Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Poglavarstvo održalo 87.sjednicu

Poglavarstvo je danas održalo 87.sjednicu na kojoj je donijelo Zaključak o utvrđivanju Prijedloga provedbenog urbanističkog plana stambene i rekreacijske zone Šubićevac-Šibenik II izmjene i dopune za ponovljenu Javnu raspravu, a zbog izmjene parcelacije čest.869/2, 870/2, 870/1, 871/1 i 867/1, a trajat će 15 dana i to: od 18.veljače do 3.ožujka 2008.g. Nositelj izrade - Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika odrediti će mjesto, vrijeme i druge elemente u svezi javnog uvida i javne rasprave te objaviti javnu raspravu i dostaviti posebne obavijesti o javnoj raspravi u skladu s člankom 4. do 12. Uredbe o javnoj raspravi u postupku donošenja prostornih planova. Izvješće o javnoj raspravi nositelj izrade dužan je podnijeti Gradskom poglavarstvu u roku od 10 na od proteka roka za davanje pisanih prijedloga i primjedbi.

  07.02.2008. 11:42h


Večeras predavanje na temu ""Model zdrave i bolesne obitelji""

Gradski tim za Zdravi grad Šibenik u suradnji s ustanovom Gradski vrtići Šibenik organizira predavanje na temu « MODEL ZDRAVE I BOLESNE OBITELJI », koje će se danas održati u prostorijama Gradskog vrtića Jutro s početkom u 17,30 sati. Predavanje se održava u sklopu nacionalne kampanju u povodu obilježavanja 20 godina djelovanja Hrvatske mreže zdravih gradova, čiji je član od studenog 2006. godine i grad Šibenik.

  07.02.2008. 09:41h


Udruga gradova utvrdila prioritete za decentralizaciju u 2008.g.

Gradonačelnica Grada Šibenika i potpredsjednica Udruge gradova Neda Klarić sudjelovala je danas u radu Predsjedništva Udruge gradova, kao i na konferenciji za novinare na kojoj je bilo riječi o prioritetima za decentralizaciju u 2008.godini. Predsjedništvo je raspravljalo o Izvješću o radu Udruge za 2007. godinu, o Info Danu 2007 za lokalnu samoupravu i partnere i o prijedlogu suradnje s Udrugom poslovnih savjetnika u 2008. godini. Predstavljeno je i partnerstvo Udruge gradova i UNDP-a na nacionalnom Projektu „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama“, kao i Plan rada Udruge za 2008. godinu. Razmotren je i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o potvrđivanju Europske povelje o lokalnoj samoupravi,a osnovane su i radne skupine za financiranje, komunalni sustav i međunarodnu suradnju.

  06.02.2008. 15:02h


Mujčićeva BABINA GUICA u Šibenskom kazalištu

Od petka, 8.veljače, u Šibenskom kazalištu počinju probe za predstavu Tahira Mujičića ""Babina guica"". Predstava je rezultat dogovorene dugoročne suradnje HNK Split i Šibenskog kazališta a pretpremijera će se izvesti u Šibeniku 15.veljače te repriza u subotu,16.veljače. U predstavi igraju Ksenija Prohaska, Nives Ivanković, Arijana Čulina i Joško Koludrović, a redateljica je Ivica Boban.

  06.02.2008. 13:41h


Večeras predavanje o šibenskoj kapi

Vlasnica ateliera Venel iz Šibenika gđa Nelica Knežević podnijela je zahtjev Ministarstvu kulture za upis šibenske kape u Registar nematerijalne kulturne baštine. Vlasnica ateliera Venel iz Šibenika gđa Nelica Knežević podnijela je zahtjev Ministarstvu kulture za upis šibenske kape u Registar nematerijalne kulturne baštine.

  06.02.2008. 11:12h


Ravnatelji kazališta s ministrom Biškupićem

Na prošlotjednom sastanku ravnatelja brojnih gradskih kazališta Hrvatske, među kojima je nazočio i ravnatelj Šibenskog kazališta Dragan Zlatović, s ministrom kulture Božom Biškupićem, razgovaralo se o posljednjim pojedinostima u svezi s proračunom koji bi vrlo uskoro trebao biti donesen i tako „pokriti“ potrebe svih kazališta koja su obuhvaćena novim Zakonom. Poslije sastanka održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati novog zakona. Naime, početkom 2007. godine mnogi su još sumnjali da će se implementiranjem Zakona nešto zaista promijeniti, no sudeći po izjavama okupljenih ravnatelja, donošenje tog dokumenta bio je pun pogodak. Konferenciju je otvorio ministar Biškupić, a zatim zamolio nazočne kolege da ispričaju svoja iskustva s novim Zakonom. Kao glavni problemi prije donošenja Zakona navedeni su: pretrpanost kazališta nepotrebnim obavezama, loš unutarnji ustroj kazališta, slaba komunikacija kazališta i županija, te nezaposlenost glumaca.

  06.02.2008. 09:41h


Svi u maškare !!!

Danas, na pokladni utorak u, 15,30 h kreće povorka s Baldekina (Športska dvorana Baldekin) prema Poljani. U povorci će, pored brojnih građana, sudjelovati i djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, članovi udruga predvođeni Udrugom „Arlekin“, mažoretkinje, Šibenska narodna glazba i drugi. Nakon okupljanja na Poljani, gdje će biti suđenje Krnji, proglasit će se najbolje maske, a zatim će se svi uputiti na obalu gdje će Krnje biti i spaljen. Svi maškarani pozvani su na ples pod maskama u hotelu „Krka“ (maškaranima besplatan ulaz), s početkom u 18h. Zabavu će predvoditi klapa „Canzona“ i grupa „Deep in Rock“, a tijekom plesa bit će uručene i nagrade najboljim maskama.

  05.02.2008. 13:13h


Radovi u ulici Petra Grubišića

Zbog izvođenja građevinskih radova privremeno se obustavlja promet u Ulici Petra Grubišića i to u vremenu od 28. siječnja do 1. veljače 2008. Na zahtjev izvođača radova „Dva Marka“ d.o.o. Šibenik, koji će u spomenutom terminu izvoditi radove sanacije ulice, zamjene kolničkog zastora i dr. nužnih radova, Grad Šibenik izdao je Rješenje o privremenoj regulaciji prometa. Obvezu postavljanja odgovarajućih prometnih oznaka i osiguranje nužnog pristupa u skladu s dinamikom izvođenja radova dužan je postaviti izvođač.

  04.02.2008. 18:24h


Uručene nagrade i priznanja najboljim sportašima Grada Šibenika u 2007. godini

U organizaciji Športske zajednice Grada danas je u Gradskoj vijećnici održana svečana dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim sportašima Grada Šibenika za 2007. godinu. Nominacije i izbor vršeni su u pet kategorija, a posebna priznanja dodijeljena su perspektivnim sportašima. U kategoriji ženski sastav dobitnici su 1.mjesto Košarkaški klub Jolly JBS, 2.mjesto Odbojkaški klub Šibenik i 3.mjesto Vaterpolski klub Viktoria. Od muških momčadi 1.mjesto pripalo je Vaterpolskom klubu Šibenik NCP, 2.mjesto Hrvatskom nogometnom klubu Šibenik i 3.mjesto Veslačkom klubu Krka-juniorima četvercu s kormilarom. Najboljom sportašicom u 2007.g. proglašena je Tihana Jurić iz ŽKK Jolly JBS Šibenik, dok je 2.mjesto pripalo Katarini Rajčić iz Plivačkog kluba More, a 3.mjesto Lei Balji iz Gimnastičkog kluba Dišpet.

  04.02.2008. 14:27h


Pregled kulturnog programa - veljača 2008.

Pregled kulturnog programa - veljača 2008.

  01.02.2008. 12:00h