Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U sklopu MDF-a počinje turnir na kojem je igrao Ivanišević, a djeca iz Japana dobila bicikl

U sklopu MDF-a počinje turnir na kojem je igrao Ivanišević, a djeca iz Japana dobila bicikl

 

 

Ovog vikenda, 25. i 26. lipnja u okviru 62. Međunarodnog dječjeg festivala održava se međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 10 godina „Festival djeteta“  u organizaciji Teniskog kluba Šubićevac. Turnir će se održati na terenima na Šubićevcu, a prema riječima tajnika Kluba, Petra Baranovića, ove se godine očekuje preko 60 sudionika s tim da prijavne liste još nisu zaključene.

Kao i prošlogodišnji pobjednici, i ovogodišnji prvaci turnira, osim pripadajućeg pehara, dobit će i cross bicikl Iljadice Rape kao nagradu koja šibenski teniski turnir izdvaja od sličnih turnira diljem svijeta. Podsjetimo, govorimo o turniru koji su voljeli uspješni tenisači poput Gorana Ivaniševića, Marina Čilića i Monike Seleš.

 „Očekujemo dobar odaziv prema prvim procjenama do trenutka zaključenja prijavne liste. Zasad imamo 60 prijavljenih, ali ih očekuje i više. Kao kuriozitet ove godine imamo najavu dolaska djece iz Japana. Dakle, djeca u dalekom Japanu znaju za naš turnir. Štoviše, lani su pobijedili te su im se vjerojatno dopale bicikle našeg Iljadice Rapo pa dolaze po nove“, u šali je kazao tajnik tenis kluba Šubićevca, Petar Baranović, koji organizacijski stoji iza turnira.

Ines Nimac, iz Ureda MDF-a, istaknula je zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom Festivala i Kluba u organizaciji turnira koji je, kako je naglasila, kvalitetan sportski dio festivalskog programa.

„ S ostalim, prvobitnim sadržajem Festivala, turnir za djecu je okružena priča koju pružamo djeci, od kazališnih predstava, likovnih i znanstvenih radionica do sportskih sadržaja. I zato vjerujemo da će turnir i ove godine biti veoma uspješan“, poručila je Nimac.

Predsjednik kluba, Ivica Kostanić, prisjetio se slavnih početaka turnira pod okriljem kluba koji djeluje od početka osamdesetih godina prošlog  stoljeća koji je dio tradicije MDF-a.

„Mogu napomenuti da je davne 1984. organiziran prvi ovakav turnir za djecu. Tada su igrala djeca do 14 godina. Uz kratki prekid zbog ratnih događanja, trajao je do 1999., a onda je krenula pauza i nakon 15 godina stanke klub je odlučio ponovno pokrenuti turnir“, prisjetio se Kostanić.

I sjetio se ne samo toga, već i polomljenih reketa Gorana Ivaniševića koje je kao desetogodišnjak, svjetski as u nastajanju, lomio već tada, na dječjim teniskim turnirima.

„Ivanišević je nastupio tri puta, pobijedio je dva puta. Igrajući na turniru pobjeđivao je i starije suparnike od sebe. Ali i tada je lomio rekete pa bi mu se ćaća ljutio i umjesto da se i on s drugom djecom počasti s kolačima kojih je tada bilo na turniru, on bi za kaznu zbog slomljenih reketa morao trčati dodatne krugove. Bilo je to zanimljivo razdoblje, lijepo doba koje nastojimo održati i danas i da danas naš turnir iznjedri nove šampione“, zaključio je Kostanić.

 

  Objavljeno: 23.06.2022, 13:43h