Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održan transnacionalni sastanak– projekt „Reflexions on Local Resilience and Reactions to COVID-19 impact on Youth - (RE- ACT)“

Održan transnacionalni sastanak– projekt „Reflexions on Local Resilience and Reactions to COVID-19 impact on Youth - (RE- ACT)“

 

 

Grad Šibenik bio je domaćin i organizator transnacionalnog sastanka održanog u sklopu projekta „Reflexions on Local Resilience and Reactions to COVID-19 impact on Youth - (RE- ACT)“. Sastanak pod nazivom „Peer to peer event of municipal officials/youth population on solutions to better shape cities responses“, okupio je partnere iz 7 država: Španjolska, Nizozemska, Cipra, Latvije, Italije, Rumunjske i Njemačke.

Projekt RE-ACT nastoji potaknuti refleksiju (razmišljanja) o glavnim utjecajima koje je virus COVID 19 imao na život u gradovima, poglavito na mlađe generacije, osobito u pogledu zdravlja i mentalne dobrobiti.  Kroz projekt će javni službenici i mladi iz 8 država u Europi razmjenjivati iskustva o otpornosti i restrukturiranju društva, s fokusom na građane i međusobnu jednakost.

Sastanak projektnih partnera u Šibeniku održan tijekom 25. i 26. svibnja  bio je usmjeren  na predlaganje rješenja za bolje oblikovanje politika u području mentalnog zdravlja mladih, a svoje prijedloge  partneri su prezentirali  na Veleučilištu u Šibeniku, a na njihovim predavanjima sudjelovali su studenti Velueučilišta te kroz participativan pristup iznijeli svoja mišljenja i iskustva. Posjetili su također i tvrđavu sv. Mihovila te im je organiziranom studijskom obilasku predstavljena povijest i kulturna baština grada Šibenika.

Posljednjeg dana posjetili su Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut gdje im je uz stručno predavanje predstavljen rad Centra kao i NEET akademija koja je odličan primjer razvijanja poduzetništva i pomoći mladima. Zapošljavanje je ključan segment za mentalno zdravlje mladih. Pruža im financijsku stabilnost, osjećaj svrhe i prilike za osobni rast.

Radi se o projektu Europske komisije, a provedba projekta počela je 01. travnja 2022. godine a završava 30. ožujka 2024. godine. Iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava za Grad Šibenik je 15.492,00 €.

  Objavljeno: 26.05.2023, 16:24h