Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Dogradonačelnik Baranović pozdravio sudionike 7. Konvencije sindikata EKN-a

7. Konvencija Sindikata EKN-a (energetike, kemije i nemetala) Hrvatske počela je danas s radom u hotelskom naselju Solaris u Šibeniku. Brojne sudionike konvencije pozdravio je u ime Grada Šibenika zamjenik gradonačelnika Petar Baranović, te kazao kako je uloga sindikata u našem društvu,u ovom kriznom stanju za hrvatskog radnika, od iznimne, gotovo povijesne važnosti. „Posebno pozdravljam sindikaliste kutinske Petrokemije koja dugi niz godina surađuje sa šibenskom lukom, uvozeći preko nje sirovinu, ali i izvozeći svoje proizvode na svjetsko tržište.“, kazao je Baranović, te naglasio kako je Šibenik u energetici i obnovljivim izvorima energije jedan od hrvatskih gradova-pionira.

  07.10.2010. 19:44h


Gradonačelnik s djecom u povodu ""Dječjeg tjedna""

U povodu ""Dječjeg tjedna"" koji se ove godine obilježava pod sloganom ""Ljubav djeci prije svega"", gradopnačelnik Šibenika dr. Ante Županović, zamjenik Petar Baranović i pročelnica za društvene djelatnosti Živana Podrug, primili su predstavnike i djecu članove društva ""Naša djeca"", dječju gradonačelnicu Nikolinu Vučenović, te predstavnike i djecu Dječjih vrtića Šibenik, dječjeg vrtića Varoš. Djeca su gradonačelnikov ured ispunila balonima na kojima su ispisali njihove poruke i želje, a potom su svi zajedno te balone sa trga ispred zgrade gradske uprave ispustila u zrak, te tako uputili poruke svima i u gradu Šibeniku i šire.

  07.10.2010. 14:20h


Gradonačelnik u obilasku Zatona

Gradonačelnik Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović sastali su se danas u prostoru Vatrogasnog doma u Zatonu s Povjerenikom za Zaton Borisom Dukićem kako bi porazgovarali o problemima mjesta. G. Dukić je naglasio kako se posljednjih 10 godina u mjestu nije sustavno radilo te se nagomilalo i niz problema, od kojih se neki mogu riješiti bez značajnijih sredstava.  Posebno je skrenuo pozornost na problem neodržavanja šahtova što bi usljed skorih kiša moglo prouzročiti probleme, te će Vodovodu i odvodnji biti dan nalog da odradi svoj dio posla, zajedno s poduzećem Ceste Šibenik.  S Vodovodom će se razgovarati i o problemu vodoopskrbe ulice Put Rasline čiji stanari u

  07.10.2010. 13:49h


Položeni vijenci za Dan neovisnosti

U povodu obilježavanja 8. listopada – Dana neovisnosti Republike Hrvatske, gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović, zamjenici Franko Vidović i Petar Baranović, te predsjednik Gradskog vijeća mr. sc. Goran Grguričin, položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj, i kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.  Vijence su položili i izaslanstva Šibensko-kninske županije, Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, PU Šibensko-kninske, vojske, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata i predstavnici političkih stranaka.  

  07.10.2010. 13:04h


Spomenik na Baldekinu

Jučer u poslijepodnevnim satima dovršeni su radovi na čišćenju, premazivanju i poliranju Spomenika poginulim, nestalim i smrtno stradalim braniteljima iz Domovinskog rata, koje radove je, u hali Luke Šibenik, izvela Ljevaonica Ujević. Spomenik je na Baldekin  dopremila Vučna služba Čače, a postavili su ga djelatnici Ljevaonice Ujević. Tvrtka Zelenilo d.o.o. uredila je okoliš spomenika, a tvrtka Goodman očistila kamene površine u krugu spomenika. Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović obišao je lokaciju, te zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom poslu, tim više što su svi segmenti posla odrađeni bez naknade.

  07.10.2010. 08:55h


Gradonačelnik na sjednici Predsjedništva Udruge gradova

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović otputovao je u Zagreb gdje će danas sudjelovati u radu sjednice Predsjedništva Udruge gradova. Na Dnevnom redu današnje sjednice je Pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti izmjena Zakona o porezu na dohodak, zatim osnivanje Radne skupine za decentralizaciju i teritorijalni preustroj, davanje Mišljenja na prijedlog izmjena i dopuna Zakona o energiji, Izvješće o pripremi novog Zakona o cestama, te Izvješće o pripremi novog Zakona o vatrogastvu. Sjednica počinje u 10h.

  06.10.2010. 10:17h


U povodu Svjetskog dana učitelja nastavnicima osnovnih i srednjih škola dodijeljene nagrade

U povodu 5. listopada- Svjetskog dana učitelja sinoć je u Gradskoj vijećnici održana Svečana akademija kojoj je, ispred Grada Šibenika, nazočio zamjenik gradonačelnika Petar Baranović. Nakon pozdravnih riječi uslijedila je dodjela godišnjih nagrada, koje je djelatnicima šibenskih osnovnih škola uručio dogradonačelnik Baranović. Nagrade su uručene: Marini  Nadoveza, OŠ Brodarica, Ani Perak, OŠ Brodarica, Mariji  Roman, OŠ Faust Vrančić, Ani Franin, OŠ Faust Vrančić, Zdravki Mijaljica, OŠ Faust Vrančić, Mariji Mikulandra, OŠ Tina Ujevića, Gordani Knez, OŠ Domovinske zahvalnosti, Knin, Nadi Balov, OŠ Rogoznica, Karolini Rančić, OŠ Pirovac, Nenadu Marinovu, OŠ Primošten i Marijanu Radniću, OŠ Jakova Gotovca, Unešić.

  05.10.2010. 21:43h


Gradonačelnik će podnijeti kaznenu prijavu u slučaju Projekt Obonjan Rivijera

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je konferenciju za novinare na kojoj se očitovao na dopis Općinskog državnog odvjetništva, a  u kojem stoji kako isto odvjetništvo „nije utvrdilo da bi se sklapanjem spornog ugovora o realizaciji projekta Obonjan Rivijera s Privatnim partnerima od dana 20. ožujka 2008. ostvarila obilježja kaznenog djela Sklapanja štetnog ugovora.“ Naime, još u rujnu 2009, točnije 9. rujna, Grad Šibenik je zatražio i da se službeno istraži sva dokumentacija o projektu „Obonjan rivijera“ te utvrdi radi li se o štetnom ugovoru za Grad Šibenik i postoje li elementi kaznenog djela.

  05.10.2010. 14:12h


""Kolo"" osvojilo prvu nagradu Hrvatskog društva skladatelja

Na 43. susretu hrvatskih pjevačkih zborova održanom u istarskom Novigradu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Šibensko „Kolo“ je osvojilo srca publike, ali i vrijednu nagradu Hrvatskog društva skladatelja. U konkurenciji 16 pjevačkih zborova iz cijele Hrvatske „Kolaši“ su najbolje izveli skladbu iz zadanog opusa hrvatskih skladatelja – „Kanat našem kantu“, Slavka Zlatića. Ovo je bio prvi nastup „Kola“ na smotri najboljih pjevačkih zborova nakon deset godina. Uz osvojenu nagradu „Kolaše“ na čelu s maestrom Mladenom Tutavcem posebno je dirnula reakcija publike koja je ovacijama ispratila njihov nastup.

  05.10.2010. 14:09h


Predsjednik Josipović na izložbi SVA NAŠA MORA

Tijekom svog boravka u Splitu u nedjelju navečer Galeriju Fotokluba Split posjetio je predsjednik Republike dr. Ivo Josipović, u pratnji dogradonačelnice Grada Splita gđe. Anđelke Visković. Nakon što je je pozdravio nazočne, Predsjednik je razgledao izložbu novinarskog dvojca: Jordanke Grubač i Ante Granika: Sva naša mora. Predsjednik Fotokluba Split Feđa Klarićdarovao  je predsjedniku Josipoviću fotomonografiju Fotokluba Split i prigodni kalendar za 2011. godinu 100 godina Fotokluba Split.

  05.10.2010. 07:57h