Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Proljeće u Art kinu Arsen uz uzbudljive nove filmske naslove i dragocjene reprize

Proljeće u Art kinu Arsen uz uzbudljive nove filmske naslove i dragocjene reprize

 

 

S proljećem u Art kino Arsen stižu i novi uzbudljivi filmski naslovi! Na programu će se naći novi filmovi renomiranih redatelja - nezavisnih, holivudskih, ali i domaćih i regionalnih.

"Gledat ćemo filmove majstora „tjelesnog horora“, filmskog velikana Davida Cronerberga Zločini budućnosti; iransko-danskog redatelja Alija Abassija Sveti Pauk koji je režirao i 2 epizode trenutno super-popularne HBO serije The Last of Us; slavnog belgijskog redateljskog dvojca braće Dardenne Tori i Lokita; novi film u režiji Bena Afflecka Air, u kojem još jednom zajednički nastupa u tandemu uz Matta Damona", najavljuju iz kina na šibenskoj rivi.

Travanj u kino Arsen donosi i novu priliku za gledanjem Oscarom nagrađene izvedbe Brendana Frasera u filmu Darrena Aronofskog Kit, kao i novi film poznatog bosansko-hercegovačkog redatelja Pjera Žalice Praznik rada koji je oborio rekorde gledanosti u tamošnjim kinima. U travanjskom izdanju je i poseban dokumentarni naslov u režiji Marusje Siroječovskaje Kako spasiti mrtvog prijatelja, ljubavno pismo njezinoj srodnoj duši. ali i  posveta cijeloj jednoj utišanoj i obespravljenoj generaciji postsovjetske Rusije.

DRAGOCJENE REPRIZE POBJEDNIKA OSCARA, CANNESA I DOMAĆIH USPJEŠNICA

"Za ljubitelje planinskih visina u travnju opet prikazujemo očaravajuć film Osam planina Felixa van Groeningen i Charlotte Vandermeersch nagrađenu Nagradom žirija u Cannesu", pozivaju iz Arsena.

Među repriznim naslovima još su i znanstveno-fantastična komedija Sve u isto vrijeme koja je pomela ovogodišnje Oscare s osvojenih čak 7 nagrada. Na rasporedu je i film najpoznatijeg domaćeg redatelja glazbenih spotova Radoslava Jovanova Gonza Punim plućima koji je tijekom svog gostovanja na premijernoj projekciji u Art kinu Arsen otkrio da je scenarij za film pisao na Zlarinu i da je većina likova temeljena na osobama iz njegova privatnog života.

Hvaljeno francusko ostvarenje Noćni putnici, filmsko ljubavno pismo Parizu i nostalgični hommage '80-ima na veliko platno Arsena donosi minuciozan i slojevit portret jedne pariške obitelji u režiji Mikhäela Hersa, autora kojeg kritika naziva nasljednikom velikog Érica Rohmera.

Među reprizama će se naći još jedan domaći naslov, Šesti autobus, potresna drama Eduarda Galića o padu Vukovara s poznatim šibenskim glumcem Tonijem Gojanovićem u jednoj od glavnih uloga.

PROLJETNO „ČEŠLJANJE“ KROZ POVIJEST FILMA UZ „DOBRE MOMKE“ 

Češljaonica Ante Storića u travnju donosi gangstersku biografsku dramu Dobri momci za čiju je režiju Martin Scorsese osvojio Srebrnog lava na venecijanskoj Mostri i koja se smatra jednim od njegovih najboljih filmova.  Američka kritika Dobre momke proglasila je najuspjelijim američkim filmom devedesetih godina prošlog stoljeća.

SUPER MARIO BROS I MAVKA: ČUVARICA ŠUME NOVI NASLOVI TRAVANJSKOG BUBAMARACA

Najpopularniji vodoinstalater pop-kulture napokon je dobio vlastitu ekranizaciju! Slavni globalni brendovi Nintendo i Illumination udružili su snage i u filmu Super Mario Bros stvorili vibrantni, novi uzbudljivi univerzum, prepun akcije i humora!

Među novim naslovima Bumabarca je i Mavka: Čuvarica šume u kojem se pustolovine naslovne heroine odigravaju u posve jedinstvenom svijetu koji antičke slavenske mitove i legende združuje sa suvremenom animacijom i inovativnom 3D tehnologijom.

Od repriznih naslova za najmlađu Arsenovu publiku očekuju dva popularna hrvatska naslova, Dnevnik Pauline P. u režiji Nevena Hitreca, te „hrvatski odgovor Pixaru“ Cvrčak i mravica Tomislava Rukavine.

PRATITE NOVOSTI O PROGRAMU

Detaljan raspored projekcija dostupan je online u kalendaru događanja Kuće umjetnosti Arsen, a najave pratite na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Ulaznice za kino s najboljom cijenom u gradu dostupne su online, na blagajni Kuće umjetnosti Arsen i u City Pointu, a iz Arsena podsjećaju da članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust.

  Objavljeno: 31.03.2023, 12:45h