Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Integrirana mobilnost na području grada Šibenika

Integrirana mobilnost na području grada Šibenika

 

  OPIS PROJEKTA

Projektom je provedena intenzivna integracija različitih oblika prijevoza na području Grada Šibenika.

U sklopu projekta provedena je studija organizacije i integracije javnog prijevoza, a na lokaciji Trga Poljana izgrađen je podzemni logistički centar u sklopu kojeg se nalazi centar za upravljanje mobilnošću, punionice za električna vozila, prostor za opskrbu stare gradske jezgre i 256 parkirnih mjesta.

Centar za upravljanje mobilnošću radi na razvoju i održavanju sustava naplate karata, modela e-plaćanja, praćenju i održavanju aplikacije za pregled dostupnosti i rezervaciju parkirnih mjesta i kupnju karata. Ujedno prikuplja i analizira podatke o prometu u svrhu osiguravanja maksimalne integracije različitih oblika prometa.

U svrhu unaprjeđenja javnog autobusnog prijevoza nabavljeno je 11 novih niskopodnih autobusa koji prometuju na sedam gradskih linija. Također, info displayima je opremljeno 17 stajališta na području grada Šibenika.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije te su ukupni prihvatljivi troškovi iznosili 86.807.848,05 kn, dok su EU bespovratna sredstva iznosila 73.786.670,83 kn.

Projekt je uspješno proveden zaključno s 31. prosinca 2021. godine.

 

  PREGLED DOKUMENATA