja prerasta u triler te daje na uvid prijezirom i gnušanjem zagađen odnos bračnih partnera pred razlazom, primoranih zajednički proživljavati mučne situacije uzrokovane nestankom 12-godišnjeg sina Aljoše.  

U subotu, 22. siječnja, za najmlađe je u 11 sati na rasporedu predstava Tri mačke.

Više o programu Kuće umjetnosti Arsen možete pronaći na njihovom webu.

 

  Objavljeno: 10.01.2022, 12:22h