Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnik čestitao dobitnicima priznanja Slobodne Dalmacije

Povodom 67. rođendana Slobodne Dalmacije, u splitskoj Galeriji umjetnina danas su dodijeljene Nagrade Slobodne Dalmacije i to za područja umjetnosti, znanosti i novinarstva.  Svečanosti su, na poziv Uprave Slobodne Dalmacije, nazočili i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović. Nagrada “Emanuel Vidović” za životno djelo u području umjetnosti ove godine dodjeljena je našem Ivi Brešanu, uglednom književniku i scenaristi, koji je, zahvaljujući se na priznanju, istakao kako je dobio brojne nagrade i priznanja no upravo mu je nedostajala ova Slobodne Dalmacije koju je i priželjkivao, s obzirom da je već nekoliko puta ušao u najuži krug za dobitnika.

  17.06.2010. 15:05h


Predstavljen program 50. Međunarodnog dječjeg festivala

Uoči početka 5o. Međunarodnog dječjeg festivala danas je na konferenciji za novinare predstavljen ovogodišnji festivalski program. Ravnatelj Festivala, Dragan Zlatović ,naglasio je, kako će ove godine u službenom te u programu na ulicama i trgovima biti izvedeno oko 360 različitih programa u kojima će nastupiti više od 3500 izvođača iz zemlje i svijeta, što je više nego svih prethodnih godina.  Jubilarni Festival pratit će i monografija  s naslovom „Godišnje doba radosti „ , a po riječima voditeljice MDF-a, Jasenke Ramljak, ove će godine biti prikazani i najbolji inozemni programi u posljednjih deset godina, i to iz 23 zemlje svijeta.

  16.06.2010. 13:15h


Održana 23. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Danas je u Uredu gradonačelnika održana 23. sjednica Gradonačelnikovog kolegija na kojoj su raspravljeni i utvrđeni sljedeći akti: Nacrt odluke o izmjeni Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora,  Nacrt odluke o komunalnom doprinosu, Nacrt odluke o uređenju prometa na otoku Zlarinu, Prijedlog zaključka o Marketing programu – scenariju organizacije 6. „Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku“, Prijedlog zaključka o organizaciji „Šibenskog kulturnog ljeta 2010. i Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2009. godinu, Gradski parking d.o.o. Šibenik. Kako je pojasnila tajnica Grada Šibenika Valentina Meić, predloženom izmjenom Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora

  16.06.2010. 10:16h


Potpisan ugovor za izradu geomehaničkog elaborata temeljenja luke Vrnaža

Grad Šibenik je potpisao ugovor za izradu geotehničkog elaborata temeljenja luke Vrnaža s tvrtkom ""GEOEKSPERT"" d.o.o. za projektiranje, geomehaničko ispitivanje i trgovinu iz Zagreba. Iznos na koji je ugovor sklopljen je 130.000,00 kn + PDV, što sveukupno iznosi 159.900,00 kn.  Ugovorom se izvršitelj obvezao elaborate izraditi na osnovu važećih zakonskih propisa, znanstvenih i stručnih saznanja i dostignuća iz područja koje tretira ugovorna problematika, a sve prema obrazcu ponude i projektnom zadatku, u suradnji s projektantom idejnog rješenja pomorskog dijela luke „Vrnaža“ i u suglasnosti s projektiranim rješenjem iz detaljnog plana luke Vrnaža. 

  15.06.2010. 14:37h


Turistička zajednica grada Šibenika krenula u kampanju za domaceg gosta

Turistička zajednica Grada Šibenika uz podršku Grada Šibenika, Hotelske kuće Solaris i Nautičkog Centra Prgin inicirala je niz akcija koje za cilj imaju povećanje broja domaćih turista. U suradnji s marketinškom agencijom Nukleus iz Zagreba koja u svojim referencama ima zavidan broj uspješnih kampanja u bankarskom, prehrambenom i turističkom sektoru, obavljene su analiza i segmentacija tržišta. Sukladno rezultatima, osmišljena je marketinška kampanja i plan aktivnosti iste, u sklopu koje će od 15. lipnja  započeti dvotjedna kampanja medijske promocije grada Šibenika na domaćem tržištu. Kampanja će se ''voditi'' na području Zagrebačke, Varaždinske i Međimurske županije gdje će biti postavljeno 50 billboarda,

  14.06.2010. 14:55h


Ugrađuje se sustav podzemnih kontejnera u staroj gradskoj jezgri

U sklopu mjera za očuvanje stare gradske jezgre,  Grad Šibenik je investirao u projekt postavljanja podzemnih kontejnera za odlaganje komunalnog otpada. Lokacija na kojoj će danas biti postavljena prva četiri kontejnera s hidrauličnom platformom je kod topova na rivi, tako da će u poslijepodnevnim satima od 16 - 20h biti zatvoren promet Obalom dr. Franje Tuđmana od zgrade Županije do Peškarije. Tijekom vikenda izvršeni su radovi na iskopima i betoniranju podložne ploče, a samo polaganje sustava u građevinsku jamu prdviđeno je za danas u kasnijim poslijepodnevnim, odnosno večernjim satima. Na natječaj koji je Grad raspisao za nabavu i polaganje sustava, javio se samo jedan ponuđač- tvrtka Gradatin d.o.o. iz Sesveta.

  14.06.2010. 12:21h


Gradonačelniku uručena diploma za izvanredan rad u doprinosu Hrvatske liječničke komore

U povodu 15. godišnjice obnove rada Hrvatske liječničke komore, u subotu 12. lipnja u Hrvatskom liječničkom domu održana je svečana godišnja Skupština, kojom prigodom je gradonačelniku Grada Šibenika dr. Anti Županoviću, ujedno i predsjedniku Skupštine HLK, uručena Diploma za izvanredan doprinos u radu Komore. Hrvatska liječnička komora osnovana je 1903. g. za područje Splita i okolice, dok je za područje Hrvatske, Slavonije i  Međimurja, sa sjedištem u Zagrebu, odnovana 1923.g. . Od godine 1929.  obuhvaća i Dalmaciju, a djeluje pod imenom Liječnička komora za Savsku banovinu, dok od 1945. mijenja ime u Liječnička komora Federativne države Hrvatske. Iste godine zabranjen je njezin rad. Godine 1995.

  14.06.2010. 12:00h


Dogradonačelnik Vidović na otvaranju 1. međunarodnog festivala sira Drniš 2010

U organizaciji  Hrvatskae gospodarske komore, Ureda HGK za Knin i Županijske komore Šibenik te partnera: Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Udruge „Mišinac“ i Grada Drniša, a pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije i Ministarstva poljoprivrede, danas se u Drnišu na gradskom trgu Poljani održava 1. međunarodni festival sira „Drniš 2010“. Na poziv gradonačelnika Grada Drniša Ante Dželalije,  svečanom otvaranju manifestacije nazočio je i šibenski dogradonačelnik Franko Vidović. Uz proizvođače sira iz Hrvatske na manifestaciji sudjeluju i izlagači iz susjedne Bosne i Hercegovine.

  11.06.2010. 14:53h


Otvorena nova Petrolova benzinska postaja u Šibeniku

Prigodnom svečanošću kojoj su nazočili gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenik Franko Vidović, danas je u Šibeniku otvorena  nova benzinska postaja Petrol Hrvatska d.d.d., na lokaciji Put svete Mare b.b. Novootvorena benzinska postaja vozačima nudi sve što im je potrebno za sigurnu i ugodnu vožnju. Pored najkvalitetnijih naftnih derivata, koji će se točiti na četiri otoka opremljenih s osam crpki, ponuda je dopunjena i autoplinom (LPG). Na svim benzinskim postajama Petrola i Europetrola, pa tako i na novootvorenoj BP BIOCI u Šibeniku, mogu se kupiti ulaznice za sve koncerte, te kulturna, sportska i društvena događanja.

  11.06.2010. 12:28h


Uspješno izvedena vježba zaštite i spašavanja Krka 2010

U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, danas je uspješno izvedena dvosatna  vježba zaštite i spašavanja „Krka 2010“ koja se odvijala na prostoru gradova Šibenika i Skradina, te u Nacionalnom parku Krka. Vježba je imala za cilj podići na razinu osposobljenosti operativne, gotove snage zaštite i spašavanja, kao i druge subjekte koji u takvim situacijama mogu pružiti pomoć i uključiti se u akciju, a ova današnja je bila usmjerena na zaštitu i spašavanje u slučaju evakuacije iz područja Nacionalnog parka. Vježbom se provjerila i efikasnost postupaka utvrđenih standardnim operativnim postupcima u slučaju velikih nesreća i katastrofa, kao i koordinacija svih subjekata zaštite i spašavanja u takvim složenim uvjetima.

  10.06.2010. 14:45h