Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen program 32. obljetnice spomendana Rujanskog rata

Predstavljen program 32. obljetnice spomendana Rujanskog rata

 

 

Program obilježavanja 32. obljetnice spomendana Rujanskog rata i ove godine organiziran je u koordinaciji Šibensko-kninske županije, braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te gradova Šibenika, Skradina i Vodica i općina Rogoznica i Unešić.

Program obilježavanja započinje u nedjelju, 10. rujna na Velikoj Glavi, a završava 23. rujna u Šibeniku košarkaškim turnirom u invalidskim kolicima. Središnja svečanost spomendana Rujanskog rata bit će upriličena u petak, 22. rujna 2023. godine.

DETALJAN PROGRAM SPOMENDANA RUJANSKOG RATA:

Nedjelja, 10. rujna

U Skradinu će na Velikoj Glavi biti obilježen Dan sjećanja na poginule hrvatske branitelje u skradinskom zaleđu. Uz polaganje vijenaca, misa će biti služena u kapeli Gospe Fatimske u Dubravicama, a nakon toga Grad Skradin organizira zajednički objed ispod maslina.

Subota, 16. rujna

U Vodicama u 16 sati, sa Trga hrvatskih mučenika, kreće rekreativna vožnja biciklima ‘Srcem protiv čelika’ koju organizira BK ‘Orlov krug’ iz Vodica. U 18 sati je mimohod hrvatskih branitelja kroz Vodice, u 18.30 komemoracija i polaganje vijenaca na Spomenik poginulim braniteljima, u 20 sati prikazivanje filma Šime Strikomana ‘Vodice – Šibenik 91/92 i nakon toga prigodni kulturno-zabavni program.

U Šibeniku, u 16 sati, održat će se trail utrka ‘Rujansko srce’. To je novina u programu u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju ‘Sport za sve’, FORCA Šibenik i BK ‘Faust Vrančić’. Start je u 16.57 sati na Šubićevcu.

Nedjelja, 17. rujna

Braniteljska udruga specijalne policije ‘Jastrebovi’, u 11 sati, na Šibenskom mostu organizira polaganje vijenca kod kapelice u spomen na pokojnog Marinka Karduma, a potom i u Mandalini kod spomenika stradalim pripadnicima ‘Jastrebova’.

Tog dana je i u Rogoznici u 16 sati polaganje vijenaca na središnjem križu na mjesnom groblju, a u 17 sati obilazak vojarne Zečevo.

U katedrali u Šibeniku misa zadušnica će biti posvećena poginulim braniteljima i biskupu Srećku Badurini, koju će predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić.

Ponedjeljak, 18. rujna

Za hrvatske branitelje će biti organiziran obilazak Posjetiteljskog centra ‘Kanal sv. Ante’ i Tvrđave sv. Nikole.

U Šibeniku će u 19 sati biti otvorena izložba ratnih fotografija šibenskih fotoreportera i fotografa ‘Šibeniče ti si stina’.

Srijeda, 20. rujna

U 17 sati, u Unešiću je organizirano polaganje vijenaca kod spomen križa na mjesnom groblju pokraj crkve sv. Jure.

U 18 sati će u Pakovu Selu, na spomen križu na mjesnom groblju, biti misa zadušnica u crkvi sv. Frane.

Četvrtak, 21. rujna

U 18.30, Gimnazija Antuna Vrančića organizira tribinu u šibenskoj knjižnici o temi ‘Obrana Šibenika u Rujanskom ratu 1991.’ Gosti tribine su ratni načelnik šibenske policije Nikola Vukošić, veteran Miroslav Alić i novinar Stanko Ferić.

Petak, 22. rujna

Središnja proslava počet će u 16.30 sati humanitarnim moto defileom ‘Bitka za Šibenik’ u organizaciji vojnog moto kluba ‘Green nights’. Ruta je Šibenski most – Vodice – Gaćelezi – Čista – Piramatovci – Skradin – Pakovo Selo – Šibenik.

Polaganje vijenaca je u 18 sati na Gradskom groblju Kvanj, a u 18.30 sati je komemoracija kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu. Odatle će u 19 sati krenuti mimohod svih sudionika proslave i građana prema rivi i Trgu Pavla Šubića prvog, gdje će u 19.30 sati početi prigodni kulturno zabavni program, a u sumrak će se moći vidjeti i bakljada na Šibenskom mostu.

Subota, 23. rujna

Program završava Košarkaškim turnirom u invalidskim kolicima koji počinje u 10 sati, a organiziraju ga Košarkaški klub invalida Šibenik i Veteranski centar Šibenik.

 

  Objavljeno: 08.09.2023, 14:35h