Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Potpisivanjem Pisma namjere pokrenut projekt osnivanja studija Energetika i zaštita okoliša sa sjedištem u Šibeniku

U sjedištu Šibenske privatne gimnazije danas je održan sastanak grupe zainteresirane za pokretanje studija „Energetika i zaštita okoliša“ u Šibeniku kojem je, kao član Inicijativnog vijeća, nazočio i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Pored gradonačelnika sastanku su nazočili i šibensko-kninski župan Goran Pauk, ravnatelj Šibenske privatne gimnazije Zvonko Pešić, prof.dr.Tarzan Legović i dr. Goran Mihelčić iz Instituta Ruđer Bošković, članica Uprave Jadranske banke d.d. Marina Trlaja, prof.dr. Neven Ninić i prof.dr. Orest Fabris sa splitskog FESB-a, zatim ravnatelj Instituta Ekonerg Zdravko Mužek i dr. Haris Boko ispred Instituta Hrvoje Požar.

  11.12.2009. 19:53h


Održan drugi sastanak predsjednika političkih stranaka koje sudjeluju u radu Gradskog vijeća

Danas je održan drugi sastanak predsjednika gradskih odbora i organizacija političkih stranaka koje participiraju u radu Gradskog vijeća Grada Šibenika, na kojem su, pored dogradonačelnika i predsjednika GO SDP-a Franka Vidovića, nazočili i Tomislav Ninić (HDZ), Milorad Mišković (HSS), mr.sc.Goran Grguričin (HSP), mr.sc. Draško Lambaša (HNS) i Mirko Radak (HSU). Nakon usvajanja zapisnika s prvog sastanka, danas je na Dnevnom redu bilo i usvajanje zaključaka s prethodnog sastanka a koji su predsjednicima, u formi prijedloga, dostavljeni na prvom sastanku održanom prije točno tjedan dana.

  11.12.2009. 13:23h


Predsjednica Vlade RH otvorila vjetroelektranu Orlice

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, u nazočnosti gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića, župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka, te potpredsjednika Vlade Božidara Pankretića i minisra gospodarstva rada i poduzetništva Đure Popijača, jutros je pustila u rad Vjetroelektranu Orlice ponad šibenske Grebaštice. Pozdravljajući nazočne goste i uzvanike, te predstavnike investitora –hrvatsko-njemačke tvrtke Enersys-gradonačelnik je naglasio važnost ovog pothvata te kazao kako ova vjetroelektrana zajedno s onom na Trtru i Krtolinu pokriva oko 2/3 energetskih potreba grada Šibenika.

  11.12.2009. 12:18h


Dogradonačelnici održali briefing s predstavnicima medija

Zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović i Franko Vidović održali su jutros briefing s predstavnicima medija. Dogradonačelnik Vidović je izvijestio kako je na 4. natječaj za prodaju građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone «Podi», raspisan još 9. listopada 2009., pristiglo ukupno deset ponuda. „Natječaj koji smo raspisali za deset parcela na zoni smatramo iznimno uspješnim i zbog broja ponuda, ali i zbog činjenice što su ponude poslale tvrtke iz Italije, Slovenije i Njemačke.“, istakao je g. Vidović. U nastavku briefinga dogradonačelnik Baranović je izvijestio o svom prošlotjednom

  10.12.2009. 11:39h


Dogradonačelnik Baranović osudio nasilje među mladima

U organizaciji Županijske koordinacije za ljudska prava Šibensko-kninske županije, a u povodu 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava, danas je u Gradskoj knižnici ""Juraj Šižgorić"" održana tribina na temu ""Nasilje nad i među djecom"" kojoj je kao gost nazočio i šibenski dogradonačelnik Petar Baranović. Voditeljica tribine bila je savjetnica pravobraniteljice za djecu prof. Ana Pezo, a sudionike tribine je u funkciji domaćina pozdravio zamjenik župana Zoran Smolić, koji je ujedno i predsjednik Županijske koordinacije za ljudska prava.

  10.12.2009. 10:39h


Sjednica Gradskog vijeća zakazana za subotu ne može se održati

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović zakazao je 2. prosinca 2009. godine sjednicu Gradskog vijeća Grada Šibenika za dan 12. prosinca 2009. godine u 9.00 sati. Gradonačelnik je danas izvijestio gradske vijećnike da se navedena sjednica ne može održati na dan kako je to navedeno u pozivu iz razloga što se Mandatna komisija Gradskog vijeća nije sastala. Naime, Mandatna komisija se trebala sastati kako bi izvijestila Gradsko vijeće o mirovanju mandata vijećnika Frane Malenice i određivanju zamjenika, a sukladno članku 4. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Šibenika. Mandatnu komisiju Gradskog vijeća Grada Šibenika čine predsjednica Anita Škugor-Kodžoman i gradski vijećnik Tomislav Jukić, dok treći član nije imenovan.

  09.12.2009. 09:09h


Drugačije radno vrijeme za restorane i barove

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović donio je odluku, tj. Zaključak, kojim je odobrio drugačije radno vrijeme za ugostiteljske objekte iz skupina „Restorani“ i „Barovi“ na području Grada Šibenika. Tako će ugostiteljski objekti iz skupine „Restorani i „Barovi“ na području Grada Šibenika u periodu od 24. prosinca 2009. do 02. siječnja 2010. godine moći raditi 2 sata duže u odnosu na propisano radno vrijeme. Navedeni ugtostiteljski objekti mogu u noći s 24. prosinca na 25. prosinca 2009. i u noći s 31. prosinca 2009. na 01. siječnja 2010. raditi bez ograničenja. Odobrenje se daje zbog proslave božićnih i novogodišnjih blagdana, a vlasnici navedenih objekata se moraju pobrinuti da se ne narušava javni red i mir.

  09.12.2009. 08:50h


Premijera predstave KRADLJIVCI FESTIVALA

Danas je u foajeu Šibenskog kazališta održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena premijerna predstava Marijane Nola ""KRADLJIVCI FESTIVALA"". Pretpremijera je zakazana za 13.12.2009. u 18:00, dok će premijera biti istoga dana u 20:00. U predstavi, režisera Sergeja Mioča, sudjeluju polaznici kazališne radionice Šibenskog kazališta ""Ivana Jelić"" i dramske scene ""Virko"".

  08.12.2009. 13:08h


Djeca šibenskih vrtića uz pomoć Zelenila kite grad

U prigodi nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, Grad Šibenik u suradnji s poduzećem Zelenilo d.o.o., Udruženjem obrtnika Šibenik i djecom iz svih šibenskih dječjih vrtića, uredio je danas ulice u samom središtu grada (Kalelargu, Masnu ulicu, te ostale uice u staroj gradskoj jezgri). Poduzeće Zelenilo d.o.o. darovalo je tridesetak božićnih drvca koja su tijekom jutra (već od 10 sati) postavljena ispred ulaza u trgovačke i ugostiteljske objekte, te javne ustanove. Između 11 i 12 sati drvca su kitila djeca iz dječjih vrtića, a kićenje će biti nastavljeno i 17. prosinca 2009. na Medulićevom trgu, gdje će biti postavljen šator u kojem će

  07.12.2009. 14:20h


Šibenik uvrstiti na mapu A1

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je pismo Skupštini Hrvatskih autocesta, odnosno ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti, zbog činjenice što na internetskoj stranici HAC-a – www.hac.hr na prikazanoj karti (mapi) autocesta u Hrvatskoj, na trasi autoceste A1 Bosiljevo-Split-Dubrovnik nije vidljivo istaknut naziv – Šibenik. „Iako Grad Šibenik ima vjerojatno i najbolju i najbližu povezanost s autocestom A1 zbog svog značajnog prometnog položaja, te je administrativno sjedište Šibensko-kninske županije, a uz to kulturno, gospodarstveno i turističko središte, zaslužuje da jednakim tretmanom, kao i nazivi

  07.12.2009. 12:45h