Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Šiibenska Dubrava buduće sjedište hrvatske banke gena ornitofaune

Na inicijativu predstavnika Udruge sokolarskog centra, Alemke Škugor i Emilija Menđušića, danas je u Uredu župana održan sastanak na temu stvaranja hrvatske banke gena ornitofaune. Stvaranje genske banke je jedna od strateških odrednica Nacionalne strategije očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti koju je donio Hrvatski sabor 28. studenog 2008. godine. Sastanku su nazočili zamjenik župana Zoran Smolić, dogradonačelnik Šibenika Petar Baranović, ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode Davorin Marković i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Šibensko-kninske županije Anita Babačić Ajduk. Naime, kako je kazao g. Emilio Menđušić Udruga sokolarski centar je u travnju 2009. godine pokrenula projekt stvaranja DNK banke ptica grabljivica.

  14.01.2010. 16:22h


Otvorene ponude za izgradnju OŠ Meterize

Danas su otvorene ponude pristigle u otvorenom postupku javne nabave za izgradnju Osnovne škole Meterize i trodijelne sportske dvorane, za koji je nadmetanje oglašeno u Narodnim novinama i Elektroničkom oglasniku javne nabave još 24. studenog 2009. Dokumentaciju za nadmetanje i dodatnu dokumentaciju preuzelo je četrdeset tvrtki, a pristiglo je ukupno sedamnaest ponuda. Otvaranju ponuda, pored predstavnika Grada Šibenika, nazočili su i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, te će kao ovlašteni predstavnici naručitelja, nakon pregleda ponuda u zakonskom roku, donijeti odluku o odabiru ponuditelja. Inače, nadmetanjem su obuhvaćeni zemljani radovi, građevinski radovi, te radovi na elektroinstalacijama, strojarskim i vodovodnim instalacijama škole, čija sveukupna neto površina iznosi 4.597,80 m2

  13.01.2010. 13:52h


Na 13. sjednici Gradonačelnikovog kolegija raspodijeljena sredstva za sport i kulturu

Grad Šibenik je na današnjoj 13. sjednici Gradonačelnikovog kolegija, na kojoj je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika mr.sc. Goran Grguričin, raspisao natječaj za dodjelu studentskih stipendija za 2010. godinu. Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju studenti  koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i stručnim specijalističkim diplomskim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska. Grad će tako dodjieliti 16 studentskih stipendija a od ove godine po prvi put će se stipendirati deficitarna zanimanja.  Pored ovih novih 16 stipendija, Grad već sada stipendira 58 studenata, te je u Proračunu za 2010.godinu osigurano 600.000,00 kuna za ovu namjenu.

  13.01.2010. 10:15h


Predstavljen program proslave 140. obljetnice Šibenskog kazališta

Na danas održanoj konferenciji za novinare u foajeu Šibenskog kazališta, ravnatelj Dragan Zlatović predstavio je program proslave 140. obljetnice Šibenskog kazališta, koja počinje večerašnjom premijerom predstave «Miss univerzal» u izvedbi Kulturne udruge «Talija» i režiji Pere Mioča, a završava 7. velječe u Virovitici gdje će  šibenski  kazališni ansambl gostovati s vlastitom predstavom «Šktičina». U spomenutom će razdoblju biti organizirano niz predstava,  koncerata, izložbi i  književnih večeri, a na sam Dan Šibenskog kazališta, 29. siječnja, u Šibeniku će gostovati zagrebačko kazalište «Komedija» s predstavom Ive Brešana «Svečana večera u pogrebnom poduzeću» u režiji Zorana Mužića. Pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug naglasila je kako, unatoč ukupnom smanjenju proračuna, sredstva za dramsku i glazbenu produkciju Šibenskog kazališta ostaju nepromijenjena u odnosu na prošlu godinu.

  12.01.2010. 13:50h


Vjekoslav Kaleb imenovan direktorom Podi Šibenik d.o.o.

Danas je održana Skupština Podi Šibenik d.o.o. na kojoj je Vjekoslav Kaleb, dipl. oec. iz Šibenika imenovan za člana Uprave – direktora Podi Šibenik d.o.o. Šibenik. Odluku su donijeli članovi Skupštine nakon što je dosadašnji direktor Jakov Terzanović na prošloj, 3. po redu, Skupštini  od 16. prosinca 2009., podnio ostavku. Na natječaj za direktora Podi Šibenik d.o.o. Šibenik prstigla je samo jedna ponuda.

  12.01.2010. 13:17h


Gradonačelnikova čestitka prof.dr. Ivi Josipoviću na izbornoj pobjedi

Poštovani prof.dr. Josipoviću,  

u povodu Vaše  izborne pobjede primite iskrene čestitke u moje osobno ime, kao i u ime mojih zamjenika.  
Vjerujem da će Šibenik uživati Vašu punu potporu te se nadam da ćete kao hrvatski predsjednik, među ostalim, zastupati i interese lokalne samouprave u njezinom razvoju, a posebno na putu k demokratskoj i ujedinjenoj Europi.  

GRADONAČELNIK GRADA ŠIBENIKA
Dr. Ante Županović

  11.01.2010. 12:25h


Održana tematska sjednica Gradskog vijeća

U gradskoj vijećnici održana je danas tematska, 6. po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj je raspravljano po samo jednoj točci dnevnog reda, a to je aktualna situacija na području Grada Šibenika u ozračju trenda reduciranja organizacijskog ustroja pojedinih upravnih, javnih i drugih institucija. Na kraju sjednice, nakon žučne i burne rasprave, dogovoren je sastav radnog tijela: mr.sc. Goran Grguričin, mr.sc. Draško Lamabaša, mr.sc. Ivica Poljičak, Anita Škugor-Kodžoman i Branko Belamarić, koje će sačiniti prijedlog zaključaka temeljem današnje rasprave na Gradskom vijeću. O predloženim zaključcima ponovo će se očitovati članovi Gradskog vijeća i o njima glasovati, nakon čega će biti upućeni Vladi Republike Hrvatske i resornim ministarstvima.

  08.01.2010. 15:41h


Otvorenje šibenskog CineStara 22. siječnja

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Petar Baranović primili su danas člana Uprave Blitz-Cinestar kina Damira Milinića, voditeljicu prodaje i marketinga Marinu Tihek i direktoricu VOX komunikacija Sašu Kesić uoči svečanog otvaranja kina u TC Dalmare 22. siječnja 2010. Šibenski Cinestar imat će 6 dvorana koje će, pored kinoprikazivačke djelatnosti, moći prihvatiti i konferencijske i sve druge multimedijalne sadržaje. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će na šibensku kulturnu scenu biti vraćena

  08.01.2010. 10:39h


Hitne mjere za spas KK Šibenik

Danas je u Uredu zamjenika gradonačelnika Petra Baranovića održan sastanak u vezi s aktualnim problemima Košarkaškog kluba Šibenik, na kojem su, pored g. Baranovića, nazočili i sportski direktor kluba Živko Badžim, predsjednik Uprave kluba Stipe Grcić i predsjednik Saveza športova Grada Šibenika Nenad Bubrić. G. Badžim je naglasio kako su višemjesečni problemi šibenske košarke kulminirali ovih dana, te kako od rujna 2009. klub nema Skupštinu, Upravni odbor, Predsjednika, na što su se nadovezali i brojni financijski problemi; tromjesečno zakašnjenje u isplati plaća, dug prema Hrvatskom košarkaškom savezu za kotizaciju i druga davanja.

  07.01.2010. 13:02h


Gradonačelnik uputio čestitku pravoslavnim vjernicima

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović uputio je čestitku svim građanima pravoslavne vjere koji Božić slave prema julijanskom kalendaru. ""Poštovani sugrađani, sretan vam Božić. Hristos se rodi! Želim vam obilje sreće, zdravlja, prijateljstva i ugodnog obiteljskog okupljanja. Neka u ovo blagdansko vrijeme radost ispuni vaša srca, te među svima zavlada dobrota, mir i ljubav"". Gradonačelnik je čestitku uputio i episkopu Eparhije dalmatinske njegovom preosveštenstvu Episkopu G.G. Fotije i protonamjesniku I Parohije šibenske Miloradu Đurđeviću:

  07.01.2010. 09:43h