Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Preminula Vesna Parun

Najistaknutija hrvatska pjesnikinja druge polovice 20. stoljeća, Vesna Parun, preminula je danas, 25. listopada, nakon duge i teške bolesti, u Stubičkim Toplicama u 88. godini života. Rođena je u Zlarinu 1922. godine, studirala je na zagrebačkome Filozofskom fakultetu, a od 1947. godine djeluje kao slobodna književnica. Bila je dopisna članica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, za svoj rad dobila je niz nagrada i priznanja, a 11 joj je zbirki pjesama objavljeno na stranim jezicima. Njezina pjesnička zbirka 'Zore i vihori' bila je prekretnica u hrvatskoj poeziji nakon Drugog svjetskog rata. Ljubav kao pjesničku preokupaciju razrađuje u knjizi 'Crna maslina'.

  25.10.2010. 15:04h


Uručenjem zahvalnica i znakova priznanja obilježen 25. listopada-Dan darivatelja krvi

U povodu 25. listopada nacionalnog Dana darivatelja krvi, u organizaciji Društva crvenog križa Šibensko-kninske županije održan je svečani prijam u šibenskoj gradskoj vijećnici, kojom prigodom su darivateljima uručene zahvalnice i znakovi priznanja. Među njima svakako treba spomenuti Zdravka Babuna, Gorana Španju i Trajču Temelkova koji su 75 puta darovali krv i time, pored zahvalnice, dobili veliki srebrni znak priznanja. Tajnik Društva crvenog križa Zdenko Zjačić naglasio je kako je u ovoj godini broj prikupljenih doza povećan za 200 u odnosu na prethodnu, pa je procjena kako će do kraja 2010. njihov ukupan broj iznositi 2400.

  25.10.2010. 13:23h


Dani hrvatskog turizma – Šibeniku za 3. mjesto - Turistički cvijet

Zamjenik gradonačelnika Petar Baranović u Rovinju je na svečanosti podjela nagrada i priznanja na „Danima hrvatskog turizma“ preuzeo priznanje dodijeljeno Gradu Šibeniku, Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku,  za treće mjesto u kategoriji najbolja turistička mjesta od 5.000 – 10.000 ležajeva. Posebno priznanje dobila je i hotelska kuća „Solaris“ d.d za uređenje autohtonog ambijenta u hotelijerstvu za Dalmatinsko selo.Podjelom godišnjih turističkih nagrada Plavi i Zeleni cvijet i Djelatnik godine za najbolja dostignuća u ovoj godini, te Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku završili su Dani hrvatskog turizma održani u Opatiji od 22. do 24. listopada.

  22.10.2010. 12:36h


Dani otvorenih vrata Kluba Šibenčana u Zagrebu

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik Petar Baranović sudjelovali su u okviru petodnevne manifestacije „Dani otvorenih vrata“ u organizaciji Kluba Šibenčana u Zagrebu, na tribini koja je imala za cilj predočiti Šibenčanima u Zagrebu aktualnu situaciju u području gospodarstva, kulture, turizma i dr., te ciljeve i projekte koji su planirani za buduće razdoblje. Tribini je prisustvovalao sedamdesetak ljudi, među kojima šibenski studenti, ali i stariji članovi.

  22.10.2010. 09:48h


Na Forumu jadransko-jonskih gradova predstaljen projekt ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovila

Danas je u Domu Hrvatske vojske u Splitu počelo dvodnevno zasjedanje Foruma jadransko-jonskih gradova, kojem nazoči i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Splitsko zasjedanje predstavlja 12. Plenarnu sjednicu Foruma koja se održava na temu: Uloga lokalne vlasti u izgradnji kvalitetnijeg života. Pozdravljajući skup, na kojem sudjeluju predstavnici gradova Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Grčke i Hrvatske, gradonačelnik Splita Željko Kerum je kazao da sve gradove okupljene u Forumu, bez obzira jesu li oni u zemljama članicama Europske unije ili nisu, pritišću isti problemi, počevši od gospodarske krize do nezaposlenosti.

  21.10.2010. 18:03h


Predstavnici američke investicijske grupe G2 u Šibeniku

Predstavnici američke investicijske grupe G2 boravili su danas u Šibeniku gdje ih je tijekom poslijepodnevnih sati u svom uredu primio gradonačelnik dr. Ante Županović sa suradnicima. Riječ je o investicijskoj grupaciji koja je tijekom lipnja 2010.g iskazala interes za ulaganjem u Istru, te je njihov interes za investiranjem u Hrvatsku današnjim posjetom proširen i na šibensko područje. Gospoda su obišla nekoliko lokacija na širem području Grada Šibenika koje su u razvojnoj viziji grada označene kao turističke, te su obišli i gradske tvrđave i povijesnu jezgru Grada. Predsjednik Uprave tvrtke G2 Investment Group J. Todd Morley

  21.10.2010. 17:54h


Određene lokacije za prigodnu prodaju cvijeća

Gradonačelnik Grada Šibenika odredio je lokacije za prigodnu prodaju cvijeća u povodu nadolazećeg Dana mrtvih, i to: Ulicu Ante Starčevića, odnosno novouređeni trg pored Gospe van Grada do autobusnog stajališta, zatim prostor od završetka parkirališta do Stankovačke ulice (istočni ulaz u tržnicu) i Ulicu Stjepana Radića i to na trgu ispred robne kuće Tommy. Svi poslovi u vezi s organizacijom prodaje, čišćenjem prostora kao i naplate štandova povjereni su društvu Tržnice d.o.o. Šibenika, s tim da na ime naknade za korištenje predmetnih površina navedeno društvo dužno je  u Proračun Grada Šibenika uplatiti iznos od 50% naplaćenih sredstava.

  21.10.2010. 17:14h


Aukcijska humanitarna večer za obnovu crkvice sv. Ante u kanalu

U petak, 22. listopada 2010. s početkom u 20 sati u caffe baru Domald održat će se otvorenje izložbe fotografija Željka Krnčevića „U Šibenskom kanalu“ i aukcijska prodaja, namijenjena daljnjoj restauraciji crkvice-pećine sv. Ante u Šibenskom kanalu. Autor fotografija je Željko Krnčević, dugogodišnji član Fotokluba Šibenik, i priznati majstor amaterske fotografije. Njegovi radovi prihvaćeni su na više od 30 međunarodnih izložbi, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na foto natječajima. U suradnji s Fotoklubom i Šibenskim građanskim forumom, ovom prilikom svoju samostalnu izložbu poklanja u svrhu zajedničke građanske inicijative – obnove crkvice sv. Ante u Šibenskom kanalu.

  21.10.2010. 07:23h


Informatičko obrazovanje za korisnike Dnevnog boravka u Šibeniku

Centar za pomoć i njegu grada Šibenika je u suradnji s Gradskom knjižnicom „Juraj Šižgorić“ organizirao informatički tečaj za korisnike programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ koji Grad provodi u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Informatičkim tečajem, koji je besplatan i počeo je 11. listopada 2010. godine , obuhvaćeno je devetoro polaznika starije životne dobi..

  20.10.2010. 22:06h


Obuka vijećnika u organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj

U organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Tajništva Grada Šibenika danas i sutra, 20. i 21. listopada, u Gradskoj knjižnici se održava  obuka članova Gradskog vijeća Grada Šibenika. Ovoj dvodnevnoj obuci se, pored predsjednika Gradskog vijeća Gorana Grguričina i Tajnice Grada Šibenika Valentine Meić, odazvalo i dvanaest gradskih vijećnika. Obuka je podijeljena u pet modula, od kojih će se prvi dan održati dva modula: Sustav lokalne samouprave na kojem će biti riječi o ovlastima vijeća, međusobnim odnosima u odlučivanju, međusobnom odnosu izvršnog čelnika i vijeća, te drugi modul Rad predstavničkog tijela u okviru kojeg će biti dva predavanja o poslovniku o radu vijeća i aktima i nadzoru zakonitosti.

  20.10.2010. 11:27h