Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Urbani inkubator 2.0

Urbani inkubator 2.0

 

  OPIS PROJEKTA

Urbani inkubator 2.0 je mjesto susreta, poslovnih prilika i rađanja novih ideja za sve šibenske poduzetnike, kreativce i one koji to žele postati.

Osim poduzetnicima iz područja kreativnih industrija, Urbani inkubator je dostupan i svim ostalim pojedincima koji imaju potrebu i želju za korištenjem opreme i usluga koje im Inkubator nudi.
 
Ukupna vrijednost projekta je 953.235,28 kn,s tim da je Ministarstvo poduzetništva i obrta podržalo projekt s 500.000,00 kuna u sklopu natječaja Poduzetnički impuls, dok je preostali dio sredstava osiguran u Proračunu Grada Šibenika.
 
Novi, uređen i opremljen prostor Urbanog inkubatora svojim korisnicima omogućava korištenje visoko-tehnološke opreme poput 3D tehnologije za dizajn i razvoj. Ove i slične tehnologije i alati omoguavaju našim poduzetnicima razvoj novih proizvoda i pružanje novih vrsta usluga na tržištu koje još nije razvijeno, a na kojem su mogućnosti za napredak iznimno velike.
 
Urbani inkubator 2.0., smješten u staroj jezgri na križanju ulica Fausta Vrančića i Ulice Nove crkve.Prostor, koji je projektirala i osmislila mlada arhitektica Ivona Berlengi, mjesto je okupljanja kreativaca s područja kreativnih industrija oglašavanja, komunikacijskih aktivnosti, izdavaštva, programiranja i web dizajna, filma, videa i fotografije, televizije i radija, glazbe i produkcije, mode, dizajna, umjetnosti, obrta i zanata, književnosti, umjetnosti u kazalištu, arhitekture, urbanizma, urbanog krajobraza te gastronomije.
 
Inkubator predstavlja otvoreni zajednički radni prostor u kojemu se mogu dobiti podrška i informacije, koji inicira interakciju i gdje je radna atmosfera pozitivna i poticajna.
 
Korisnici Urbanog centra uvjerili su nas da postoji potreba za prostorima ove vrste, koji se mogu koristiti po posebno povoljnim uvjetima, a koji nude čitav spektar mogućnosti.