Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Tedi Spalato otvara treći Šibenik Spring Festival

Tedi Spalato otvara treći Šibenik Spring Festival

 

 

S nestrpljenjem Šibenčani, ali i mnogi gosti, očekuju proljetnu adventuru, kako su još prije tri godine prozvali ŠIBENIK SPRING FESTIVAL by Staropramen, urbani festival za sve generacije, za mlade, ali i za one koji se tako osjećaju.

Ove godine u novom ruhu, ŠIBENIK SPRING by Staropramen otvara svoja vrata 23. svibnja i traje do subote 27. svibnja. U najljepšem šibenskom parku, Perivoju Roberta Visianija, svoj vrhunski street food svim posjetiteljima ponudit će sedam ugostitelja: Festina Lente, ŠUŠI, Visiani, b 059, Špajza, Pomalo i BIT burger.

Na otvaranju festivala, uz podršku D resorta iz Šibenika, nastupit će ovogodišnji dobitnik Porina za najbolji album zabavne glazbe, omiljeni Tedi Spalato, a svakodnevno za dobru atmosferu brinut će se mnogobrojni popularni DJ-i poput Matthew Bee-a, Bakule, Bake, Paleolitika uz poznatog šibenskog saksofonistu Chuck Borrisa koji će i zatvoriti festival u subotu 27. svibnja.

Na festivalu posjetitelji će moći uživati u brojnim vrhunskim specijalitetima prilagođenim street foodu pa će tako u kućici Festina Lente guštati u autorskom Spring burgeru, njihovom dobro poznatom Rvatskom burgeru, Sweet chilli burgeru ili kokošjem sendviču. Kućica ŠUŠI i ove godine ponudit će nam gyoze od patke i katsua, spring role s kozicama te panirane kozice u sweet chilli umaku, a bistro&Bar Pomalo iz Žaborića savršene crne takose s tuna tartarom i sabljarkom, carpaccio od hobotnice te ražnjiće od liganja. U kućici novootvorenog restorana Visiani posjetitelji će moći probati razne verzije mesnih i vegetarijanskih ragua u savršenim sendvičima, u Špajzi Tomislava Biluša uz koktele Manda Linu, Šibenku curu i Šinjorinu, nudit će se i ganache od pačjih jetara, savur od plave ribe, ali i slavni vitello tonnato. Svi posjetitelji moći će uživati i u kućici Bit burgera i njegovim popularnim burgerima Bitburgeru, Classic cheese burgeru, Bacon burgeru ili Chrispy piletini uz pomfrit, batat ili specijalni domaći krumpir te naravno, šećeru na kraju – u kućici b 059 gosti će moći guštati u čak 5 vrsta brioche peciva s homemade sladoledima, a mnogi će po prvi put moći probati sladoled od meda i lavande, sladoled od maslinovog ulja s Kornata te sladoled s okusom gin tonika. 

ŠIBENIK SPRING by Staropramen i ove godine u suradnji s gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom grada Šibenika te tradicionalnim prijateljima festivala Staropramenom, Hendricksom, Jamnicom, Mlinarom i Kotanyijem obećava super atmosferu uz sjajnu glazbu, druženje i đir po parku, uz omiljena ića i pića, a jedino što svi priželjkujemo je toplo i lijepo vrijeme kako bi konačno mogli izaći iz kuća i zabaviti se u dobrom društvu uz smjeh, pjesmu i veselje.   

 

 

  Objavljeno: 18.05.2023, 14:12h