Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Projekt "Zajedno u bolje sutra" osposobio 18 dugotrajno nezaposlenih osoba

Projekt "Zajedno u bolje sutra" osposobio 18 dugotrajno nezaposlenih osoba

 

 

„Zajedno u bolje sutra“ naziv je projekta čiju je provedbu Grad Šibenik u partnerstvu s udrugom Ardura započeo prije dvije godine u sklopu Poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“. Za realizaciju projekta kojemu je primarni cilj stručno osposobljavanje za tržište rada  dugotrajno nezaposlenih osoba kako bi lakše pronašli posao u atraktivnim i traženim zanimanjima ICT sektora, iz Europskog socijalnog fonda  je odobreno milijun i 254 tisuće kuna. Kazano je to na današnjoj završnoj konferenciji projekta „Zajedno u bolje sutra“ koja je održana u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. 

 

U projektnim aktivnostima sudjelovalo je 37 dugotrajno nezaposlenih osoba, a četiri programa osposobljavanja podrazumijevala su i radionice na kojima su polaznici stjecali nova znanja i vještine.  Razvili su kreativnost i povećali vlastite komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine,  sve u cilju smanjenja socijalne isključenosti. Verificirane programe obrazovanja odraslih na području informacijskih tehnologija uspješno je, čulo se na skupu,  završilo 18 sudionika, dok je osam stručnjaka iz različitih sektora koji rade sa marginaliziranim skupinama ojačalo svoje kapacitete i unaprijedilo pružanje usluga.

 

Na postignutom rezultatu organizatorima i sudionicima projekta čestitao je Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

 

„Raduje me što smo uspjeli ostvariti europska sredstva za tako važan cilj kao što je pomoć pri zapošljavanju i zbrinjavanju dugotrajno nezaposlenih osoba u današnje vrijeme kada suvremeno tržište rada postavlja nove zahtjeve među kojima je svakako i usmjerenost na cjeloživotni razvoj kompetencija, posebno u ICT sektoru.“,  kazao je Rakić.

 

Nazočne su pozdravili i Josipa Kursan iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, ujedno i voditeljica projekta, Stipe Šego, tajnik Udruge Ardura te Vinko Livaković, koordinator info centra za mlade udruge Mladi u EU,  a svim polaznicima koji su uspješno završili programe u okviru projekta „Zajedno u bolje sutra“ podijeljena su uvjerenja o osposobljavanju.

  Objavljeno: 15.06.2020, 13:21h