Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Mladi šibenski znanstvenik Paško Bilić dobio prestižnu nagradu Kanadske sociološke asocijacije

Mladi šibenski znanstvenik Paško Bilić dobio prestižnu nagradu Kanadske sociološke asocijacije

 

 

Mladi znastvenik, 29. godišnji Šibenčanin Paško Bilić jučer 22. svibnja, od Kanadske sociološke asocijacije primio je prestižnu nagradu za svoj znanstveni rad Towards a Mediated Centre in the Network Society: Social construction of knowledge on and with Wikipedia. Naime, radom koji se bavi umreženim društvom i informacijama na Wikipediji, Bilić je pomeo znanstvenu konkurenciju i tako postao prvi Hrvat u povijesti koji je dobio ovo visoko znanstveno priznanje za studentski rad. Nagrada Kanadske sociološke asocijacije (CSA) dodjeljuje se od 2001. godine studentskim (MA i PhD) radovima prijavljenim na konferenciju Kanadske federacije društvenih i humanističkih znanosti. Ove se godine taj kongres održava na Sveučilištu Waterloo i Sveučilištu Wilfrid Laurier u Ontariju u Kanadi. Znanstveni rad Paška Bilića prihvaćen je na sekciji sociologije znanja, podtema 21st century mediated knowledge. Kongres je centralni događaj za sve kanadske društvene i humanističke znanosti. i jedan je od najprestižnijih u svijetu.

Paško Bilić je student doktorskog studija sociologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i istraživač stipendist na Wirth institutu za Austrijske i srednje europske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu u Kanadi. Diplomirao je povijest i sociologiju na Sveučilištu u Zagrebu kao jedan od 5 % najboljih studenata sociologije. Doktorski studij započeo je 2008. godine isto na  Sveučilištu u Zagrebu, a do danas je položio sve ispite s prosjekom 5.0, te je krajem 2010. godine i uspješno obranio sinopsis i temu doktorske dizertacije koja se bavi proučavanjem Wikipedije, kao novog medijskog izričaja. Od 2009. godine Paško Bilić radi kao asistent istraživač na Institutu za međunarodne odnose u Zagrebu pod mentorstvom doktorice Nade Švob Đokić. Član je Hrvatskog sociološkog društva, Canadian Sociological Association (CSA) i European Communication Research and Education Association (ECREA).

Objavio je preko 16 radova, što stručnih, što znanstvenih, od čega valja istaknuti onaj koji je objavio na Institutu za svjetske jezike na Sveučilištu u Osaki; gdje Bilić analizira slučaj web-stranice i organizacije WikiLeaks koja objavljuje osjetljive dokumente različitih vlada i korporacija. Sudjelovao je na mnogim znanstvenim konferencijama i dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada. Također je radio na nizu nacionalnih, regionalnih i europskih istraživačkih projekata. Osobito se ističe europski FP7 projekt na kojem sudjeluje 14 istraživačkih instituta i Sveučilišta iz cijele Europe. Na tom projektu objavio nekoliko stručnih radova iz područja medijskog sustava i medijske politike.

Paško Bilić u svojim znanstvenim istraživanjima najčešće se bavi proučavanjem novih medija, medijskog sustava i medijske politike.

  Objavljeno: 23.05.2012, 07:08h