Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Odgođena TRKA ZA MOJ GRAD

Zbog  loših vremenskih uvjeta Trka za moj Grad,  u kojoj su trebala sudjelovati djeca predškolskog i školskog uzratsta, odgađa se za srijedu 29.9. u 15h. Riječ je o utrci koja se treću godinu zaredom trči u povodu Dana grada Šibenika i njegova zaštitnika sv. Mihovila.

  26.09.2010. 09:13h


Otvoren vrtić u Sitnom Donjem

U nazočnosti dogradonačelnika Grada Šibenika Petra Baranovića i načelnice za predškolski odgoj u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Marije Ivanković te brojnih mještana, danas je u Sitnom Donjem svečano otvoren Dječji vrtić Žižula-područni odjel Sitno Donje. Kako je naglasila direktorica vrtića Zorana Ivić, vizija koju je, zajedno sa svojim timom imala, pretočila se u misiju što je rezultiralo još jednim dobrim projektom. „Koristim priliku da zahvalim svima koji su marljivo s nama radili na realizaciji ovog projekta i koji su nas usmjeravali k ovom konačnom cilju kojem danas svjedočimo.“, kazala je direktorica Ivić. Pozdravljajući djecu, roditelje ali i odgajateljice dogradonačelnik Baranović je naglasio

  24.09.2010. 13:52h


U nedjelju tri trke u Mandalini

U nedjelju 26. rujna na prostoru Mandaline, s početkom u 9h održat će se tri atletske utrke: atletska utrka ""sv. Mihovil"" Šibenik 2010, zatim ""Trka za moj grad"" i utrka povodom Europskog tjedna kretanja. Trka za moj grad i utrka u povodu Europskog tjedna kretanja, u kojoj će sudjelovati vrtićki i školski uzrast, održat će se na nogometnom igralištu Mihovil, u sportskom centru Marinko Kardum, dok će se utrka sv. Mihovil, koju tradicionalno organizira Atletski klub Mihovil iz Šibenika u sklopu proslave Dana Grada Šibenika i koja je ujedno finalna utrka ""Jadranske lige"" trčati obalom u Mandalini u dužini od 10km.

  23.09.2010. 14:56h


Gradski vrtići najavili proslavu Dana grada

Djeca Gradskih vrtića Šibenik, njih ukupno tristotinjak iz svih četrnaest vrtića, zajedno sa svojim tetama, uključili su se i ove godine u proslavu obilježavanja Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, zaštitnika grada Šibenika. Pod motom: „NAŠA LJUBAV ODUVIJEK I SAD, ZA ŠIBENIK KREŠIMIROV GRAD“ povorka djece prošetala je od Krešimirovog doma, preko rive do Trga Republike Hrvatske (ispred gradske vijećnice), gdje je održan prigodan program. Djecu i tete je, u ime gradonačelnika Grada Šibenika, pozdravila pročelnica za društvene djelatnosti, Živana Podrug, te im zahvalila što su se i ove godine uključili u proslavu Dana Grada Šibenika i time pokazali kako se voli svoj Grad.

  23.09.2010. 14:12h


Danas počinje čišćenje pećine sv. Ante u šibenskom kanalu

Danas s početkom u 9 sati započinju najavljeni radovi na obnovi crkvice-pećine Sv. Ante u Šibenskom kanalu. Zajedničkim volonterskim angažmanom Šibenskog građanskog foruma (ŠGF) te građana Šibenika, u sljedećih nekoliko dana bit će organizirane svakodnevne akcije čišćenja prilaznog puta,a predviđeno je i rušenje te uklanjanje (i odvoženje) dijelova bunkera unutar špilje. Najavljeni pripremni radovi u špilji odradit će se pod vodstvom i uz stručni nadzor konzervatora, a cijeli projekt obnove i kompletna restauracija crkvice-špilje u nadležnosti je Ministarstva kulture i Konzervatorskog odjela u Šibeniku, od kojih je Udruga ŠGF za ovu inicijativu dobila punu podršku i sve potrebne suglasnosti.

  23.09.2010. 09:43h


Obilježavanje Dana bez automobila

U povodu Europskog tjedna kretanja danas je, nizom aktivnosti, obilježen Dan bez automobila.  Tako je na šibenskoj rivi zatvoren promet u vremenu od 8-12h, za koje vrijeme će učenici osnovnih i srednjih škola, kao i djeca vrtićke dobi, prošetati rivom, dok će učenici Prometno-tehničke škole Šibenik sudjelovati u regulaciji prometa. Policijska službenica za prometnu prevenciju Anita Matić je djecu, polaznike prvog razreda OŠJurja Šižgorića, u obilasku grada upozorila na „opasne točke“ na prometnicama uz edukaciju o pravilnom ponašanju u prometu.  Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović podvrgnuo se medicinskom pregledu ispred HNK Šibenik,

  22.09.2010. 10:26h


Gradsko vijeće održalo 13. sjednicu

Predsjednik gradskog vijeća Goran Grguričin otvorio je 13. sjednicu Gradskog vijeća, te najavio svečanu sjednicu u povodu Dana Grada Šibenika za 28. rujna u 12h, te pozvao vijećnike da joj nazoče kao i prigodnim događanjima u povodu Dana Grada. Vijećnička pitanja započela su pitanjem Tomislava Ninića u ime kluba vijećnika HDZ-a o izborima za vijeća MO i gradskim četvrtima, te je dogradonačelnik Vidović pojasnio kako Grad  radi na preustroju gradskih četvrti i mjesnih odbora te kada taj posao bude dovršen, a  to bi moglo biti do kraja ove godine, ići će se  u raspis izbora. U ime Kluba HNS-a-liberalnih demokrata i nezavisnog vijećnika Borisa Dragutina Petar Mišura je predložio sazivanje

  21.09.2010. 15:12h


Zatvoren 3. Adriatic Boat Show

Iz mora nautičkih prilika što je slogan “najsrdačnijeg” nautičkog sajma na Jadranu, onog šibenskog Adriatic Boat Showa koji se u Manadalina marini održavao od 16. do 19. rujna, organizator NCP Grupa uspješno je izronio poput vrhunskog apneaša s širokim kapacitetom pluća i nije dopustio da ga utezi globalne krize povuku na dno. Naboranu površinu posrnulog nautičkog sektora kroz četiri dana pretvorio je u maretu po kojoj je plovidba Mandalinom bila ugodna, pa su i ljudi iz branše s optimističnim izrazima lica izišli s prvog hrvatskog Nautičkog foruma koji se na početku sajma održao na event brodu Sea Star. Svi koji su trebali biti tamo, bili su.

  20.09.2010. 13:38h


Položeni vijenci kod Šibenskog mosta

U sklopu obilježavanja Rujanskog ratnog podviga sjećanjem na poginule hrvatske branitelje, danas su  polaganjem vijenca i paljenjem svijeća dogradonačelnik Petar Baranović i predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Goran Grguričin odali počast hrvatskom branitelju Marinku Kardumu pored kapelice kod Šibenskog mosta koju je u spomen podigla Specijalna jedinica policije Šibenik. Pored izaslanstva Grada Šibenika počast su odali predstavnici Šibensko-kninske županije, Specijalne jedinice PU Šibensko-kninske, ureda državne uprave, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te Grada Vodica. Fotograf Šime Strikoman na Šibenskom mostu snimio je danas milenijsku fotografiju

  17.09.2010. 14:36h


Gradonačelnik otvorio 3.Adriatic Boat Show

U nazočnosti brojnih izlagača i sudionika  Adriatic Boat Showa gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović otvorio je treće izdanje ovog međunarodnog nautičkog sajma novih i rabljenih plovila u šibenskoj marini u Mandalini. U svom prigodnom obraćanju gradonačelnik je kazao kako je Šibenik grad koji oduvijek živi s morem i od mora. „Kroz njegovu povijest more je oduvijek značilo život. I danas je tako; i danas se Šibenik još snažnije želi okrenuti moru, prije svega nautičkom turizmu, ali i razvoju pomorstva, ribarstva i pomorskih inovacijskih tehnologija.“, naglasio je gradonačelnik. Također je kazao kako se Mandalina razvija u jedno od većih nautičko-turističkih središta na hrvatskoj strani Jadrana, te je posbeno spomenuo Remontno brodogradilište koje je i jedan od simbola Šibenika:

  16.09.2010. 14:34h