Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Tim za udomiteljstvo intenzivira aktivnosti u gradu Šibeniku

Tim za udomiteljstvo intenzivira aktivnosti u gradu Šibeniku

 

 

Članice tima  za udomiteljstvo  Hrvatskog zavoda za socijalni rad Županijske službe Šibensko-kninske županije sastale su se sa Mirjanom Žurić, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika i njezinim suradnicama kako bi dogovorile suradnju oko promocije udomiteljstva te povećanja broja udomiteljskih obitelji. Osnovni cilj je zbrinjavanje, odnosno udomljavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi te starijih i nemoćnih osoba, kao najranjivijih skupina našeg društva.

Tom prilikom istaknuta je potreba za intenzivnijim radom na širenju mreže udomiteljskih obitelji na području Šibensko-kninske županije te napose – grada Šibenika. Članice novoosnovanog tima upoznale su predstavnice resornog upravnog odjela sa svojim aktivnostima i planovima na području udomiteljstva kao i željom da se i naša sredina, zajedničkom akcijom svih dionika – od pojedinaca do institucija intenzivno uključi u njegov razvoj i unaprjeđenje budući da je udomiteljstvo, kako je kazano,  od strateškog značaja za sustav socijalne skrbi te cijelo društvo.

„ Udomiteljstvo predstavlja plemenitu i nesebičnu praksu koja mijenja živote, pruža toplinu doma, ljubav i sigurnost onima koji to najviše trebaju“ – poručile su članice tima za udomoteljstvo.

Pročelnica Mirjana Žurić podsjetila je da je briga za  dobrobit djece i odraslih, starih i nemoćnih jedna je od osnovnih obaveza pojedinca, institucija, ali i cijelog društva te timu za udomiteljstvo najavila  kako od Grada Šibenika može očekivati ne samo deklarativnu – već stvarnu podršku.

  Objavljeno: 29.02.2024, 09:34h

 

  PREGLED DOKUMENATA