Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uzbudljiv filmski tjedan u Kući Arsen: Gostovanje, posebne projekcije, filmovi u utrci za Oscara…

Uzbudljiv filmski tjedan u Kući Arsen: Gostovanje, posebne projekcije, filmovi u utrci za Oscara…

 

 

Iznimno raznovrstan i uzbudljiv filmski tjedan pred publikom je Kuće umjetnosti Arsen. Tu su filmsko gostovanje, slobodan ulaz na projekciju u četvrtak te Oscar revija, kao i redovni filmski program srijedom te vikend program Bubamarac za najmlađu publiku!

ART KINO ARSEN

Program Art kina Arsen u srijedu u 18 sati otvara hvaljeni novi film britanskog redatelja Andrewa Haigha, Stranci s Paulom Mescalom i Andrewom Scottom u glavnim ulogama. Inspiriran istoimenim romanom eminentnog japanskog književnika Taichija Yamade, film govori o gubitku, ljubavi i svemu onome između. Naslovni su junaci scenarist Adam i tajanstveni Harry koji se jedne noći slučajno susretnu na praznom hodniku svoje londonske zgrade, čiji su jedini stanari.

U srijedu u 20.30 sati na programu Arsena je film o burnoj povijesti Beograda Lost Country u režiji Vladimira Perišića. Redatelj iza kojeg stoji prvijenac Obični ljudi, od kritike ocijenjen ponajboljim igranim filmom o ratu 1990-ih na prostoru bivše Jugoslavije, u svom drugom cjelovečernjem filmu Lost Country vraća se rodnom Beogradu. Radnja se odvija 1996. godine, u vrijeme kada studentske demonstracije protiv Miloševićeva duboko uzburkavaju vladajući režim.

USUSRET OSCARIMA 

Ususret najprestižnijoj filmskog nagradi Oscar u Art kinu Arsen ovaj i sljedeći tjedan bit će prikazani odabrani nominirani naslovi.

"Umjesto u subotu, ovaj tjedan projekcije imamo u četvrtak i petak! Na film Zakon zbornice koji prikazujemo u četvrtak u 18 sati ulaz je slobodan! Projekcija je dio programa posvećenog finalistima Nagrade publike LUX koji se odvija u suradnji Europskog parlamenta, Europske filmske akademije i Zagreb Film Festivala kao hrvatskog partnera programa. Inače, Zakon zbornice nominiran je za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma", ističu iz Tvrđave kulture koja upravlja Kućom umjetnosti Arsen.

U četvrtak u 20.30 sati na rasporedu je film Ubojice cvjetnog mjeseca nominiran je za nagradu Oscar u čak 10 kategorija: za najbolji film, najbolju režiju, najbolju glavnu žensku ulogu, glumca u sporednoj ulozi, najboljeg snimatelja, montažu, scenografiju, kostimografiju, glazbu i pjesmu!

NOVO FILMSKO GOSTOVANJE

"Filmski tjedan zaokružujemo gostovanjem redatelja filma Polako nikuda Damira Čučića s kojim će nakon projekcije filma u petak 1. ožujka u 20 sati razgovarati naša filmska selektorica Jelena Svirčić. Polako nikuda neobičan je hibrid između igranog i dokumentarnog filma koji je svjetsku premijeru imao na uglednom Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, zamišljen kao “eksperiment u filmskoj strukturi i načinu iznošenja priče - riječima redatelja", poručuju iz Tvrđave kulture.

BUBAMARAC

Program Bubamarac u subotu u 11 sati u Kuću Arsen donosi mali dječji mjuzikl Pufi u šumi u izvedbi glumaca Kazališta Smješko iz Zagreba. Originalni tekst, odlična glazba i sjajni glumci i kostimi, razlog su više zašto ovu predstavu vrijedi pogledati!

U nedjelju u 11 sati vrijeme je za novu Bubamarčevu filmsku projekciju. Na programu je obiteljski film ‘Moj mačak Ru’ koji će u Arsenu biti prikazan u sklopu Mjeseca frankofonije koji organizira Francuski institut u Hrvatskoj!

MOJE PJESME, MOJI SNOVI

Iz Tvrđave kulture podsjećaju i na glazbenu radionicu Moje pjesme, moji snovi namijenjenu svima onima koji žele naučiti pjevati, ovladati talentom i okušati se u pjevanju pred publikom! Mjesto radnje je Kuća umjetnosti Arsen, radionica će trajati dva mjeseca, a mentori su šibenski glazbenici Nataša Cvitan i Mate Anić. Svi zainteresirani pozvani su na audiciju 4. ožujka u 18 sati u Kući umjetnosti Arsen.

ULAZNICE

Ulaznice za sve programe Kuće umjetnosti Arsen dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen, a članovi Kluba prijatelja uz predočenje članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust.

  Objavljeno: 27.02.2024, 11:44h