Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Prvi šibenski Adventura RUN: Otvorene prijave za GREENtulju i GREENtavicu!

Prvi šibenski Adventura RUN:  Otvorene prijave za GREENtulju i GREENtavicu!

 

 

„Nadamo se da ste GREENtavi i da održavate formu jer smo vam pripremili GREENtave utrke – GREENtavicu od 5 i GREENtulju od 10,5 kilometara! Start i cilj ove utrke s dress codeom su u Perivoju Roberta Visianija, a važno je znati da ne morate nužno trčati – prijavite se, prošećite s prijateljima i obitelji jer GREENtanje na uzbrdici lakše pada udvoje“, pozivaju organizatori prvog Adventura RUNa, Tvrđava kulture Šibenik i agencija Break a leg!

GREENtave utrke humanitarnog su karaktera pa će dio sredstava od uplaćenih kotizacija biti uplaćen u humanitarne svrhe, a više detalja bit će poznato uskoro! Osim nagrada za tri najbrže natjecateljice i natjecatelja u obje kategorije, bit će dodijeljene i nagrade za najoriginalnije božićne kostime, stoga si dajte oduška i oslobodite GREENtavce u sebi!

GREENTavica u dužini od 5 kilometara počinje u nedjelju 17. prosinca u 10,30 sati. I start i cilj su joj u Perivoju Roberta Visianija, a trči se (ili hoda) s vremenskim limitom od dva sata. Dress code joj je božićni - kapice Djeda Božićnjaka, rogovi, vilenjačke kape i ostali veseli rekviziti. Nagrade za najkreativnije i najveselije su osigurane!

Startnina iznosi 15 eura, a za djecu rođenu 2011. godine i mlađe 10 eura te uključuje organizaciju natjecanja, startni paket (natjecateljska majica, startni broj, pokloni sponzora), nagrade za pobjednike, originalne pobjedničke medalje, finišerske medalje za sve natjecatelje te topli napitak nakon utrke. Preuzimanje startnog paketa je organizirano u Perivoju Roberta Visianija u Šibenku, u nedjelju 17. prosinca od 08,30 do 10 sati.

Utrka GREENtavica starta iz Parka, prolazi Zagrebačkom ulicom i nastavlja put Tvrđave sv. Mihovila, zatim se spušta do ex Vesla i preko bazena u Crnici dolazi do TEF-a, najudaljenije točke utrke, odakle se rivom vraća na start/cilj u Park. Utrka ima jednu kontrolnu točku na stazi koja će biti označena zelenim oznakama koje je potrebno pratiti cijelom dužinom utrke.

GREENtulja u dužini od 10,5 kilometara počinje također u 10,30 sati 17. prosinca u Perivoju Roberta Visianija, gdje joj je i cilj, s vremenskim limitom od tri sata i istim dress codeom kao i GREENtavica.

Startnina od 15 eura za odrasle, 10 za djecu rođenu 2011 i mlađe, uključuje organizaciju natjecanja, startni paket (natjecateljska majica, startni broj, pokloni sponzora), nagrade za pobjednike, originalne pobjedničke medalje, finišerske medalje za sve natjecatelje te topli napitak nakon utrke, a dio prihoda od kotizacija ide u humanitarne svrhe. Preuzimanje startnog paketa organizirano je u Parku 17. prosinca od 08,30 do 10 sati.

GREENtulja (350 m uspona) starta iz Parka i penje se Put Gimnazije do Park šume Šubićevac. Sijedi spust prema Rokićima i uspon do crkve sv. Mihovila, odakle se preko vrhova Kamenar i Luguša staza vraća u Park šumu Šubićevac. Slijedi povratak u STARTNU/CILJNU ravninu u Parku. Utrka ima jednu okrjepu na 5 km (kod crkve sv. Mihovila) i dvije kontrolne točke na stazi. Staza će biti označena crvenim oznakama koje je potrebno pratiti cijelom dužinom.

GREENtava Outdoor Adventurica također je na rasporedu 17. prosinca, a počinje u Parku u 11 sati.

„Počinjemo zajedničkim zagrijavanjem na glavnoj bini pa slijedi GREENtavo orijentacijsko hodanje sa zadacima za djecu od 7 do 10 godina. Mališani od 5 do 7 godina ići će na pet sportskih poligona ispred škole Fausta Vrančića“ poručuju organizatori.

Svi sudionici GREENtave Outdoor Adventurice dobit će medalju i slatke poklone, a nakon odrađenih sportskih zadataka čeka ih još jedan mali kreativan i zabavan GREENtavi zadatak. Sudjelovanje na Outdoor Adventurici je slobodno, a broj mjesta ograničen pa su prijave obavezne ovdje!

Sve detalje pronaći ćete na službenim stranicama Advenutre, a novosti pratite putem Facebook i Instagram profila Adventure!

  Objavljeno: 17.11.2023, 13:26h