Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Povjerenstvo popisalo štetu nastalu uslijed velikog požara u Zatonu i Raslini - slijedi terenski pregled i konačna procjena štete

Povjerenstvo popisalo štetu nastalu uslijed velikog požara u Zatonu i Raslini - slijedi terenski pregled i konačna procjena štete

 

 

U utorak, 9. kolovoza 2022. godine, u 00:00 h istekao je rok za prijavu šteta nastalih od požara na području Zatona i Rasline.

Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta Grada Šibenika utvrdilo broj prijavljenih oštećenika i preliminarni iznos procijenjene štete. Putem pisarnice Grada Šibenika i na e-mail ciivilnazastita@sibenik.hr do 2. kolovoza 2022. godine, štetu je prijavilo 356 oštećenika, a postoji mogućnost da još neka prijava štete stigne poštom u narednim danima.

Prema preliminarnim podacima Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Šibenika, prva procijenjena šteta od velikog požara otvorenog prostora koji je dana 13. i 14. srpnja 2022.godine, poharao područje Zatona i Rasline, u poljoprivredi, graditeljstvu i prometu, te opremi iznosi 117,4 milijuna kuna.

Najveći udio u prvoj procjeni štete predstavlja iznos štete od 52.254.408,16 kuna koji su, na izgorjeloj šumi i šumskom zemljištu, prijavile su Hrvatske šume d.o.o.

U narednim danima, gradsko Povjerenstvo će, na temelju prijave oštećenika obaviti terenski pregled i uvidom u stanje na terenu, uz pomoć sudskih vještaka za poljoprivredu i građevinarstvo, utvrditi iznos konačne procjene štete.

Zakonom propisani rok u kojem iznos konačne štete treba biti utvrđen i dostavljen županjskom povjerenstvu je 50 dana, od dana kada je župan dr. sc. Marko Jelić, donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode na području gradova Šibenika i Vodica, odnosno od 25. srpnja 2022. godine.

  Objavljeno: 11.08.2022, 11:27h