Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana

Projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana

 

  OPIS PROJEKTA

Provedbom revitalizacije tvrđave sv. Ivana Grad Šibenik nastavio je obnovu svoga fortifikacijskog sustava, koji je značajan element lokalne i nacionalne kulturne baštine.

Inovativni sadržaji, atrakcije i proizvodi koji se pružaju posjetiteljima na tvrđavi sv. Ivana omogućili su pozicioniranje ove šibenske tvrđave kao kulturne turističke atrakcije s jedinstvenom ponudom u Republici Hrvatskoj.

Naime, u podnožju sjevernih obrambenih bedema, poznatom kao „kliješta“, posjetitelji mogu uživati u gastro-vizualnom konceptu koji uključuje večeru, 3D video mapping show i igrani dio, koji zajedno čine jedinstvenu interaktivnu cjelinu. Revolucionarna tehnika 3D video mappinga na zidinama tvrđave  prikazuje različite sadržaje, stvarajući dodatne dimenzije, optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata, što posjetiteljima pruža nezaboravan doživljaj.

Na tvrđavi svetog Ivana smjestio se i povijesni plato te Edukativni kampus opremljen pametnim  interaktivnim učionicama i prezentacijskim prostorima unutar zidina tvrđave, koji doprinosi smanjenju sezonalnosti i produljenju boravka posjetitelja, osiguravajući kvalitetan smještaj s pratećim tematskim programima.

Obnovom tvrđave sv. Ivana razvija se sadržaj visoke dodane vrijednosti i unaprijeđuje strateško upravljanje kulturnom baštinom što pomaže pozicioniranju Šibenika kao kulturno-turističke atrakcije temeljene na inovativnim rješenjima i uspješnom spajanju tradicije i najmodernije tehnologije. Ponuda  tvrđave svetog Ivana predstavlja značajan kvalitativni odmak od klasične ponude „sunca i mora“ prema razvoju turizma temeljenog na integraciji povijesno-kulturne baštine i najsuvremenijih tehnologija u svrhu visoko kvalitetnog doživljaja destinacije.

Projekt Revitalizacije tvrđave sv. Ivana ukupno je vrijedan 49.143.692, 95 kuna, a Europski fond za regionalni razvoj sufinancirao ga je s 41.486.646,05 kuna, dok je ostatak sredstava osigurao Grad Šibenik.

Izrađivač idejnog rješenja, izvedbenog projekta i glavnog projekta je arhitektonski studio Vulin/Ileković.