Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Šibenik dobiva novi poštanski ured

Nakon brojnih istupa gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića protiv najava mogućeg ukidanja područnih službi kao i ukidanja radnih mjesta pošte, policije i trgovačkog suda u Šibeniku, te nakon održane sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj je raspravljano o istom mogućem scenariju,  Hrvatska pošta d.d donijela je odluku o otvaranju novog poštanskog ureda u središtu Šibenika. Odluku Uprave HP-a gradonačelniku je priopćila direktorica Divizije mreža u HP Marijana Miličević i potpredsjednik HP Božo Marjanović na današnjem sastanku u Uredu gradonačelnika. „Zahvaljujem na dobrm vijestima, a posebice na činjenici što je Uprava HP-a očito preispitala svoju poslovnu politiku u Šibeniku i što je donesena odluka na zadovoljstvo kako Uprave HP-a,tako i mene osobno, ali ono što je najvažnije na zadovoljstvo građana Grada Šibenika“, kazao je gradonačelnik.

  21.01.2010. 20:16h


Novoizabrani predsjednik dr.sc. Ivo Josipović u Šibeniku

U petak, 22. siječnja, u 12.30 sati izabrani predsjednik RH dr. sc. Ivo Josipović susrest će se sa županom Šibensko - kninske županije Goranom Paukom u Uredu župana, a u 12.45 s gradonačelnikom Grada Šibenika dr. Antom Županovićem u Uredu gradonačelnika. Izjavu za medije novoizabrani predjsednik dat će nakon oba posjeta. U 13.30 sati u Kazališnoj kavani susrest će se s pročelnicom za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živanom Podrug te predstavnicima kulturnih institucija i ustanova - Draganom Zlatovićem, Jasenkom Ramljak, Gojkom Lambašom, Milivojem Zenićem, Pavlom Rocom, Božidarom Bausom, Brankom Viljcem, Vojmirom Rošom, Željkom Petrešom, Darkom Gulinom. U 20.25 sati izabrani predsjednik RH dr. sc. Ivo Josipović pridružit će se svečanosti otvaranja multipleks kina CineStar.    

  21.01.2010. 20:05h


Gradonačelnik primio unuka Sime Matavulja

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović primio je g. Marca Matavulja, unuka poznatog šibenskog književnika Sime Matavulja, koji sa suprugom Stacey boravi u Šibeniku. G. Matavulj je izvijestio gradonačelnika kako su on i supruga došli radi rješavanja poslova obiteljskog nasljeđa, te da su mnoge vrednote donirali Državnom arhivu u Šibeniku, Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića i Muzeju grada Šibenika. Također je kazao kako rodnu kuću Sime Matavulja u Varoši (pokraj dječjeg vrtića Građa) namjeravaju prodati, no želja im je da ostavština njihovih predaka bude u funkciji javnog dobra. U tom smislu, Gradu su ponudili kupnju kuće u kojoj bi bio smješten šibenski težački dom, tim više što je i šibenska kapa „rođena“ u njoj.

  21.01.2010. 14:46h


23. i 24.1. besplatne kino ulaznice za sve Šibenčane

Jedan od najvećih događaja u filmskom, društvenom i kulturnom životu grada Šibenika u posljednjih nekoliko godina održat će se ovog petka, 22. siječnja u trgovačkom i zabavnom centru Dalmare. Naime, u petak s početkom u 20 sati svečano će biti otvoren najnoviji multipleks CineStar – CineStar Šibenik, jedno od najsuvremenijih te tehnički najopremljenijih multipleks kina u Hrvatskoj i regiji. Tom prigodom bit će prikazano čak pet različitih filmova, raspoređenih u pet dvorana od kojih će jedan biti i Knjiga iskupljenja (The Book of Eli), novi avanturistički spektakl redatelja braće Hughes s oskarovcem Denzelom Washingtonom i Garyjem Oldmanom u glavnim ulogama.   Raspored filmova po dvoranama na svečanom otvorenju CineStara Šibenik: Dvorana 1: Građanin opasnih namjera (Law Abiding Citizen) Dvorana 2: Sherlock Holmes (Sherlock Holmes)

  21.01.2010. 14:05h


Sastanak na temu Obonjan Rivijera nije održan

Svjesni činjenice da ORCOgrupa odnosno Sunačni Hvar nisu u objektivnoj mogućnosti realizirati projekt Obonjan Rivijera, Grad Šibenik, odnosno gradonačelnik, nastoji u mirnom postupku pokrenuti razgovore s predstavnicima Sunčanog Hvara. U želji da se razgovori uistinu i pokrenu s konačnim ciljem mirnog rješenja problema, Grad Šibenik je preko odvjetničkog ureda zatražio sastanak s predstavnicima Sunčanog Hvara, odnosno odvjetničkog ureda Josipa Madirazze, te je danas trebao biti i održan sastanak u Uredu gradonačelnika. Sastanak nije održan jer se predstavnici Sunčanog Hvara, odnosno njihove odvjetničke kuće, nisu odazvali pozivu, no gradonačelnik i dalje očekuje pozitivnu reakciju druge strane u smislu razgovora i mirnog rješavanja problema.Ukoliko do razgovora o mirnom razrješenju ne dođe u primjerenom roku, gradonačelnik je odlučan interese Grada Šibenika brani pravnim putem u zakonitom postupku. 

  21.01.2010. 11:44h


Konferencijom za novinare najavljeno spektakularno otvaranje Cinestara

U subotu, 23. siječnja, u sklopu trgovačkog centra Dalmare, svoja će vrata svim zainteresiranim posjetiteljima otvoriti Cinestar Šibenik, najavljeno je danas na konferenciji za novinare kojoj je nazočio i šibenski dogradonačelnik Franko Vidovića.Kako se u Šibeniku posljednja filmska projekcija održala 2004. godine, CineStar Šibenik pripremio je svečano otvaranje koje bi prema riječima člana uprave Blitz- Cinestara Hrvoja Krstulovića svim Šibenčanima, ali i široj okolici, ostati u pamćenju. Svečano otvaranje CineStara Šibenik održat će se 22. siječnja s početkom u 20 sati. Dogradonačelnik Vidović izrazio je zadovoljstvo što će Šibenčani moći ponovo uživati u kinoprojekcijama te najavio suradnju Grada Šibenika sa Cinestarom u mnogima promotivnim akcijama koje uključuju školsku djecu.

  20.01.2010. 18:46h


Ne parkirajte od Vanjskog do nadvožnjaka

Mole se građani i svi sudionici u prometu da u sljedeća dva dana ne parkiraju svoja vozila na trotoaru od Vanjskog do nadvožnjaka iznad Gimnazije, radi završnog  pregleda gradilišta radova na kolektoru. Također napominjemo kako će promet na navedenom pravcu biti pušten u petak nakon službenog otvaranje.  

  20.01.2010. 14:06h


Rampom regulirano parkiralište na Poljani-novi način naplate prometa u mirovanju

Sukladno Odluci gradskog vijeća o korištenju gradskih parkirališta, koja je u ovoj godini stupila na snagu, od danas će parkiralište na Poljani biti rampom regulirano i radit će 24-sata.   U novoj podjeli javnih parkirališta Poljana je definirana kao «B zona» i kao takva radit će 24 sata 7 dana u tjednu i imat će slijedeći cjenik parkirališnih usluga: Od 01. lipnja do 01. rujna svaki započeti sat parkiranja koštat će 10 kuna (uključivo PDV), s tim da će se u vremenu od 24:00h do 07:00h plaćati samo prvi sat parkiranja. Ostatak godine svaki započeti sat parkiranja koštat će 5 kuna (uključivo PDV), s tim da će se u vremenu od 21:00h do 07:00h plaćati samo prvi sat parkiranja.   «Vjerujem kako će ovaj način regulacije i naplate parkiranja na središnjem gradskom trgu – Poljani doprinijeti boljoj prometnoj situaciji u centru grada, osobito što se tiče prometa u mirovanju.

  19.01.2010. 10:30h


Sastao se organizacijski odbor za pripremu karnevala

U Šibenskom kazalištu  danas je održan sastanak organizacijskog odbora za pripremu ovogodišnjeg karnevala, koji Grad Šibenik organizira u suradnji s Društvom Naša djeca  i udrugom Arlekin, uz sudjelovanje svih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, limenih glazbi , mažoretkinja, te brojnih  drugih  udruga i građana.   Meštru od maškara, Mati Gulinu, ključeve grada gradonačelnik Šibenika, dr. Ante Županović, predat će u subotu, 6. veljače , točno u podne, na trgu ispred Gradske vijećnice. Tog dana bit će organizirane i «male maškare» u kojima će sudjelovati djeca i odgajatelji iz svih vrtića Grada Šibenika.   Središnji događaj bit će velika pokladna povorka koja će u utorak, 16. veljače u 15 sati krenuti s Baldekina prema Poljani.

  15.01.2010. 14:20h


Šiibenska Dubrava buduće sjedište hrvatske banke gena ornitofaune

Na inicijativu predstavnika Udruge sokolarskog centra, Alemke Škugor i Emilija Menđušića, danas je u Uredu župana održan sastanak na temu stvaranja hrvatske banke gena ornitofaune. Stvaranje genske banke je jedna od strateških odrednica Nacionalne strategije očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti koju je donio Hrvatski sabor 28. studenog 2008. godine. Sastanku su nazočili zamjenik župana Zoran Smolić, dogradonačelnik Šibenika Petar Baranović, ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode Davorin Marković i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Šibensko-kninske županije Anita Babačić Ajduk. Naime, kako je kazao g. Emilio Menđušić Udruga sokolarski centar je u travnju 2009. godine pokrenula projekt stvaranja DNK banke ptica grabljivica.

  14.01.2010. 16:22h