Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Petak u Šibeniku i šire davno nije bio zabavniji

Petak u Šibeniku i šire davno nije bio zabavniji

 

 

Opće oduševljenje izazvao je jučerašnji program 62. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Zvijezde večernjeg programa bili su portugalski gosti i njihov Koncert za bebe u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Na ljetnoj pozornicu publiku su gotovo do suza od ponosa doveli polaznici Osnovne škole za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca iz Šibenika, a veselo i radno bilo je na svakoj od radionica u jutarnjem dijelu programa MDF-a. Copy paste učinak začinjen činjenicom da je petak i vikend očekuje se i danas na šibenskim ulicama i trgovima.

PONESITE KOKICE

„Genijalno! Koncert top topova“, samo je jedan od komentara upućen organizatorima Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku na račun Koncerta za bebe u Hrvatskom narodnom kazalištu u  Šibeniku, u izvedbi glazbenika iz Portugala okupljenih pod nazivom Musicalmente. Portugalci će za bebe i djecu do tri godine održati interaktivan koncert ponovno večeras od 19 sati i opet sutra. Ne propustite!

Program trgova i ulica od jučer je bogatiji za vrhunski park interaktivnih igračaka od recikliranog materijala El Gargot d'Imaginacio smješten u samom centru Šibenika – u Perivoju Roberta Visianija. U umotvorinama katalonske grupe Guixot de 8 podjednako uživaju roditelji, bake i djedovi i djeca. Provjerite!

Od 20 sati na Poljani se očekuje tradicionalni nastup članica Gimnastičkog kluba Dišpet i njihovih gostiju, a dva sata kasnije na istom mjestu festivalsku publiku očekuje nevjerojatni Vatreni show. Ne zaboravite ni na besplatnu kino večer na Gorici uz filmski program po izboru Željka Šturlića. Ponesite kokice!

Petak u Šibeniku i šire davno nije bio zabavniji.

42 RADIONICA ZA PREKO 800 DJECE

„Ovdje se priča o ozbiljnim temama poput trebaju li žene samo kuhati i o tome kako žene nisu sluškinje i da muški moraju kuhati i spremati', otkrila je Martina Ristić  - Stipandžija dio razgovora polaznika kulinarske radionice u Narančastoj zgradi 'Keep it simple' u pauzama između dodavanja sastojaka, miješanja i ostalih aktivnosti za radnim stolom. 'Keep it simple' jedna je od radionica koje će se danas privesti kraju, ali nema suza jer neke još traje dok mnoge tek trebaju početi. Ovogodišnji MDF na raspolaganju je imao 42  radionice za preko 800 djece.

Nik Titanik, Anamarija Asanović, Iva Mihelčić Perković samo su neke od voditelja radionica na kojima djeca rastu i razvijaju se što je i glavni cilj Festivala djeteta koji opstaje duže od pola stoljeća.

Za dozu kulturnog uzdizanja pobrinuo se Davor Gobac čiju izložbu 'Volim crtati filmove', otvorenu sinoć, možete pogledati u Galeriji kluba Azimut, odnosno ispred na zelenoj livadi.

 

Program, petak, 24. lipnja;

 

19:00h, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku

 KONCERT ZA BEBE

Dramski program

IZVOĐAČ: Musicalmente, Portugal

TRAJANJE: 45 minuta

UZRAST: 0+

 

19:30h,  Perivoj Roberta Visianija

EL GARGOT D'IMAGINACIÓ

Program trgova i ulica

Guixot de 8 katalonska je grupa koja je igru pretvorila u uličnu predstavu. Njihove interaktivne igračke napravljene su od recikliranog materijala, a igre su njihova kreacija. Treba naglasiti da je ova maštovita grupa počela izrađivati igračke od recikliranih materijala prije gotovo tri desetljeća, puno prije negoli je svijet počeo razmišljati o ponovnoj uporabi, odnosno prenamjeni, materijala bačenih u otpad i otpadnom materijalu kao kreativnom elementu.

Trajanje: Interaktivni park otvoren je od 19:00 do 22:00

 

20:00h,  Poljana

18. GYM SHOW

GK Dišpet i gosti

Prateći program

 

21:00h, Trg Republike Hrvatske

MAMA, JA SAM POZELENIO

Dramski program

IZVOĐAČ: Gradsko kazalište Žar ptica

Bojan je sasvim prosječan dječak u sasvim prosječnoj školi, koji vodi i sasvim prosječan život. Najviše se druži s Robertom i Zoranom. “Omiljeni sport” trojice dječaka je bježanje s nastave tjelesnog, kako bi odjurili u zavodljivu obližnju pekarnicu, gdje se natrpavaju nezdravom brzom hranom. Bojan bi, zapravo, htio okusiti i malo zdravoga života, pogotovo zato što se njegova simpatija Sanja – zdravo hrani i redovito vježba. Ali kako nema kondicije pratiti Sanju – počne se osjećati loše, toliko loše da mu zatreba i dijagnoza otkačene doktorice.

Zbunjeni Bojan ni sam ne zna što bi trebao napraviti, kako promijeniti životne navike koje ima sa svojim prijateljima i roditeljima, a s druge strane kako osvojiti Sanjino srce…

Libreto: Igor Weidlich

Skladatelj: Bojan Jambrošić

Redateljica: Marijana Matoković

Scenografkinja i kostimografkinja: Irena Kraljić

Koreografkinja i scenski pokret: Tihana Strmečki

Oblikovatelj lutki: Patricio Alejandro Aguero Marino

Oblikovatelj svjetla: Ivan Štrok

Igraju: Bojan Jambrošić, Vesna Ravenšćak Lozić, Dunja Fajdić, Petar Atanasoski, Bogdan Ilić

TRAJANJE: 55 minuta

UZRAST: 6+

 

21:15 h, Ulica don Krste Stošića

PRIČE IZ SKRIVENOG GRADA: BANDA ČUPAVIH REPOVA

Filmski program na Gorici

Na periferiji Skrivenog grada usamljeno živi Megi Kopačević, razdražljiva vombatica, u nadi da će jednog dana pronaći svog životnog partnera. U jednom od svojih noćnih izlazaka, ona nesvjesno zaustavlja svađu između dvije zavađene bande i to jednim udarcem svoje snažne stražnjice. Ubrzo se Megi nađe u središtu pozornosti kao najnovija superheroina grada. Preuzima vodstvo bande, poznatije kao Bande čupavih repova, prijateljske, ali žestoke u borbi protiv kriminala. Međutim, nisu svi stanovnici Skrivenog grada sretni kad ih vide.

Uloge: Mirela Brekalo-Popović, Lovro Juraga, Ronald Žlabur, Ana Begić Tahiri, Janko Rakoš

REDATELJ: Ricard Cussó

ŽANR: animirani

GODINA: 2020.

 

22:00 h, Trg Republike Hrvatske

VATRENI SHOW

Program trgova i ulica

Predstava

Izvođač: Nikola Mijatović, Domagoj Šoić, Jadranka Žinić Mijatović

Koreografirana predstava sa vatrenim rekvizitima kroz fizički teatar i ples sa vatrom postavlja izvođače kao mitska bića koja bez straha vješto upravljaju ovom izuzetno opasnom prirodnom pojavom. Koreografije se oslanjaju na manipulaciju objektima, žongliranje i druge cirkuske discipline.

  Objavljeno: 24.06.2022, 11:40h