Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Opremanje i obnavljanje školske sportske dvorane Meterize

Opremanje i obnavljanje školske sportske dvorane Meterize

 

  OPIS PROJEKTA

U sportskoj dvorani Osnovne škole Meterize obavljeni su radovi obnove podne obloge, odnosno postavljanja novog parketa. Radovi su bili vrijedni 170 tisuća eura, od kojih je Grad Šibenik od Ministarstva turizma i sporta povukao 107 tisuća eura, a nakon provedenog javnog natječaja, izvela ih je tvrtka Multi-sport d.o.o. iz Cerovja.

Grad Šibenik je s Ministarstvom turizma i sporta potpisao Ugovor o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini za projekt „Opremanje i obnavljanja školske sportske dvorane Meterize“. Provedbom projekta obnovljena je opremljena sportska dvorana osnovne škole „Meterize“ s ciljem podizanja kvalitete i broja organiziranih sportskih događaja i tehničkih uvjeta u samoj dvorani, a vezano s time i povećanja ukupne razine javnih usluga u Gradu Šibeniku.

Opremanjem lokalne sportske infrastrukture povećana je kvaliteta bavljenja sportom što je bila nužna pretpostavka za popularizaciju sporta, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini. Ulaganje na projektu obuhvatilo je obnavljanje kompletne podne obloge sportske dvorane s potkonstrukcijom, površine 1255 m2.

Dvorana osnovne škole „Meterize“ primarno služi za provođenje redovne nastave tjelesne i zdravstvene kulture za oko 350 osnovnoškolaca, ali je također koriste i razni sportski klubovi za održavanje treninga, turnira  i natjecanja. Ova ulaganja su izuzetno važna za kvalitetu bavljenja sportom, s obzirom da su ciljana skupina korisnika sportske dvorane „Meterize“ ne samo učenici osnovnih škola, nego i rekreativci, kao i profesionalni sportaši.