Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni PODI

Izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni PODI

 

  OPIS PROJEKTA

Realizacijom projekta izgrađeno je ukupno 607 metara prometnice širine 7 metara, s elektro-komunikacijskom infrastrukturom, javnom rasvjetom te vodovodom i odvodnjom.

Grad Šibenik potpisao je ugovor o provedbi projekta „Izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni Podi“ u okviru natječaja „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“. Ukupna vrijednost projekta bila je 10,1 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznosila 7.6 milijuna kuna, odnosno 75 %.

Projektom je opremljena infrastruktura Poduzetničke zone Podi te su stvoreni preduvjeti za nova ulaganja od strane domaćih i stranih tvrtki. Cilj je bio povećanje aktivacije zone što će doprinijeti daljnjem rastu i razvoju gospodarstva na području Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije kroz povećanje prihoda i generiranje novih radnih mjesta.

Realizacijom projekta izgrađeno je ukupno 607 metara prometnice širine 7 metara, s elektro-komunikacijskom infrastrukturom, javnom rasvjetom te vodovodom i odvodnjom. Projektom je uređeno i gotovo 40.000 m2 zelenih površina na kojima su posađene autohtone mediteranske biljke, dok je u svrhu poboljšanja vidljivosti poduzetničke zone izgrađen veliki trostrani reklamni pano dimenzija 12 x 5 metara.