Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zabilježite u Adventurin kalendar! Evo kada plešemo uz Nenu Belana, Niku Turković, Ljetno Kino, Kuzmu & Shaka Zulu...

Zabilježite u Adventurin kalendar! Evo kada plešemo uz Nenu Belana, Niku Turković, Ljetno Kino, Kuzmu & Shaka Zulu...

 

 

Nakon što Matija Cvek & The Funkensteins 1. prosinca otvore ovogodišnju Adventuru, u Parku slijede odlični koncerti uz koje će Šibenčani i gosti plesati, guštati u blagdanskim delicijama s kućica i naravno – GREENtati! Na zadnjoj etaži Parka u prosincu, među ostalima sviraju Balkan Zoo & Nina Ćorić, Neno Belan & Fiumens, Nika Turković, Kuzma & Shaka Zulu te Ljetno kino!

Bivša članica grupe Detour Gina Damjanović s pratećim bendom The GeeGee's u Park stiže samo dan nakon otvorenja Adventure, u subotu 2. prosinca! Ginu publika pamti kroz poznate hitove "Zaljubila sam se ", "Bez tebe", "Vikend" i brojne druge s albuma TourDetour. Uz njih, ali i druge sjajne pjesmama u izvedbi Gine i njezinog pratećeg benda The GeeGee’s, pleše se početkom prosinca u Parku! 

Nakon što su ovo ljeto na Tvrđavi Barone imali nastup za pamćenje kojim su totalno oduševili publiku, Balkan Zoo & Nina Ćorić ponovno stižu u Šibenik, a na Adventuri nastupaju u petak 8. prosinca!   

Balkan Zoo već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima, a na pozornici u Parku i ovaj put će im se pridružiti odlična vokalna solistica i flamenko pjevačica Nina Ćorić! Kroz svoju interpretaciju poznatih romskih pjesama, ovi vrhunski glazbenici žele publici približiti i kulturološko nasljeđe Roma te izgraditi nove mostove razumijevanja i prijateljstva.  

Miljenik domaće publike Neno Belan u Park stiže u subotu 16. prosinca u pratnji svojih Fiumensa! Riječki Splićanin s bendom već dulje od četvrt stoljeća pjesmama prenosi emocije svojim odličnim live nastupima, a ove su godine proslavili 25 godina na sceni! Bezvremenski hitovi poput „Pričaj mi o ljubavi“, „Dok tebe ljubim“, „Dotakni me usnama“, „Rijeka snova“, „Ponoćna zvona“ i brojni drugi odjekivat će pozornicom Parka u prosincu!  

Nakon njih, na binu se u četvrtak 21. prosinca penje jedna od najperspektivnijih i najpopularnijih hrvatskih mladih glazbenica, Nika Turković! Njezinu glazbenu karijeru u protekle tri godine obilježile su odlične kritike, rasprodani koncerti i zanimljive suradnje. Pjevačica je početkom ove godine objavila debitantski album '11' s kojim je osvojila ljestvice i pozicionirala se kao jedna od najtraženijih domaćih izvođačica. Moderan zvuk, vrsni instrumentalisti i hrabar pristup vizualnom identitetu postali su njezin zaštitni znak. Nika je prije nekoliko dana objavila novu pjesmu „Ima smisla“ koju će publika na Adventuri imati priliku uskoro čuti i uživo!  

A dan nakon Božića, u utorak 26. prosinca, na blagdan sv. Stjepana u Parku slijedi pravi party uz neponovljive majstore s mora. Kuzma & Shaka Zulu, dvojac koji se na scenu probio devedesetih, singlovima “Jedna mala Iva” i “Party (Ruke gore)”, “Puknuta ekipa” i “Prva liga“, vraća se u Šibenik! Njihovi hitovi iz devedesetih i dan danas su itekako popularni, a poseban ih je gušt slušati uživo pa nema sumnje da obilje dobrih vibracija i plesa čeka posjetitelje šibenske Advnture nakon Božića.

Dašak ljeta na samom kraju prosinca u Park u četvrtak 28. prosinca donose dečki iz Ljetnog kina! Troglasno pjevanje, ukulele, klarinet i bubanj čine originalni zvuk Ljetnog kina, a pjesme iz različitih razdoblja i stilova u njihovoj obradi zovu na ples.  

„Ne sumnjamo uopće da će Ljetno kino, baš kao i ostali najavljeni izvođači u Parku napraviti vrhunski blagdanski štimung popraćen druženjem i uživanjem u delicijama s kućica i naravno, dozom zdravog šibenskog GREENtanja! Jedva čekamo 1. prosinca i početak još jedne Adventure!“, poručuju organizatori šibenskog adventa koji se ove godine održava u organizaciji Tvrđave kulture Šibenik, uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika. 

Uz dosad najavljeni vrhunski glazbeni program tradicionalno u Perivoju Roberta Visianija, radionički program Arsenturica za najmlađe prvi put će biti održan u Kući umjetnosti Arsen, a klizalište 'Vitićevo more', bit će, kao i dosad, postavljeno na središnjem gradskom Poljani u centru grada. U tijeku su prijave na dječju Outdoor Adventuricu kao i na sudjelovanje u prvom šibenskom Advenura RUN-u, a što će se još naći na Adventurinom programskom kalendaru bit će poznato uskoro!

Sve informacije možete pronaći na Facebook i Instagram stranicama, kao i na web stranici Adventure

  Objavljeno: 20.11.2023, 10:29h