Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Održana 92. sjednica Gradskog poglavarstva

Jutros je održana 92. sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj je utvrđen Konačan prijedlog odluke o Provedbenom urbanističkom planu stambenog naselja Meterize, III Izmjene i dopune. Izmjene i dopune odnose se prvenstveno na pozicioniranje osnovne škole, čiji početak gradnje se može očekivati uskoro, nakon pribavljanja lokacijske dozole. Tu je i niz izmjena iniciranih od građana (slijepi put u javni, parkirališnu markicu dijelom u građevinsku-dijelom parkirališnu, usklađivanje stvarnog stanja u prostoru s Planom, usklađivanje visina...) Konačni prijedlog odluke o Provedbenom urbanističkom planu stambenog naselja Meterize, III Izmjene i dopune uputit će se na usvajanje Gradskom vijeću, a nakon pribavljenih suglasnosti u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju.

  27.03.2008. 14:28h


Zdravi grad Šibenik: otvoreno prvenstvo u plivanju osnovnih škola grada Šibenika

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik, Javna ustanova Sportski objekti i Savez Sportova grada Šibenika organiziraju ˝Otvoreno prvenstvo grada u plivanju˝ za djecu gradskih osnovnih škola koje će se održati u četvrtak, 27. ožujka 2008. godine od 15 – 18.30 sati na Zatvorenom plivalištu Crnica Prvenstvo se organizira u sklopu nacionalne medijske kampanje ˝POVEZANI ZDRAVLJEM˝, kojom obilježavamo 20 godina djelovanja Hrvatske mreže Zdravih gradova.

  27.03.2008. 12:30h


Zdravi grad Šibenik: okrugli stol u Kninu

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik, Županijski tim za program Zdravih županija i Udruga sv. Bartolomej Knin organiziraju okrugli stol o temi ˝Obrazovanje djece sa smetnjama u redovnom obrazovnom sustavu˝ .

Okrugli stol će se održati u četvrtak 27. ožujka 2008. godine u 12 sati u OŠ ˝DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI˝ , Josipa Jovića 2, Knin

  27.03.2008. 12:10h


Svečana dodjela certifikata u sklopu projekta Razvijanje sustava potpore za tržište rada

U sklopu projekta „Razvijanje sustava potpora za tržište rada Šibensko-kninske županije“ koju provodi Obrtnička komora Šibensko-kninske županije u suradnji s partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-područnom službom Šibenik, Gradom Šibenikom i Pučkim otvorenim učilištima Šibenik, Libar i Knin, danas su u Gradskoj vijećnici uručeni certfikati polaznicima programa osposobljavanja za tzv. deficitarna zanimanja. Na početku svečanosti, projekt manager Ingrid Floigl pozdravila je nazočne, te kratko prezentirala projekt, kojim je za zanimanja skiper, pomoćni kuhar, pomoćni pekar, pomoćni konobar i pomoćni slastičar, osposobljeno 46 polaznika..

  26.03.2008. 12:45h


Zdravi grad Šibenik: predavanje SPORT U RANOM DJETINJSTVU

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik u suradnji s Gradskim vrtićima Šibenik organizira predavanje o temi ˝SPORT U RANOM DJETINJSTVU˝ koje će biti održano danas, srijeda, 26. ožujka 2008. godine u 17.30 sati u prostorijama Dječjeg vrtića Vidici. Predavanje se održava u sklopu nacionalne medijske kampanje ˝POVEZANI ZDRAVLJEM˝, kojom obilježavamo 20 godina djelovanja Hrvatske mreže Zdravih gradova.

  26.03.2008. 09:39h


Zdravi grad Šibenik: okrugli stol STRADAVANJE MLADIH U PROMETU

Županijski tim za program Zdravih županija, Gradski tim za Zdravi grad i Grad Vodice organiziraju okrugli stol o temi ˝STRADAVANJE MLADIH U PROMETU˝ koji će se održati u srijedu 26. ožujka 2008. u 10 sati u Gradskoj upravi Grada Vodica. Na okruglom stolu će sudjelovati: Branka Juričev Martinčev , gradonačelnica Grada Vodica Nikola Mihaljević, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i soc. skrb Šibensko kninske županije Živana Podrug, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Marina Gulin, psiholog,

  25.03.2008. 14:41h


Dogradonačelnik Ninić pozdravio herfordske tenisače

Zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić sa suradnicima primio je jutros četrdesetak mladih tenisača teniskog kluba Herford iz prijateljskog Okruga Herford, koji su već tradicionalno za vrijeme Uskrsa i uskršnjih blagdana na području naše županije na sportskim pripremama. G. Ninić im je zaželio dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu, uz želju da se tradicija njihovih dolazaka u Šibenik nastavi i ubuduće. Također ih je zamolio da pozdrave gradonačelnice Klarić i njega osobno, prenesu županici Herforda Lieselore Curländer. U ime herfordskih tenisača zahvalu je uputio Thomas Luther.

  25.03.2008. 12:45h


Uskrsni doručak u Šibeniku

Unatoč lošim vremenskim prilikama, uskrsni doručak, u organizaciji Turističke zajednice Grada Šibenika, posjetio je velik broj građana, ali i gostiju koji su blagdane proveli u Šibeniku i okolici. Uz najavljeni program (mažoretkinje, Šibenska gradska straža, KUD-ovi i dr.) i bogatu trpezu, posjetiteljima je Uskrs čestitala i gradonačelnica Klarić dijeleći uskrsne pogače.

  24.03.2008. 16:15h


Zdravi grad Šibenik: gradonačelnica i dogradonačelnici se priključili akciji PRIJATELJ PRIJATELJU

U povodu uskršnjih blagdana Društvo Naša djeca Šibenik, Gradski tim za Zdravi grad Šibenik, u suradnji s djecom gradskih osnovnih škola, organizirali su danas humanitarnu akciju prodaje uskršnjih pisanica pod nazivom - “Prijatelj prijatelju”. Nastavak je to već započete akcije za pomoć Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac, a pisanice su, uz djecu gradskih osnovnih škola, jučer prodavali prvotimci Košarkaškog kluba Šibenik, Vaterpolo kluba Šibenik i Nogometnog kluba Šibenik, a danas osobe iz javnog života grada Šibenika, među kojima i gradonačelnica Nedjeljka Klarić, te zamjenici Tomislav Ninić i Tomislav Jukić. Ova akcija se održava u sklopu nacionalne kampanje u povodu obilježavanja 20 godina djelovanja Hrvatske mreže zdravih gradova, čiji je član od studenog 2006. godine i grad Šibenik.

  21.03.2008. 11:33h


Grad Šibenik i ORCO grupa potpisali Ugovor o realizaciji projekta OBONJAN RIVIJERA

Gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić i Dragan Lazukić, regionalni direktor Orco Grupe za JI Europu, potpisali su danas Ugovor o realizaciji projekta „Obonjan Rivijera“. Time započinje realizacija jednog od najvažnijih projekata u turizmu na šibenskom području kojim će otok Obonjan postati novo poželjno odredište na turističkoj karti Hrvatske. Ovim ugovorom koji će trajati sljedećih pedeset godina, zasnovanim prema BOT modelu, Orco Grupa se obvezuje financirati projektiranje i gradnju novih turističkih objekata kojima će upravljati do kraja isteka ugovora, kada isti, bez naknade, prelaze u vlasništvo Grada Šibenika.

  20.03.2008. 15:19h