Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Od subote počinju voziti brodovi za Jadriju i Martinsku

Od subote počinju voziti brodovi za Jadriju i Martinsku

 

 

I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći stići brodovima gradske brodske linije. Do omiljenih gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za ljetnu sezonu 2024.

Upravo su zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, glavni razlozi zbog kojih su i ove godine uspostavljene brodske linije, koje su se pokazale i kao dobra nadopuna ponudi grada Šibenika. Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu.

Osim izbjegavanja gužvi na cestama, pristupačne cijene karata i brodska vožnja uz najljepši pogled na Šibenik i Kanal sv. Ante, samo su neke od prednosti brodskog prijevoza. Sudeći prema reakcijama građana proteklih godina, gradske brodske linije postaju neizostavni dio ljetne ponude grada Šibenika.

Kao i prošle godine, na kupanje na Martinsku građani mogu stići brodom Avalon, a do Jadrije brodom Plima. Cijena karte u jednom smjeru na liniji Mandalina – Šibenik – Martinska iznosi 1,5 euro, a povratna karta košta 2 eura. Za liniju Šibenik – Jadrija cijena karte u jednom smjeru iznosi 2 eura, dok cijena povratne karte iznosi 3 eura.

Inače, djeci do šest godina za obje brodske linije osiguran je besplatan prijevoz.

Linije će ploviti prema redu plovidbe, koji se nalazi u privitku na dnu teksta, do 15. rujna 2024. godine.

  Objavljeno: 14.06.2024, 10:15h

 

  PREGLED DOKUMENATA