Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Tonči Huljić s Madre Badessom otvara ovogodišnju Adventuru!

Tonči Huljić s Madre Badessom otvara ovogodišnju Adventuru!

 

 

Petak, 2. prosinca, rezerviran je za početak omiljene gradske manifestacije, koja započinje u Parkiću koncertom renomiranog hrvatskog producenta i skladatelja Tončija Huljića i njegovog benda Madre Badessa.

Program se nastavlja sve do 1. siječnja, gdje posjetitelje ovogodišnje Adventure očekuju koncertne večeri, ali i dnevni plesnjaci kad će publiku zagrijati brojni poznati izvođači među kojima su neki od njih premijerno na  Adventuri: Songkillersi, Vesna Pisarović, Hari Rončević, Željko Krušlin Kruška & Latino, Alen Vitasović & Šajeta... Ništa manje važne nisu ni brojne domaće glazbene snage koje će zasvirati u Parkiću, među kojima valja izdvojiti tradicionalne podnevne zabave na Badnjak i Silvestrovo uz Fenixe i Bagatin. U bogatom programu za sve uzraste, naći će se i tradicionalna Fritulada, odnosno obilježavanje šibenske Proslave, dok će večer puštanja lampiona u humanitarne svrhe biti rezervirana za prvu večer nadolazeće godine.

Tri etaže šibenskog ‘đardina’ s originalnom, kako gastronomskom tako i glazbenom ponudom; klizalište na otvorenom smješteno na glavnom gradskom trgu – Poljani; stožer najmlađih kreativaca u prostoru Galerije Matija koji u sklopu Adventurice – prosinačkog programa za najmlađe svakodnevno stvaraju, ali i ekološka osviještenost koja je započela nekorištenjem jednokratne plastike, a nastavlja višekratnom kaucijskom ambalažom prema ‘’zero waste’’ konceptu, ono su što šibenski adventski sajam od samih početaka čini posebnim. Opuštena atmosfera puna prihvaćanja i ljubavi svojstvena Adventuri, sada je istaknuta i u samoj krilatici sajma ‘’Naoružan samo Snješkom’’ kojom se, a kraju ove burne 2022. godine želi poslati poruka mira.

Podsjećamo da su još uvijek otvorene prijave na javni poziv za sastavljanje ponuda za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvoda i usluga na Adventuri 2022., a zainteresirani prijave mogu podnijeti do ponedjeljka, 31. listopada. Više informacija i detalji javnih poziva dostupni su na službenim stranicama Turističke zajednice Šibenik.

Što će se još naći na Adventurinom programskom kalendaru bit će poznato uskoro, a sve informacije moći će se pronaći na Facebook i Instagram stranicama, te na službenoj web stranici.

 

  Objavljeno: 28.10.2022, 13:22h