Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Pokradene jaslice ispred crkve sv. Barbare

U neposrednoj blizini šibenske katedrale sv. Jakova, točnije ispred crkve sv. Barbare, ovog ponedjeljka postavljene su jaslice koje je Gradu Šibeniku darovao Joso Mateša iz Vodica. Jaslice su postavljene uz pomoć Šibenske biskupije i Sestara Franjevki od Bezgrešne, te su trebale biti dio blagdanskog ugođaja do blagdana Sveta tri kralja. Nažalost, danas su jaslice osvanule pokradene; tijekom noći odnesen je lik Isusa. Očito nekih nekim našim sugrađanima nije ništa sveto; niti jaslice, niti Božić, niti grad u kojem žive, pa se uistinu možemo zapitati KAKVI SMO MI TO LJUDI.

  18.12.2009. 13:09h


Zlatne plakete za uspješno poslovanje

Danas je u gradskoj vijećnici Grada Šibenika održana 15. svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik kojoj su nazočili gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović. Zlatna plaketa, koju dodjeljuje ŽK Šibenik poduzećima Šibensko-kninske županije za najuspješnije poslovanje u 2008. godini, dodijeljena je: u kategoriji velikih poduzeća: Solarisu d.d., u kategoriji srednjih poduzeća: Knaufu d.o.o., u kategoriji malih poduzeća: Nileksu d.o.o. Nagrade su zajednički uručili predsjednik Županijske komore Petar Škender i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

  17.12.2009. 15:05h


Doneseno rješenje o uklanjanju VIP-ovog odašiljača na Kulinama

Pročelnica Područne jedinice Odjela inspekcijskog nadzora Uprave za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Tamara Zorić obavijestila je gradonačelnika dr. Antu Županovića da navedena služba, po službenoj dužnosti, vodi inspekcijski postupak protiv investitora VIP-net d.o.o. iz Zagreba, te je 27. studenog 2009. doneseno i rješenje o uklanjanju bazne postaje mobilne telefonije postavljene na Kulinama u Mandalini. Naime još 3. studenog nakon dojave građana, komunalni redar Grada Šibenika izašao je na teren, te utvrdio da je na čest. zemlje 3801/1 k.o. Šibenik u Mandalini

  17.12.2009. 11:06h


Šibenik na mapi autocesta

Predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Stjepko Boban izvijestio je gradonačelnika dr. Antu Županovića kako će se ime Grada Šibenika već danas moći iščitati na osnovnom prikazu mape autocesta Republike Hrvatske. Naime, gradonačelnik je 4. prosinca 2009. uputio pismo Skupštini HAC-a u kojoj oštro prosvjeduje zbog nepstojanja oznake grada Šibenika na mapi A1, te je istim pismom tražio da se ta nelogićnost i ispravi. U obrazloženju odluke kojom je udovoljeno zamolbi šibenskog gradonačelnika, g. Boban ipak navodi kako mapa na www.hac.hr predstavlja shematski prikaz samo ključnih točaka u smislu orijentacije u prostoru, te kako osnovnim prikazom predmetne karte nisu definirana županijska sjedišta.

  17.12.2009. 10:26h


26.12. koncert ZABRANJENOG PUŠENJA

Jedan od najpoznatijih i najboljih rock sastava na ovim prostorima ZABRANJENO PUŠENJE održat će koncert u subotu 26. prosinca 2009. u športskoj dvorani na Baldekinu, s početkom u 20h. Organizatori koncerta su Glazbena udruga Tremolo i Grad Šibenik, uz medijsko pokroviteljstvo Radio ritma, Županijskog radija Šibenik i TV Šibenik. Grad Šibenik će u svrhu organizacije i održavanja koncerta izdvojiti 8.000,00 kuna proračunskih sredstava, a pretprodaja ulaznica počinje u petak 18. prosinca. Ulaznice će se moći nabaviti u Totem shopu (Bad mad na Dobriću), Etida Music Equipment Shop u Kalelargi i Mec trgovini u Kalelargi, dok će posebni štandovi za prodaju karata biti postavljeni 23. i 24. prosinca na Poljani i u Trgovačkom centru Dalmare.

  17.12.2009. 10:02h


Gradonačelnik reagirao na odgovor predsjednika Uprave FINE Regvara

Predsjednik Uprave FINE Mato Regvar odgovorio je gradonačelniku dr. Anti Županoviću na dopis upućen 4. prosinca 2009. a u kojem gradonačelnik oštro protestira zbog gašenja Gotovinskog centra FINE u Šibeniku. U svom odgovoru g. Regvar navodi kako su kalkulacije pokazale da će novoosnovano društvo FINA gotovinski servisi d.o.o. polučiti bolje rezultate budu li poslovi s gotovim novcem, koje je do sada obavljala Podružnica Šibenik, bili organizirani iz Splita i Zadra. „Razlozi ovakve odluke su u nekoliko navrata jasno iskomunicirani s rukovodstvom i zaposlenicima Podružnice Šibenik, te je rečeno da poslovi obrade

  16.12.2009. 14:10h


Predstavljen božićno-novogodišnji program

Prigodno uređenje grada te manifestacije u povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, kao i sam doček Nove godine, bile su teme konferencije za novinare koju je u Šibenskom kazalištu danas održao zamjenik gradonačelnika Franko Vidović sa suradnicima. U svojstvu predsjednika gradskog Povjerenstva za uređenje grada i organiziranje prigodnog programa, Vidović je izvijestio novinare kako su sredstva iz gradskog proračuna za tu namjenu manja od prošlogodišnjih ali kako je program jednako dobar i zanimljiv za sve uzraste. Za kićenje grada i sve prigodne manifestacije u proračunu je osigurano oko 300 000 kuna, dok će još 200 000 donirati sponzori.

  16.12.2009. 12:12h


Japanski veleposlanik Tamura u Šibeniku

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović razgovarali su jutros s veleposlanikom Japana u Republici Hrvatskoj nj.e. g. Yoshio Tamurom, koji se nalazi u jednodnevnom posjetu gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji. Veleposlanik Tamura je izrazio zadovoljstvo svojim boravkom u Šibeniku, gradu kojeg posjećuju brojni japanski turisti i to tijekom cijele godine. Pored Dubrovnika i Plitvičkih jezera, Šibenik je treća destinacija za koju japanski turisti iskazuju najveći interes, a japanska je nacionalna TV postaja ove godine snimala i emitirala 45-minutni film o šibenskoj katedrali, naglasio je veleposlanik Tamura.

  16.12.2009. 10:11h


Seminar u PIN-u: Osnove menadžerske vještine

Poduzetnički inkubator (PIN) ŠIBENIK organizira poludnevni seminar „Osnovne menadžerske vještine“, koji će se održati , 21. prosinca 2009., u vremenu od 9 do 13 sati u prostorijama PIN-Šibenik adresa: Velimira Škorpika b.b. u Šibeniku. Seminar će održati gospodin Zrinski Pelajić, autor brojnih stručnih članaka i rasprava tematski vezanih za područje razvoja menadžerskih vještina, konkurentnosti, strategije poduzeća i strateškog upravljanja, koncepta razvoja klastera, financijskih tržišta i financijskih instrumenata, investicijskih fondove, mirovinske reforme, javno privatnog partnerstva i projektnog financiranja.

  15.12.2009. 14:06h


5. sjednica Gradskog vijeća 21.12.

Nakon konzultacije s vijećnicima koji su predložili sazivanje sjednice o glasanju o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća Grada Šibenika, kao i u znak dobre volje u cilju stvaranja pozitivnijeg ozračja u Gradskom vijeću, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović odustao je od sazivanja izvanredne sjednice. 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika koju je sazvao predsjednik vijeća Ivan Ninić, održat će se u ponedjeljak, 21. prosinca 2009.

  14.12.2009. 15:08h