Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Položeni vijenci za Dan antifašističke borbe

  U povodu Dana antifašističke borbe gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović položio je vijence i zapalio svijeće kod Spomen križa i kod Spomen kosturnice na Gradskom groblju Kvanj. Vijence su položili predstavnici Zajednice udruga antifašista Šibensko-kninske županije, predstojnica Ureda državne uprave Edita Grubišić, dožupani Šibensko-kninske županije Željko Šimunac i Zoran Smolić, te predstavnici Županijske organizacije SDP-a. Prigodnu riječ održao je tajnik Zajednice udruga anfifašističkih boraca Šibensko-kninske županije Slavko Matić.

  21.06.2010. 11:18h


Otvorene izložbe u sklopu 50. MDF-a

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović nazočili su jutros otvaranju izložaba u sklopu 50. Međunarodnog dječjeg festivala. Prva izložba postavljena je u Studiju Galerije sv. Krševana, a predstavljeni su radovi proistigli na Svehrvatski likovni natječaj za učenike osnovnih škola o temi  DJECA SVIJETA, u organizaciji Centra za vizualnu kulturu djece i mladih Gradske knjižnice Juraj Šižgorić, Šibenik i Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik. U Galeriji sv. Krševana otvorena je izložba Ante Kuduza „Grafovi“,  dok je Amra Zulfikarpašić predstavila svoj Izbor iz opusa u Muzeju Grada Šibenika

  20.06.2010. 13:48h


Dječji catering za Predsjednika

Turističko-ugostiteljska škola iz Šibenika osmislila je dio cateringa namijenjen predsjedniku RH dr. Ivi Josipoviću koji je 19. lipnja posjetio Šibenik kao pokrovitelj jubilarnog 50. Međunarodnog dječjeg festivala.  Neposredno prije svečanosti otvaranja Festivala na terasi hotela Jadran uz prigodni catering hotela, učenici Turističko-ugostiteljske škole i djeca iz dječjeg vrtića „Mendula“ pripremili su predsjedničke kanape sendviče sa lososom i škampima i koktele nazvane po predsjedniku. Ovo je događanje također u okviru projekta MALA GASTRO-ŠKOLA u kojem su učenici Turističko-ugostiteljske škole mentori djeci iz dječjeg vrtića „Mendula“ iz Pirovca učeći ih  pripremanju jednostavnih jela i koktela.

  20.06.2010. 10:37h


Svečano otvoren 50. Međunarodni dječji festival

„Ponosni smo što je naš Dječji festival doživio 50. godinu svoga postojanja, opstao i ostao i u najtežim ratnim vremenima. Ponosni smo  i što smo upravo uoči ove obljetnice dobili i status Grada prijatelja djece. Velika je to čast, ali i obveza. I zato s ovog mjesta želim obećati djeci da ćemo mi odrasli i odgovorni ljudi raditi i dalje na tome da titulu GRADA PRIJATELJA DJECE i opravdamo ali i da je razvijamo i oplemenjujemo i da djeca, ne samo šibenska, uistinu Šibenik i prepoznaju kao svoj grad. Dopustite mi na kraju da svim dosadašnjim organizatorima, sudionicima, volonterima i svima koji su živjeli i žive za naš Dječji festival uputim zahvalu za 50 nezaboravnih festivalskih druženja.

  20.06.2010. 08:33h


Večeras svečanost otvaranja 50. MDF-a

Večerašnje otvaranje jubilarnog 50. Međunarodnog dječjeg festivala počinje u 20h uplovljavanjem galije iz Solarisa sa šibenskom djecom na rivu, dok će učenici šibenske Turističko-ugostiteljske škole i djeca vrtića iz Primoštena ugostiti pokrovitelja Festivala predsjednika RH Ivu Josipovića u hotelu “Jadran”, gdje će ga kao mali kuhari i konobari poslužiti jelom i pićem. Potom slijedi ceremonijal svečanog otvaranja, kada će nakon prigodnog govora gradonačelnika Šibenika dr. Ante Županovića i  Predsjednika RH dr. sc. Ive Josipovića, šibenska djeca proglasiti festival otvorenim.  Predstava svečanog otvaranja “Buratino” (ili Zlatni ključić), redateljice Nine Kleflin, za koju je glazbu skladao Neno Belan.

  19.06.2010. 11:48h


Polaganjem vijenaca obilježena 19. obljetnica 113. brigade

Šibenki gradonačelnik dr. Ante Županović, zamjenik Franko Vidović i predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika mr.sc. Goran Grguričin, položili su vijence i zapalili svijeće u spomen poginulim braniteljima 113. šibenske brigade kod Spomen obilježja smrtno stradalim braniteljima iz Domovinskog rata i kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj. U organizaciji Zajednice udruga Šibensko-kninske županije Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, svečanom obilježavanju 19. obljetnice osnutka slavne šibenske brigade pridružila su se i izaslanstva Šibensko-kninske županije, policije, vojske, te udruga proizašlih iz Domovinskog rata. U vojarni ""Bribirskih knezova"" u spomen braniteljima održana je sv. misa koje je vodio don. Darko Poljak.

  18.06.2010. 12:40h


Povodom otvorenja 50. jubilarnog Međunarodnog dječjeg festivala ZA ŠIBENSKU FEŠTU – BESPLATAN PARKING

U povodu otvorenja Međunarodnog  dječjeg festivala  i tradicionalne Šibenske fešte, „Luka Šibenik“ d.o.o. omogućuje posjetiteljima besplatno parkiranje na gatu Vrulje. Naplata na parkingu prestaje u subotu, 19. lipnja u 19,00 sati, a vrijeme besplatnog parkiranja se nastavlja i tijekom čitave nedjelje. ""Svjesni smo da živimo u vremenu loših vijesti i stalnih poskupljenja. Troškovi parkiranja postaju sve značajnija stavka u našim kućnim budžetima. Svjesni smo i da jednodnevnom obustavom naplate ne možemo značajno utjecati na poboljšanje životnog standarda naših sugrađana. Ali možemo jednu ugodnu i veselu večer učiniti još ugodnijom i bezbrižnijom.

  18.06.2010. 11:41h


ŠKRTIČINA HNK Šibenik dobila dvije nagrade na Danima satire

Nakon što je u svibnju 2010. na Festivalu glumca u Vinkovcima Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku dobilo iznimno priznanje za predstavu „Škrtičina“ , odnosno nagradu za najbolju mušku ulogu Joško Ševo (za ulogu Mate Arpuna), ova je predstava opet pobrala priznanja na netom završenim Danima Satire. Festival najboljih satiričkih i komediografskih predstava iz zemlje i inozemstva po 34. se održao od 4. do 18. lipnja u Zagrebu u prostorima kazališta Kerempuh, ZKM i HNK Zagreb. Selektor Hrvoje Ivanković za konkurenciju je odabrao 15 predstava: na ovogodišnjim  Danima satire  nastupilo je četiri inozemna kazališta (Beogradsko dramsko pozorište i Srpsko narodno pozorište Novi Sad u koprodukciji,

  18.06.2010. 10:46h


U noći otvorenja 50. MDF-a ugostiteljski objekti u staroj jezgri rade do jutra

Ugostiteljski objekti iz skupine „restorani i „barovi“ na području stare gradske jezgre Grada Šibenika, u noći s 19. lipnja na 20. lipnja 2010. godine, mogu raditi do 06.00 sati ujutro. Takvu odluku o odobrenju drugačijeg, odnosno dužeg, radnog vremena donio je gradonačelnik Grada Šibenika, a zbog održavanja pučke fešte u sklopu otvorenja jubilarnog 50. Međunarodnog dječjeg festivala.  Navedenom odlukom vlasnicima ugostiteljskih objekata naloženo je da vode brigu o javnom i redu i miru.

  18.06.2010. 09:04h


Dogradonačelnik Vidović pozdravio sudionike 5. Kongresa sindikata metalaca Hrvatske

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović pozdravio je sudionike 5. Kongresa sindikata metalaca Hrvatske koji se od danas održava u hotelskom naselju Solaris. Uz riječi dobrodošlice u grad iznimnih kulturno-povijesnih vrednota, dogradonačelnik je nazočnima zaželio i dobrodošlicu u grad aluminijske industrije. „Iako je uslijed ratnih događanja aluminijska industrija u Šibeniku stagnirala i nazadovala, možemo reći da vidimo naznake njenog ponovnog buđenja i mi želimo da Šibenik, pored turističkog predznaka, bude prepoznat i kao grad aluminijske industrije., naglasio je Vidović, te se osvrnuo i na nedavni neprimjeren pritisak javnosti i medija na šibenski TLM:

  17.06.2010. 19:17h