Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Pročelnik Zaninović uputio zahtjev za sporazumnim raskidom radnog odnosa

Pročelnik za komunalne poslove i gospodarstvo Grada Šibenika Zvonko Zaninović uputio je danas pismenim putem zahtjev gradonačelniku za sporazumnim raskidom radnog odnosa s datumom 31. prosinca 2010.  Kako stoji u dopisu, razlozi kojima se vodio u odluci su isključivo osobne prirode.

  29.10.2010. 16:51h


Položeni vijenci uz blagdan Svih svetih

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik Petar Baranović polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima, pridružili su se obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana u organizaciji Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji. U sjećanje na sve stradale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu, vijence su položila izaslanstva Šibensko-kninske županije, policije i vojske, te udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Prigodnu duhovnu riječ održao je don Darko Poljak.

  29.10.2010. 12:15h


Kreću radovi na uređenju nogostupa u ulicama Stjepana Radića i Ante Starčevića

Grad Šibenik i tvrtka Cestar d.o.o. iz Splita zaključili su dva ugovora o javnim radovima i to: prvi na uređenju nogostupa u Ulici Stjepana Radića (od križanja S. Radića i Biskupa J. Milete do ulaza u bolnicu, odnosno ispred suda do ulaza u bolnicu s obje strane)  i drugi na uređenju nogostupa u u Ulici Ante Starčevića (od ugla INIne benzinske crpke do križanja s Biskupa J. Milete, odnosno nasuprot tržnice do T-comove zgrade).  Ugovor za Ulicu Stjepana Radića glasi na 303.078,00kuna+PDV, što ukupno iznosi 372.785,94 kune, doke ja za Ulicu Ante Starčevića ugovorena cijena 397.217,50 kn + PDV, što sveukupno iznosi 488.577,53 kn. 

  29.10.2010. 08:13h


Akcija DAN ZA GRAD nastavlja se ove subote na Martinskoj

Udruga Šibenik grad djece poziva sve građane da se uključe u akciju „Dan za grad“ te tako pruže ruku podrške aktivistima koji još od ljeta čiste park šumu Šubićevac, kao i šibenske tvrđave i prostor u krugu Policijske uprave u Mandalini. Pod motom „Zar je toliko teško izdvojiti tri sata tjedno za čišćenje svoga grada?“ ovu subotu će se uređivati prostor u krugu Instituta Ruđer Bošković na Martinskoj.  U prosincu ove godine Istraživačka  jedinica na Martinskoj obilježava trideset godina svoga rada, pa bismo akcijom pokazali koliko cijenimo znanstveni rad Jedinice odnosno njezinih djelatnika. Udruzi Šibenik grad djece će se od 01.12.10.

  29.10.2010. 07:09h


I Zlarinjani se komemoracijom oprostili od Vesne Parun

Nazočnima su se obratili predsjednik Kud-a Koralj Boris Gregov, predsjednik Mjesnog odbora Zlarin Vladimir Buneta, te Mladen Bjažić knjževnik i veliki prijatelj Vesne Parun.   ""Danas kada se opraštamo od Vesne Parun sjećamo se njenih životnih nedaća od samog rođenja koje je i sama slikovito opisala. U maloj sobici, hladne travanjske noći ispod uljenice počinje njen životni put na našem Zlarinu. Ovdje se stalno vraćala, vraćala se u svojim stihovima i u svojim mislima. Danas samo osjećamo žaljenje  što je taj njezin  put nije ponovo doveo na Zlarin u njegovo krilo, ali duboko  u svojim srcima znamo  da je u zagrljaju svoje majke pronašla svoj mir.

  28.10.2010. 19:18h


Komemoracija za Vesnu Parun

U povodu smrti Vesne Parun danas je, u organizaciji Grada Šibenika i njegovih ustanova u kulturi te  Mjesnog odbora Zlarin, u Gradskoj vijećnici održana komemoracija. U ime Grada Šibenika od velike hrvatske poetese oprostio se zamjenik gradonačelnika Petar Baranović. Apostrofirajući njezinu originalnost, slobodu duha i pjesničku kreativnost naglasio je kako nas Vesna Parun nije ostavljala ravnodušnim za života: „Njezina djela i njezina posebnost obvezuju nas da pokušamo barem donekle biti posebni i originalni kao što je to ona bila. Odlaskom Vesne Parun ostaje velika praznina u svijetu hrvatske knjževnosti kao i u srcima svih Šibenčana posebice njezinih Zlarinjana.“, kazao je Baranović.

  28.10.2010. 13:40h


Održana 8. sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta

Danas je u Uredu gradonačelnika održana 8. sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta na kojoj se raspravljalo o stanju kriminaliteta na području Grada Šibenika s posebnim osvrtom na nasilje među mladima. Gradonačelnik je uvodno kazao kako smo kontinuirano svjedoci neprimjerenom ponašanju određenih skupina, posebice mladih ljudi, te kako čitava zajednica-društvo- treba raditi na jačanju preventivnih mjera u cilju sprječavanja raznih oblika neprihvatljivog ponašanja.  „Naravno da sve polazi iz obitelji i da je na prvom mjestu kućni odgoj, ali tu su i škole koje moraju jednako uvažavati obrazovnu i odgojnu komponentu.“, kazao je gradonačelnik naglašavajući da su okolnosti u kojima

  27.10.2010. 12:57h


U SAFU predana dokumentacija za projekt ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovila

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović jučer je predao dokumentaciju projekta ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovila za IPA III c-Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu, u Središnju agenciju za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU). Inače, rok za predaju dokumentacije na navedeni natječaj je do ovoga petka -29. listopada 2010. god do 16:00 sati.  Evaluacija projekta će se provoditi u nekoliko faza od kojih će u prvoj fazi  biti utvrđeni administrativni uvjeti predane dokumentacije. Sljedeća, druga,  faza je sama evaluacija predane dokumentacije u više dijelova projekta od strane imenovanih evaluatora SAFU-a.

  27.10.2010. 11:53h


Gradonačelnik čestitao Nives Radić i Zlatku Bajiću

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović primio je danas uspješne šibenske sportaše u kick boxingu Nives Radić i Zlatka Bajića, te im čestitao na osvojenim medaljama na nedavno održanom europskom prvenstvu u Bakuu u Azerbejđanu. Nives Radić je osvajajući zlatnu medalju po četvrti put postala europska prvakinja u disciplini low kick do 70 kg, a devetnaestogodišnji Zlatko Bajić nastupio je prvi put kao član hrvatske seniorske reprezentacije u istoj disciplini za muškarce, te osvojio brončanu medalju. Gradonačelnik je također čestitao njihovim trenerima Damiru Lambaši  (""Dalmatino"") i Jošku Sunari (""P. Krešimir IV""). ""Šibenik je poznat kao grad sportaša, a vi tu njegovu tradiciju svojim uspjesima i nastavljate.

  26.10.2010. 12:36h


Preminula Vesna Parun

Najistaknutija hrvatska pjesnikinja druge polovice 20. stoljeća, Vesna Parun, preminula je danas, 25. listopada, nakon duge i teške bolesti, u Stubičkim Toplicama u 88. godini života. Rođena je u Zlarinu 1922. godine, studirala je na zagrebačkome Filozofskom fakultetu, a od 1947. godine djeluje kao slobodna književnica. Bila je dopisna članica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, za svoj rad dobila je niz nagrada i priznanja, a 11 joj je zbirki pjesama objavljeno na stranim jezicima. Njezina pjesnička zbirka 'Zore i vihori' bila je prekretnica u hrvatskoj poeziji nakon Drugog svjetskog rata. Ljubav kao pjesničku preokupaciju razrađuje u knjizi 'Crna maslina'.

  25.10.2010. 15:04h