Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Program obilježavanja Dana grada Šibenika

Program obilježavanja Dana grada Šibenika

 

 

Bogatim i raznovrsnim programom ove će godine biti obilježen 29. rujna, Dan grada Šibenika, ujedno i blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika Šibenika i Šibenčana. Jutros su u 10 sati, tako, najljepšu čestitku svom gradu u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić upućuju mališani gradske predškolske ustanove „Šibenska maslina“ -   DV „Pčelica“ prigodnim programom nazvanim „Moj grad Šibenik“. Pridružuju  im se vršnjaci DV „Radost“ koji  na trgovima i ulicama Baldekina sugrađane uveseljavaju dječjim igrama i pjesmicama, igrom loptom i likovnim aktivnostima.

I Dječji vrtić „Smilje“ daje, također,  svoj obol proslavi rođendana Šibenika. Na Maloj loži, Trgu palih branitelja Domovinskog rata, Dobriću i na trgu kod crkve sv. Frane u Šibeniku predškolci Cicibana, Vjeverice, Građe, Šibenskih tića i Malog Mihovila, dječjih vrtića te ustanove pjevaju prigodne narodne pjesmice, igraju kolo i tradicijske igre.

Dokumentarni film „Radijski dani Vinka Kužine“,  u organizaciji Udruge „Volim Šibenik“, pak, bit će prikazan danas u 18 sati u Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova Civitas Sacra.

U utorak, 27. rujna,  svojim će se najmlađim sugrađanima pridružiti i predškolci Dječjeg vrtića „Brat Sunce“ koji će u katedrali sv. Jakova u 10 sati izvesti prigodni program „Tebi, sveti Mihovile“. U isto vrijeme će u gradskoj četvrti Vidici, polaznici DV „Šibenska maslina“  - DV Vidici izvesti pomno pripremani  slavljenički program svome gradu.

Odavanjem počasti Šibenčanima kroz povijest i hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu na gradskom groblju Kvanj u 9 sati, započet će prigodni program u srijedu, 28. rujna. Nastavit će se Svečanom sjednicom Gradskog vijeća grada Šibenika koja će biti upriličena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku s početkom u 11 sati. 

U 10 sati u Muzeju grada Šibenika bit će izložen brončani triptih Matka Mijića iz muzejskog fundusa Muzeja grada Šibenika, a organizator kulturnog događaja je Muzej grada Šibenika.

Na Trgu Pavla Šubića I u 18.30 sati Kulturna udruga „Šibenske šuštine“ organizira Susret kulturno-umjetničkih društava uz sudjelovanje KUD-a Koralj Zlarin, KUD-a Krč Primošten, Etno-udruge Petrovo Polje Ružić, Zbora Sveti Mihovil i KU „Šibenske šuštine“.

U 19 sati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić bit će otvorena tradicionalna izložba Fotokluba Šibenik nazvana „Šibenik u kadru“. U organizaciji Šibenske biskupije, također u 19 sati,  počinje Uočnica sv. Mihovilu.

Na sam Dan grada Šibenika, 29. rujna, u 10 sati održat će se svečana procesija gradskim ulicama te sveta misa na Trgu Republike Hrvatske. Na Tvrđavi sv. Ivana u 10 sati najavljena je „Opsada Tanaje“, stručno vođena tura koju organizira Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik. Na Tvrđavi Barone, pak, u 11 sati održat će se radionica za djecu „Moj novčić“.  U organizaciji JU Tvrđava kulture, Muzeja grada Šibenika i JU Priroda ŠKŽ  za 15.30 sati najavljena je tematska šetnja po sjeveroistočnoj strani zablaćkog poluotoka. Gradskim prometnicama otprilike u to vrijeme provest će se biciklisti, sudionici 3. etape Biciklističke utrke Cro Race.

Šibenčanima i gostima koji nisu prispjeli na jutarnji termin stručno vođene ture „Opsada Tanaje“ moći će joj prisustvovati na Tvrđavi sv. Ivana u 17 sati. Promenadni nastup gradskim ulicama Šibenske narodne glazbe bit će u 18 sati, a Večer šibenskih klapa koju organizira Turistička zajednica grada Šibenika održat će se na Trgu Republike Hrvatske u 20 sati.

U četvrtak, 29. rujna,  od 9 do 20 sati bit će slobodan ulaz na sve tri šibenske kopnene tvrđave.

Program obilježavanja Dana grada Šibenika završava na Tvrđavi sv. Mihovila  u petak, 30. rujna,  u 19. 30 sati koncertom „O zemljo naša“ Šibenskog pjevačkog društva Kolo i Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske. Organizator slavljeničkog koncerta je JU Tvrđava kulture Šibenik.

  Objavljeno: 26.09.2022, 10:17h

 

  PREGLED DOKUMENATA