Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vikend pred nama u znaku humanitarnih aktivnosti za malenu Kiaru Goršić

Vikend pred nama u znaku humanitarnih aktivnosti za malenu Kiaru Goršić

 

 

Ovog vikenda, 16. i 17. studenog, nastavit će se niz humanitarnih aktivnosti s ciljem prikupljanja novčanih donacija za liječenje naše 6-godišnje sugrađanke Kiare Goršić. Gradskom društvu Crvenog križa Šibenik koje je preuzelo organizaciju događanja te otvorilo namjenski žiro račun, pridružio se i Grad Šibenik te brojne institucije i udruge.

U subotu, 16. listopada na nogometnom igralištu u Crnici od 11 do 13 sati održat će se, tako,  humanitarni event nazvan „Šibenik za Kiaru“. Organizacijske snage udružili su Grad Šibenik, šibenska Turistička zajednica i obrtnici čije su djelatnosti povezane s djecom kako bi  osmislili brojne zabavne i kreativne aktivnosti za djecu. Najavljena je i bogata tombola s vrijednim nagradama za koje su se pobrinule ovdašnje igraonice i rođendaonice, pa organizatori pozivaju roditelje da dovedu svoju djecu. U igri i zabavi provest će, kažu,  subotnje prijepodne i prve popodnevne sate, a istodobno pridonijeti humanitarnoj akciji za malenu Kiaru.

Već sutra, u nedjelju, 17. listopada u 11 sati, uslijedit će još jedno humanitarno događanje, a riječ je o sportsko-rekreativnoj aktivnosti na šetnici u Kanalu sv. Ante. Šibenčani svih generacija trčat će ili šetati, po izboru, dionicom dugom četiri kilometra od uvale Škar do kontrolne točke i natrag. Start će, ujedno biti i cilj. Za tri prvoplasirana mjesta trkačica i trkača osigurane su medalje, a za sve sudionike startni broj i okrijepa u utrci. Istu dionicu moći će prijeći i zaljubljenici u hodanje.

Startnina iznosi 50 kuna za obje aktivnosti, a predviđena je i mogućnost dodatnih dobrovoljnih novčanih priloga koje će donatori ubacivati u za to predviđenu kutiju.  Za nju je, kao i sve donacije,  zaduženo Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik.Organizaciju utrke i rekreativne šetnje, uz Crveni križ, potpisuju Grad Šibenik, Savez sportova grada Šibenika, Udruga umirovljenika Krešimirova grada, Powerlifting klub Šibenik, DSR ‘Sport za sve’ 08 forca Šibenik i Društvo sportske rekreacije Raslina.

I u narednu subotu, 23. listopada trčat će se šibenskim ulicama. Utrka „Šibenskih deset i Draženova četvorka“ koja se, u čast Dražena Petrovića, održava šesti put  imat će humanitarni predznak – opet za našu Kiaru.

Podsjetimo, malena Kiara boluje od zloćudnog tumora na mozgu, a njezina šansa za život je liječenje u Americi. Ondje djecu kojima je također dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu pokušavaju liječiti eksperimentalnim lijekovima oralne primjene koji su već pokazali učinak.

  Objavljeno: 14.10.2021, 12:45h