Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Počinje drugo izdanje Barone Jazz Festivala: U lipnju stižu Srđan Ivanović i Pato Nuño Trio & Friends!

Počinje drugo izdanje Barone Jazz Festivala: U lipnju stižu Srđan Ivanović i Pato Nuño Trio & Friends!

 

 

Vrhunske svirke pod zvijezdama drugo ljeto zaredom donosi Barone Jazz Festival koji ove godine počinje već u lipnju. Sve do kasnog ljeta na pozornici Tvrđave Barone izmjenjivat će se nagrađivani hrvatski i strani jazz glazbenici koji će ljubiteljima razigranih ritmova priuštiti večeri prvoklasnog muziciranja.

Prvi su na rasporedu koncerti bubnjara Srđana Ivanovića te gitarista, skladatelja i improvizatora Pata Nuña!

'Modular' Srđana Ivanovića

Na pozornicu Tvrđave Barone u srijedu, 19 lipnja u 21 sat stiže jedinstvena vizija modernog jazza inspirirana Balkanom u izvedbi Srđana Ivanovića, glazbenika iz Pariza. Tom prilikom, energičnim nastupom predstavit će svoj deveti album 'Modular', nastao kao spoj senzibiliteta Istoka i Zapada, čiji ritmovi i melodije odražavaju posvećenost istraživačkom i inovativnom jazzu.

Ivanović inspiraciju crpi iz vlastitog porijekla. Odrastanje u Ateni snažno je utjecalo na njegov pristup glazbi, dok je rodna Bosna i Hercegovina doprinijela tradicionalno balkanskim zvukom. Pečat je dao i studij u Nizozemskoj, kao i život u Parizu gdje surađuje s raznim glazbenicima.  

U Šibeniku će nastupiti u sastavu koji čine Ludivine Isambourg, vrsna flautistkinja koja dolazi iz elektro-jazz scene i donosi veliku energiju bendu, Manu Codjia, legendarni gitarist s kojim surađuje od ranih 2000-tih  i Matis Regnault, mladi basista s kojim često nastupa u Parizu.

Pato Nuño Quartet

U nedjelju 30. lipnja na Barone Jazz Festival stiže Pato Nuño Trio & Friends. Nuño je gitarist, svestrani skladatelj i improvizator iz Čilea, poznat po korištenju širokog spektra žanrova, uključujući jazz, blues, rock, elektroniku i klasičnu glazbu. Patove skladbe pokazuju izvanrednu sposobnost izazivanja emocija i pripovijedanja kroz glazbu, odražavajući duboko razumijevanje raznih glazbenih tradicija te demonstrirajući tehničku vještinu na gitari. Na sceni je već 15 godina, objavio je osam albuma, a surađuje s uglednim umjetnicima kao što su Summertime Quartet, Rafart, Jpass Filter, Intracluster Band i mnogi drugi.

Na Tvrđavi Barone Pato Nuño će izvesti svoj najnoviji album 'Villaseca', no publika će imati prilike čuti i neke njegove starije stvari. U sastavu Pato Nuño Tria na bini će mu se pridružiti Daniela Lukšić na bass gitari i Pavle Golubić na bubnjevima.

Više najava uskoro!

"Tople večeri pod zvijezdama i vrhunska glazba kombinacija je koja će i ove godine obilježiti ljeto na Tvrđavi Barone. Srđan Ivanović i Pato Nuño tek su prva dva imena Barone Jazz Festivala, a još puno vrhunskih koncerata slijedi nam tijekom srpnja i kolovoza", poručuje Morana Periša, voditeljica Odjela programske produkcije Tvrđave kulture Šibenik. 

Ulaznice za oba koncerta su dostupne online putem weba Tvrđave kulture i u City Pointu. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni City Pointa ostvaruju popust na ulaznice.

Više informacija o glazbenom ljetu na šibenskoj tvrđavi pratite na webu te Facebook i Instagram profilu Tvrđave Barone.

 

  Objavljeno: 12.06.2024, 13:27h