Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održana konferencija za novinare o aktualnoj situaciji u TLM d.d. Šibenik

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović sa zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem održao je danas konferenciju za novinare reagirajući na neprimjeren pritisak javnosti i medija na šibenski TLM, kojega se kao tvrtku, ali i njezine djelatnike unaprijed osuđuje. ""Slažemo se da institucije pravne države rade svoj posao i neka se krivnja sankcionira, ali se ne slažemo da se unaprijed donose negativni zaključci koji nanose štetu ne samo TLM-u i Gradu Šibeniku već i cijeloj državi. Nekorektno i neprimjereno se optužuje TLM koji uspješno radi, koji je proizvođač i jedan od najvećih izvoznika u državi i koji zapošljava 1100 radnika. Smatramo da je krajnje vrijeme da se oglasi Vlada Republike Hrvatske i zaštiti proizvodnju i one koji proizvode.

  12.05.2010. 13:33h


Dalmatinski gradovi traže upravljanje pomorskim dobrom

Gradonačelnici osam dalmatinskih gradova danas su na sastanku u Splitu izrazili nezadovoljstvo Nacrtom prijedloga zakona o pomorskom dobru i morskim lukama od 1. travnja 2010. godine. Gradonačelnici Splita Željko Kerum, Šibenika Ante Županović, Dubrovnika Andro Vlahušić, Kaštela Josip Berket, Trogira Damir Rilje, Hvara Pjerino Bebić, Korčule Mirko Duhović i dogradonačelnik Visa Dalibor Damjanović te njihovi zamjenici i suradnici, ocijenili su da se spomenutim Nacrtom prijedloga zakona suspendira decentralizacija te da se gradovima uskraćuje pravo da samostalnije upravljaju pomorskim dobrom kao najvažnijom razvojnom polugom svog gospodarstva. 

  11.05.2010. 17:50h


Na pressici u kazalištu najavljena prva opera u produkciji HNK Šibenik nakon gotovo 100 godina

U foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku održana je danas konferencija za novinare na kojoj je predstavljena opera koja će u vlastitoj produkciji biti premijerno izvedena 8. listopada ove godine. Riječ je o operi u dva čina „The Medium“, djelu talijansko-američkog skladatelja Gian Carla Menottija, koju će u Šibenskom kazalištu režirati Dora Ruždjak Podolski, dok će orkestrom dirigirati Josip Šego. U glavnim ulogama nastupit će Martina Klarić, sopran, Nera Gojanović, alt, Gorana Bjondić, sopran, Alen Ruško, bariton, Marica Kolega, mezzosopran, te glumac Jakov Bilić. Tehničko –scensku podršku dat će u cijelosti Šibensko kazalište, koje prvi put nakon 1913. godine producira jedno originalno operno djelo za manji orkestar.

  11.05.2010. 14:16h


Vraćen pješački prijelaz u Ulici Vladimira Nazora

U Ulici Vladimira Nazora danas je vraćen i ponovo uspostavljen pješački prijelaz koji je, odlukom tadašnjeg Gradskog poglavarstva, ukinut 20. travnja 2007.godine. Naime, prije navedenog ukidanja, zatražene su i dobivene suglasnosti Policijske uprave šibensko-kninske i šibenske ispostave Hrvatskih cesta, s obzirom da je riječ o cesti koja je kategorizirana kao državna. Prijelaz je tada ukinut zbog njegovog iznimno nepovoljnog utjecaja na promet s obzirom da su radovi na Tehnološkoj cesti, koji su u to vrijeme bili u samom jeku, znatno usporavali promet u gradu, a počela je i turstička sezona. No, otvaranjem Vukovarske ulice, krajem srpnja 2007., promijenili su se prometni uvjeti

  10.05.2010. 13:50h


U Solarisu otvorena 10. konferencija o kvaliteti

Zamjenik gradonačelnika Petar Baranović danas je u Solarisu pozdravio sudionike 10. Hrvatske konferencije o kvaliteti, te 1. Znanstvenog skupa Hrvatskog društva za kvalitetu pod motom ""Kvaliteta - nasljeđe za budućnost"", te im zaželio dobrodošlicu i uspješan rad.  Ova konferencija kao i znanstveni skup održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH dr. sc. Ive Josipovića. Glavni organizator skupa je Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), suorganizator Hrvatska gospodarska komora (HGK), a pokrovitelji su: Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Državni zavod za mjeriteljstvo, Hrvatski zavod za norme i Hrvatska akteditacijska agencija.

  10.05.2010. 12:28h


Dogradonačelnik Baranović na Okruglom stolu o zapošljavanju osoba s intelektualnim teškoćama u razvoju

Danas je u Gradskoj knjižnici održan okrugli stol na temu rezultata zapošljavanja uz podršku osoba s intelektualnim  teškoćama u razvoju u Šibensko - kninskoj županiji u proteklom razdoblju  i daljnje mogućnosti njihova zapošljavanja u tvrtkama i institucijama. Okrugli stol organizirao je šibenski časopis ""Šibenik tim"" uz potporu Udruge za promicanje inkluzije  u Šibeniku, a nazočio mu je i šibenski dogradonačelnik Petar Baranović, kao i dožupan Zoran Smolić, saborska zastupnica Neda Klarić, predstavnik Grada Knina, zatim direktor Područnog ureda HZZ-a Luka Petrina, te gradskih i privatnih tvrtki koje bi, s obzirom na djelatnost koju obavljaju i svoju ulogu u lokalnoj zajednici, trebale pružiti

  10.05.2010. 12:28h


Svečano otkrivena obnovljena spomen-ploča I. Šibenskom partizanskom odredu

U organizaciji Grada Šibenika, danas je na brdu Pisak kod Šibenika, svečano otkrivena obnovljena spomen-ploča I. Šibenskom partizanskom odredu. Svečanosti su, pored gradonačelnika dr. Ante Županovića i njegova zamjenika Franka Vidovića, nazočili i: izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske kontraadmiral Ante Urlić, zatim pukovnik Vlatko Bandalo, te članovi Zajednice udruga antifašista Šibensko-kninske županije . Otkrivajući spomen-ploču gradonačelnik Županović je izrazio zadovoljstvo što će tim činom Grad Šibenik odati počast ne samo slavnim šibenskim antifašistima, već i antifašizmu kao pokretu, koji je utkan u temelje suvremene i demokratske Europe.

  09.05.2010. 15:27h


Dodjela nagrada ozbiljnu i jazz glazbu: Porin Classic 2010 u Šibeniku

Glasoviti dirigent maestro Pavao Dešpalj dobitnik je nagrade za životno djelo: na sinoćnjoj manifestaciji Porin Classic 2010., dodjeli nacionalnih nagrada za glazbena dostignuća u ozbiljnoj i jazz glazbi, koja se po drugi put održala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.Osvojivši čak dva Porina ushićena je bila Gabi Novak, 'šibenska nevista', kako se je predstavila, nije mogla skriti uzbuđenje zahvaljujući se za priznanja u kategorijama najbolji jazz album i najbolja izvedba jazz skladbe. Jedino je Gabi osvojila dvije nagrade. Najavila je i kako se više neće baviti diskografijom, pa joj nagrada ima poseban značaj jer dolazi 'kao biser na kraju'. Svojevrsna zanimljiovst je bilo i nadmetanje majke i sina,

  09.05.2010. 09:52h


Uređuju se plaže i obale

Grad Šibenik i Boris nekretnine d.o.o. iz Starog Topolja sklopili su ugovor o javnim radovima za uređenje plaže u Žaboriću na  iznos od 80.196,00 kn. Radovi obuhvaćaju: gradnju zida koji će odijeliti cestu od plaže, oblaganje kamenom, frezanje plaže i nasipanje šljunka. Izvođač se obvezao radove izvršiti u roku od 20 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Potpisan je  i ugovor s Bormilom iz Šibenika za uređenje plaže u Brodarici za ukupan iznos od 120.718,35 kn, što obuhvaća uređenje betonske šetnice na relaciji Zlatna ribica-porat i to također u roku od 20 dana. U tijeku su natječaji i za frezanje 400m plaže na relaciji Rezalište-Jadran i postavljanje kemijskog WC-a, tako da  će se na Brodaricu ukupno uložiti 195.00,00 kuna.

  07.05.2010. 14:06h


Predsjednik Josipović u Šibeniku

Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr. Ivo Josipović sa suradnicima boravi danas  u Šibeniku. Predsjednika su jutros dočekali i zaželjeli mu dobrodošlicu gradonačelnik dr. Ante Županović, zamjenik župana Željko Šimunac, zamjenici gradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika Goran Grguričin. Nakon kraćeg razgovora s predstavnicima Županije i Grada Predsjednik se susreo s građanima i brojnim turistima na kavi u ugostiteljskom objektu Valerija.  Uoči obilaska stare gradske jezgre Predsjednik se srdačno pozdravio s Maksimom Mrvicom koji će na večerašnjem koncertu muzicirati na glasoviru, za čiju nabavu i donaciju je  zaslužan upravo predsjednik Josipović.  

  06.05.2010. 16:28h