Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Za vikend svega na Baroneu: Slatko druženje u subotu, u nedjelju đir s vodičem, radionica i akcija u Klubu prijatelja

Za vikend svega na Baroneu: Slatko druženje u subotu, u nedjelju đir s vodičem, radionica i akcija u Klubu prijatelja

 

 

Raznovrstan i aktivan vikend čeka sve koji u subotu i nedjelju posjete Tvrđavu Barone na koju je slobodan ulaz sve do kraja ožujka! Uz nedjeljni program koji su Šibenčani dobro prihvatili, ovog vikenda iz Tvrđave kulture pripremili su nešto zanimljivo i slatko i za subotu.

"U subotu 11. ožujka na Tvrđavi Barone družimo se s pčelarima iz Udruge Pčela Šibenik koji će predstaviti svoje proizvode u sklopu događanja 'Upoznaj svog pčelara' organiziranog u suradnji s Šibensko-kninskom županijom i Turističko-ugostiteljskom školom. Pčelari će predstaviti svoje proizvode, dok će učenici Turističko-ugostiteljske škole pripremati i posluživati ukusne zalogaje. Za one koji žele znati više, tu su dva zanimljiva predavanja na temu pčelarstva", najavljuju iz Tvrđave kulture Šibenik.  

Druženje s pčelarima počinje u subotu u 11 sati, a svi koji se žele više informirati o pčelarstvu moći će na Tvrđavi poslušati predavanja prof.dr.sc. Dražena Lušića s katedre za zdravstvenu ekologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci te ekološkog proizvođača prof. Daria Frangena. 

"Također, i ove nedjelje na Tvrđavi Barone posjetitelji će imati priliku prošetati bedemima tvrđave u pratnji našeg vodiča, a tu je i radionica Moj novčić za najmlađe posjetitelje! Šetnja bedemima tvrđave u pratnji vodiča počinje u 11 sati, dječja radionica u 11.30 sati, svi koji to žele mogu i ovaj vikend isprobati i naše VR igre, a svake nedjelje u ožujku imamo i akciju učlanjenja 1+1 u Klubu prijatelja šibenskih tvrđava", poručuju iz Tvrđave kulture.  

Na radionici Moj novčić djeca će naučiti sve o šibenskom bagatinu, novcu koji se u Šibeniku koristio dva stoljeća. Kako je izgledao, od kojeg je materijala bio izrađen i na koji način, sudionici radionice će saznati dok izrađuju vlastitu repliku tog novčića u glini. Radionica je namijenjena djeci od sedam godina naviše, a sudionici se mogu prijaviti na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr do subote 11. ožujka u 14 sati. 

Iz Tvrđave kulture podsjećaju i da sve tri šibenske tvrđave - Sv. Mihovil, Barone i Sv. Ivan od početka ožujka imaju i novo radno vrijeme. Od ponedjeljka do petka vrata tvrđava otvorena su od 9 do 17 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati. 

Sve informacije o programima i novostima iz Tvrđave kulture pratite na stranicama Tvrđave kulture, a sve detalje o programu na Tvrđavi Barone možete pronaći na Instagram i Facebook profilima Tvrđave.

  Objavljeno: 08.03.2023, 11:51h