Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

The xx, the Jon Spencer blues explosion i Parov Stelar band!

The xx, the Jon Spencer blues explosion i Parov Stelar band!

 

 

Trećeg dana Terranea 2012 u Šibeniku je nastupilo oko trideset novih međunarodnih i domaćih izvođača. Na sedam glazbenih pozornica sinoć su nastupali jedni od najzanimljivijih američkih rock veterana, mladi predstavnici britanske i austrijske elektroničke scene, domaće hip-hop snage, te brojni međunarodni DJ-i, uz izniman odaziv publike i pozitivnu atmosferu na festivalskoj lokaciji. 

Mladi britanski art-rock trio Wild Beasts zadovoljili su i one najzahtjevnijeg ukusa osebujnim i originalnim spojem nježnih vokala i gipkog plesnog ritma. Nakon njih, također na glavnoj pozornici Terra, nastupili su trenutno jedni od najpopularnijih Britanaca, inovativni elektronički trio The xx i brojnu oduševili spojem minimalističkog synth popa i sanjive elektronike.

Nešto ranije na pozornici Aqua The Jon Spencer Blues Explosion, perjanice buma alternativnog rocka 90-ih u Americi, priredili su gromoglasan i žestok nastup i najavili novi album „Meat and Bone“ koji izlazi ove jeseni. Jedan on upečatljivijih koncerata bio je svakako onaj kultni njujorškog sastava kojeg predvodi Michael Gira. Swans, poznati po divljim nastupima i sporom, teškom zvuku, opravdali su sva očekivanja još jednim nastupom za pamćenje.

Hrvatske snage predstavili su Elemental, dobitnici nekoliko Porina i već nekoliko godina jedni od najpopularnijih hrvatskih bendova na čelu s dinamičnom pjevačicom Remi i stihovima koji progovaraju u ljudima i pojavama koje nas okružuju. Nakon njih, ekscentrični američki pjevač  Davey Pierce predstavio je svoj novi projekt Yip Deceiver i osvojio publiku na pozornici Aqua duhovitošću i spontanošću.

Glavna plesna atrakcija na pozornici Terra bio je bez sumnje Parov Stelar Band, odnosno Marcus Füreder i prateći bend glazbenika koji je uključivao saksofonske i trubačke dionice i živu mješavinu swinga, funka i elektroničke glazbe.


Osim spomenutih, nastupili su još: Erotic Biljan & His Heretics, The Toronto Drug Bust, Future of the Left, Golem, Däm Funk (live i DJ set), Aeroplane, Surka Beat Box, Juice, Chatko, Rahmanee, Danny Bwoy, Filip Motovunski, Maja Milich, Nightwave, Cid Rim, MTVile ekipa (Alex, Tamara i Dina) te na pozornici Akustika Choco Jazz i Embassy 516.

U ekološkom programu festivala, Eko Smart, ponovno se održavalo nekoliko radionica kao što je ona o izradi nakita i igračaka od otpadnog materijal, te radionica sakupljanja samoniklog bilja u prirodi na kojoj je prikupljeno nekoliko autohtonih začinskih biljaka, predavanje o najdubljoj špilji u Hrvatskoj, predavanje o kakvoći hrane i vode u Hrvatskoj i mnoge druge aktivnosti.

Polaznici radionice izrade letećih zmajeva priredili su nam sinoć posebnu poslasticu! Tijekom tri dana trajanja radionice izradili su brojne šarene zmajeve od odbačenih plastičnih vrećica i isprobali ih u letu na glavnoj festivalskoj šetnici.

 
http://www.terraneofestival.com/hr/index  

  Objavljeno: 10.08.2012, 07:51h