Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uspješan kraj prvog Hackathona u gradu: Ekipa EMM osvojila 10 tisuća kuna

Uspješan kraj prvog Hackathona u gradu: Ekipa EMM osvojila 10 tisuća kuna

 

 

Ovog vikenda u Trokutu je bilo dinamično. Održan je prvi Hackathon u Šibensko-kninskoj županiji na kojemu je 9 timova više od 24 sata predstavljalo svoje viđenje Šibenika i njegove integrirane mobilnosti.

Hackathon je, podsjetimo,  maratonsko natjecanje u kojem su timovi radili na inovativnim IT, odnosno digitalnim rješenjima prema zadanoj i odabranoj temi. U konkretnom slučaju, radilo se o unaprijeđenju mobilnosti u gradu Šibeniku.
 
Nakon 24 sata intenzivnog rada, suza i smijeha, stručni žiri (u sastavu: Miro Tesla,  suvlasnik "Mirea" i majstorski šahist, Frane Urem, prodekan Veleučilišta u Šibeniku i Ante Burazer, full-stack developer) je odabrao najbolje od najboljih.  Bodovana je  inovativnost, strateško razmišljanje, praktična provedba i sama prezentacija.

Prvo mjesto i novčanu nagradu od 10 tisuća kuna osvojili su Petar Stojnić, Noa Vlahov, Luka Relja, Marko Dabro i Luka Štrkalj, članovi tima EMM. Sjajni i kreativni dečki su, kažu organizatori Hackhatona,  ponudili konkretna rješenja za koja su sigurni da će promijeniti budućnost načina na koji se percipira mobilnost.

"Njihova razna logična i izvediva rješenja su oduševila ne samo žiri- već i publiku koja ih je nagradila velikim pljeskom. Neka od rješenja koja su ponudili, a koja su nam posebno zapela za oko su paljenje senzora na pješačkim prijelazima, rješenje putem modernih ultrazvučnih senzora na semaforima za mrtvi kut, LED osvijetljene oko prometnih ogledala, a to su samo hardverska rješenja. Njihova kreativnost i način razmišljanja nadilaze trenutne mogućnosti tehnologije te jedva čekamo što će sve smisliti kada će njihov um moći pratiti i tehnologija" - poručuju iz Trokuta.

Drugo mjesto,  rješenje kojem je pripala novčana nagrada od 5.000  kuna - djelo je tima  "Podmetalo". Sa svojim projektom „Đirada“ Ana Marasović, Toma Karađole, Domagoj Babić i Ante Skelin - članovi tima "Podmetalo",  povezali su infrastrukturu prometnih točaka s korisnicima.

Projekt nazvan „Šibi – navigacijska i transportna platforma“  tima "Bipsići", pak,  osvojio je treće mjesto i nagradu od 3.000 kuna. "Bipsići" Daniel Batinić, Tino Jurlin, Lucija Roško i Mario Halužan predstavili su svog interaktivnog asistenta u prometu koji je personaliziran za organizaciju transporta putem preciznog znanja prometne karte.
 
Iz Trokuta poručuju kako im je ovo tek prvi od mnogih Hackathona koje planiraju organizirati u budućnosti.

„Drago nam je da su,  kako mladi srednjoškolci -  tako i iskusni IT-evci prepoznali ovaj događaj i moram priznati da se, baš kao cijeli tim, i mi interno veselimo sljedećem. Promatrati razvoj i razvijanje ideje u nešto realno i opipljivo je zaista odlično iskustvo i možemo reći sa sigurnošću da će sljedeći Hackathon biti još dinamičniji jer se ovime još jednom potvrdilo koliko potencijala Grad Šibenik ima u mladima“ - kazala je Diana Mudrinić, direktorica Trokuta.

Podsjetimo, zahvaljujući sredstvima iz projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika- povećanje broja putnika javnom gradskom prijevozu“ već je sagrađena podzemna garaža i logistički centar na Poljani sa 256 parkirnih mjesta, grad će dobiti i 11 novih niskopodnih autobusa te 17 novih autobusnih stajališta opremljenih info displejima. Projekt operativno provode poduzeće Gradski parking d.o.o sa Gradom Šibenikom kao partnerom. Financiran je iz Operativnog fonda konkurentnost i kohezija EU. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.847.705,83 kuna, a iz Kohezijskog fonda EU sufinancirat će se  73.801.381,09 kuna.

 

  Objavljeno: 06.12.2021, 12:52h