Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Objavljen radionički program MDF-a, upisi uskoro

Objavljen radionički program MDF-a, upisi uskoro

 

 

Na internetskoj stranici Međunarodnog dječjeg festivala koji će se ove godine održati po 63. put u Šibeniku objavljen je radionički program. Zasad se radionice mogu samo pregledati, među njima pronaći onu koja odgovara dobi i željama djeteta, dok će upis djece u pojedine radionice počiti idući tjedan. Radionički programo oduvijek je važan dio programa Međunarodnog dječjeg festivala, a ovogodišnji 63. MDF, koji će se održati od 24. lipnja do 8. srpnja, donosi gotovo pedeset različitih radionica domaćih i inozemnih voditeljica.  

SLATKI RADIONIČKI PROGRAM

Idući tjedan, 8. lipnja, počinju upisi u radionice 63. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Sudjelovanje u radionicama je besplatno za svu djecu, a upisi se vrše isključivo online preko internetske stranice www.mdf-sibenik.com . Broj polaznika svake od radionica je ograničen, radionice su podijeljene i prilagođene određenim dobima djece, a ove godine vraćaju se  radionice za najmlađe – bebe, te radionice za mlade od 14 godina.

„U mnogim je radionicama naglasak na recikliranju i ekologiji poput radionice 'Eko kuglice' koje su po meni posebno zanimljive i važne. Tu će, na primjer, polaznici kroz igru i zabavu izraditi kuglice s mikroorganizmima u bioremedijaciji i oplemenjivanju morske vode. Ove godine imamo još radionice za bebe, za djecu od godinu dana, tri ili četiri godine. Na primjer, gosti iz Španjolske imat će zabavno  - kreativnu radionicu čokolade za djecu od godinu dana, a u okviru koje će najmlađi uživati u ukusnom „ludilu” kroz koji se prožima poezija, umjetnost i čokolada.  U radionici će djeca moći dodirnuti, transformirati, osjetiti, manipulirati i, naravno, okusiti hranu bogova”, pobliže je opisala Ines Nimac, stručna suradnica u uredu MDF-a.

Početak upisa u radionički program, perjanicu Međunarodnog dječjeg festivala, koji će se ove godine održati od 24. lipnja do 8. srpnja, očekuje se idući tjedan, i ponovno se očekuje velik broj zaintersiranih roditelja da baš njihova djeca na Festivalu uče i zabavljaju pod budnim okom stručnjaka iz zemlje i svijeta.

FESTIVAL KOJI JEDVA ČEKAMO

„Ove smo godine na vrijeme uskladili satove i rasporeda pa možemo reći da smo izbjegli prošlogodišnje preklapanje nastave u školama i našeg radioničkog programa. Htio bih naglasiti kako je radionički program i ove godine jako bogat i veoma zanimljiv, no i dalje nam ostaje ona gorko – slatka briga gdje se sva djece ipak neće moći upisati jer jednostavno je teško organizirati da upišemo cijeli jedan grad i još više od toga. Međutim, zadovoljni smo festivalskim programom na ulicama i trgovima, odnosno na našim pozornicama pa vjerujemo da nitko, ali baš nitko neće ostati zakinut za uživanje u Festivalu čiji početak jedva čekamo”, iskren je Jakov Bilić, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku pod čijim se okriljem MDF radi tijekom cijele godine. Štoviše, dodajmo da su već počele prijave programa za 64. Međunarodni dječji festival koji se tek treba održati.

Osim toga, uskoro će na internetskoj stranici Festivala, www.mdf-sibenik.com , biti objavljen i program, a nakon toga, slijedi i početak prodaje ulaznica za pojedine predstave iz programa 63. MDF-a čiji ovogodišnji festivalski plakat potpisuje hrvatska ilustratorica i grafička dizajnerica s berlinskom adresom, Srđana Modrinić.

 

  Objavljeno: 02.06.2023, 11:39h