Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Poezija filma i film u poeziji Arsena Dedića

Poezija filma i film u poeziji Arsena Dedića

 

 

 Tvrđava kulture Šibenik na filmsko platno Kuće umjetnosti Arsen donosi poseban program pod nazivom "Poezija filma i film u poeziji Arsena Dedića" koji je otpočeo prošle subote prikazivanjem Moderata cantabile. Ovog se tjedna filmski program nastavlja u srijedu i tijekom vikenda, s posebnim programom za djecu - nedjeljnom jutarnjom matinejom.

 Program donosi izbor od devet domaćih i stranih filmskih klasika podijeljenih u tri potprogramska pravca: selekciju filmova koje je Arsen volio i/ili koji su direktno utjecali na njegovo autorstvo, filmova za koje skladao glazbu i/ili pisao songove te matineja filmova za djecu za koje je ispisao nikad zaboravljene partiture.

  U SRIJEDU DVIJE PROJEKCIJE

 U srijedu, 9. lipnja, s početkom u 18.30 sati na rasporedu je Fellinijev klasik ovjenčan venecijanskim Srebrnim lavom, CESTA (La strada). Neke od najupečatljivijih filmskih melodija za ovaj je film skladao maestro Nino Rota, nesuđen Arsenov profesor, kako sam Dedić navodi u svojoj historiografiji šibenskih kina u stihovima.

 Istog dana, s početkom u 20:30 sati na velikom platnu bit će prikazan film najznačajnijeg hrvatskog filmskog modernista Vatroslava Mimice, PONEDJELJAK ILI UTORAK, u kojem je Dedić ostvario svoje prvo pojavljivanje na filmu.  

 SUBOTNJA PROJEKCIJA PRAĆENA RAZGOVOROM

 Vikend donosi još jedan dragulj domaćeg modernizma, film za koji se obično smatra da je probudio hrvatsku kinematografiju – ŽIVA ISTINA (1972.) Tomislava Radića – u kojem je Dedić prvi put sam sjeo na mjesto skladatelja filmske glazbe ispisavši Baladu o prolaznosti. Na programu je u subotu, 12. lipnja, s početkom u 20:30 sati, a publiku će u projekciju filma razgovorom uvesti Jelena Svirčić i Juraj Kukoč, viši filmski arhivist iz Hrvatske kinoteke.

  NEDJELJNA MATINEJA ZA NAJMLAĐE

 Nedjeljno jutro 13. lipnja u Arsenu rezervirano je za najmlađe! Za 11 sati zakazana je projekcija kultnog dječjeg klasika VLAK U SNIJEGU (1976.), u režiji još jednog poznatog Šibenčanina, Mate Relje. Ova priča o zajedništvu jedan je od najpoznatijih i najpopularnijih filmova za djecu u jugoslavenskoj i hrvatskoj kinematografiji, a glazba koju je skladao Dedić, postala je popularna podjednako kao i film pa su čitave generacije djece odrastale uz melodiju Himne zadrugara: stihovi kad se male ruke slože / sve se može, sve se može i danas prenose jednako vrijednu univerzalnu poruku o zajedništvu i prijateljstvu.

  ULAZNICE VEĆ U PRODAJI

 Ulaznice za projekcije mogu se osigurati kupnjom online na službenoj web stranici Kuće umjetnosti Arsen, na blagajni sat vremena prije početka programa ili u City Pointu šibenskih tvrđava u redovnom radnom vremenu.

Cijeli filmski program u lipnju pogledajte na kucaarsen.hr i vidimo se u Arsenu!  

  Objavljeno: 08.06.2021, 13:17h