Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

The Roots oduševili na glavnoj pozornici

The Roots oduševili na glavnoj pozornici

 

 

Drugog dana festivala nastupilo je preko 25 domaćih, regionalnih i svjetskih izvođača uz još veći odaziv publike!

Kao i prvog dana, glazbeni program Terranea 2012. održao se na ukupno sedam pozornica: velikim pozornicama Terra, Aqua i Aero, u hangarima Red Bull Music Academy i Muzika.HangaRu, bonbon kupoli, te na pozornici Akustika, uz još veći odaziv publike koja je u većem broju posjetila festivalsku lokaciju.

Najveći hit programa na glavnoj pozornici svakako su bili veterani hip-hopa, The Roots, mnogočlani sastav iz Philadelphije koji su svojim skladno uvježbanim  nastupom i svirkom uživo punom improvizacije, oduševili krcatu pozornicu Terra. Prije njih na istoj su pozornici nastupila dva inovativna mlada benda iz Engleske, The Horrors i The Vaccines, od kojih su prvi isporučili dozu mračnog i bučnog garažnog rocka i post punka, a drugi hitove u različitim pravcima, od garažnog rocka do surf popa.

Nastupi na pozornici Terra izmjenjivali su se s onima na Aqui, gdje su u to vrijeme nastupili srčani We Were Promised Jetpacks, mlade nade škotskog rocka, te nakon njih nagrađivani mladi kantautor iz Kanade, Dan Mangan, ovogodišnji predstavnik melodičnog i iskrenog indie folk rocka intimnih stihova i bogatih, gromoglasnih aranžmana.

Program na pozornici Aqua započeo je zagrebački indie folk i kantautorski bend Mika Male, romantičnim i nježnim nastupom u kasno poslijepodne, dok je kruna večeri na istoj pozornici bila svirka junačine indie rock žanra Stephena Malkmusa i njegovog pratećeg sastava The Jicks (Stephen Malkmus and The Jicks) osvojivši sve ljubitelje nezavisne gitarističke glazbe.

Nakon iznimno popularnih domaćih hip-hop snaga, Dječaka, koji su okupili veliki broj posjetitelja na pozornici Aero, nastupila je osebujna američka kantautorica Merrill Garbus poznatija po imenu svog glazbenog projekta, tUnE-yArDs i još jednom hrvatsku publiku iznenadila i osvojila neobičnim spojem popa, folka, i afričke glazbe.

U kasne sate na istoj pozornici nastupio je turski DJ, Baris K, i melodičnim spojem psihodeličnog rocka, turskog jazza, funka i disca dodatno potaknuo neumornu rasplesanu publiku u ranojutarnjim satima. Oduševili su i Eddy Ramich, Disclosure i drugi DJ-i poput Pytzeka, Miquea i Seijia.

Uz već spomenute nastupili su još: Father, Digitalism, Kandžija i Gole žene, Žoambo Žoet Workestrao, Oli Doboli, Beardyman te Kompleks, Eddie C, xxxy i Rea & Mesh, te u kampu, na pozornici Akustika, Queen of Sabe, te mladi varaždinski bend Vlasta Popić.

U sklopu Eko Smart programa ekoloških radionica i filmskih projekcija, polaznici radionice sakupljanja ljekovitog bilja s voditeljicom su izašli na teren i upoznali domaću floru, na predavanju održanom u kamenoj špilji Terry Cave naučili su o krškim izvorima u Hrvatskoj, gdje su također prikazani i filmovi s putujućeg ekološkog festivala SEFF i dokumentarci iz Dokukina.



http://www.terraneofestival.com/hr/News  

  Objavljeno: 09.08.2012, 11:50h