Službene stranice Grada Šibenika

šibenik.hr

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

„Srijedom po svijetu“ donosi „Mračne priče“ braće D'Innocenzo

PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA
„Srijedom po svijetu“ donosi „Mračne priče“ braće D'Innocenzo

 

 

U srijedu, 8. srpnja,  na šibenskoj Tvrđavi Barone začinit će projekcija talijansko-švicarskog filma „Mračne priče“  čiju režiju potpisuju braća Fabio i Damiano D'Innocenzo. Ova neobična filmska priča o životnim dosadama i bizarnostima triju obitelji hrvatsku će premijeru imati istovremeno u dva grada: Šibeniku  -  na Tvrđavi Barone, a u isto vrijeme će biti prikazan i u Ljetnom kinu Bačvice gdje će ga gledati i publika Festivala mediteranskog filma Split (FMFS), dok će šibenske gledatelje uoči projekcije video pozivom pozdraviti direktor FMFS-a, Alen Munitić.

Smještene u ambijent rimskog predgrađa tijekom statičnih, razvučenih i sparnih ljetnih mjeseci, Mračne priče predstavljaju neobičan i zanimljiv filmski hibrid koji je nemoguće svrstati u samo jednu žanrovsku kategoriju. Vješto balansirajući između komedije, društvene satire i tragedije, ovaj je film prije svega iznimno upečatljivo, poetično ostvarenje kojim dominira atmosferičan prikaz naizgled normalnih obiteljskih zajednica, nagrizenih osjećajem frustracije i posvemašnjeg nezadovoljstva.

Iza idiličnih fasada i svježe pokošenih travnjaka rimskoga predgrađa otkriva se toksična svakodnevica talijanske srednje klase, čija su razočaranja i nervoze prikazani iz perspektive njihove djece, nesigurnih i sramežljivih tinejdžera – istinskih protagonista čitavog niza šokantnih događanja koji će korjenito poljuljati statiku obiteljskih odnosa. Uz nepouzdanog pripovjedača, koji spretno vodi gledatelje kroz ovaj „suburbani film noir“, ovo ostvarenje prožeto je tajanstvenim osjećajem neizvjesnosti i tenzijama koje mogu eksplodirati svakoga trenutka, a prema riječima samih redatelja, inspiraciju crpi i iz literarnog vrela talijanskih majstora kratke priče, Itala Calvina i Giannija Rodarija.

Redateljski dvojac, iza kojeg stoji i zapaženi prvijenac Boys Cry, za Mračne priče nagrađen je Srebrnim medvjedom za najbolji scenarij na ovogodišnjem Berlinaleu, a svoju scenarističku virtuoznost braća D'Innocenzo brusila su i na nagrađivanom filmu Dogman Mattea Garronea, jednom od naslova iz lanjskog programa "Srijedom po svijetu".

Ulaz na filmske večeri srijedom slobodan je članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom ulaznicom za dnevni posjet Tvrđavi Barone. Posjetitelji na projekciju mogu ući od 20.30 do 21.15 sati, ili do popunjenosti kapaciteta gledališta.

Početak programa zakazan je za 21.30 sati, a organizatori ističu da će se, kao i srijedama do sada, poštivati sve mjere opreza.

  Objavljeno: 06.07.2020, 10:19h

 

PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA