Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnik u obilasku šibenskih DVD-ova

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović, u pratnji županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića i zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika Volimira Miloševića, obišli su jutros dobrovoljna vatrogasna društva na području Grada Šibenika; DVD Šibenik, DVD Zaton, DVD Perković, DVD Brodarica, DVD Grebaštica i DVD Zaton. Obilazak je imao za svrhu porazgovarati o problemima u radu društava ali i upoznati ljude koji rade u ovoj odgovornom i zahtjevnom poslu i dati im podršku u daljnjem radu.

  29.07.2009. 13:51h


Školu čakavštine na Zlarinu polazilo 16 učenika

Od 21.-27. Srpnja na otoku Zlarinu je održana VI. Mala škola čakavštine-zlarinske čakavice pod nazivom NEKA ZVONI ČA. Voditelj škole i predavač bio je pjesnik Mladen Bjažić, a pored njega u školi su predavali dr. Vinko Alfier, Boris Gregov ,Dario Gregov, Zdenka Gregov, Stipe-Perov Kordić i dr. U sklopu škole bio je upriličen i posjet Brodu knjižari koja je uplovila u Zlarin dana 27.07 . Brod knižara uplovio je u Zlarin već drugu godinu zaredom otkad je ovaj hvalevrijedan projekt ponovno pokrenut.

  29.07.2009. 12:00h


Sinoć održan koncert Zagrebačkog gitarskog trija

Drugi koncert ovogodišnjeg 2. Festivalskog izdanja Musica Appassionata održan je sinoć u crkvi Gospe vanka Grada nastupom „Zagrebačkog gitarskog trija“, jednog od najcjenjenijih hrvatskih ansambala.

  29.07.2009. 09:28h


Dogradonačelnik Baranović na Brodu knjižari

Nakon boravlka na Zlarinu, Brod knjižara uplovio je jučer u šibensku luku, te je navečer održan i prigodni program. Na poziv kapetana broda Milana Vukšića posadu broda i putnike odišao je šibenski dogradonačelnik Petar Baranović te im u ime Grada Šibenika zaželio dobrodošlicu. „Pozdravljam sve sudionike ovog jedinstvenog projekta, a posebno autore ove ideje kao i činjenicu da je Šibenik jedna od pristanišnih luka u ovog broda sa 7 tona knjiga i preko 2000 naslova. Pozdravljam i sve pisce - književnike i pjesnike koji će ove godine činiti posadu ovog broda na njegovom putu od Crikvenice do Makarske.

  29.07.2009. 07:45h


Ivan Ninić izabran za predsjednika Gradskog vijeća

Danas je održana 1. konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, koja je počela minutom šutnje za sve stradale u željezničkoj nesreći u Rudinama. Potom je predsjednica Mandatne komisije Anita Škugor-Kodžoman podnijela izvješće o provedenim izborima, nakon čega je s predsjedanjem sjednice nastavio najstariji vijećnik Petar Lalić. Uslijedila je prisega izabranih vijećnika, koji su potom izabrali Odbor za izbor i imenovanje u sastavu: Tomislav Ninić za predsjednika, te za članove: Željko Čoga, Ante Gaćina, Ivan Ninić, Tonći Radnić, Ante Rakić, Jagoda Sablić. Za predsjednika Gradskog vijeća Šibenika, u trećem pokušaju konstituiranja, izabran je nezavisni vijećnik Ivan Ninić.

  28.07.2009. 14:10h


Popravak dotrajale stolarije na školama

Grad Šibenik potpisao je ugovor s tvrtkom GD Konstrukcije d.o.o. iz Mostara za nabavu prozora i vrata za osnovne škole u sklopu tekućeg investicijkog održavanja. Ugovorne strane utvrdile su da ugovorena cijena radova iznosi 328.241,20 kn + PDV što sveukupno iznosi 400.454,27 kn. Izvođač se obvezao radove izvršiti u roku od 60 kalendarskih dana od uvođenja u posao.

  27.07.2009. 15:20h


Na Zlarinu se gradi vatrogasni dom, na Žirju se rekonstruira stara škola

Grad Šibenik potpisao je ugovor s tvrkom Bormil d.o.o. iz Šibenika za izgradnju zgrade vatrogasnog doma u Zlarinu, a temeljem provednog postupka javne nabave. Ugovorena cijena radova iznosi 406.234,23 kn + PDV što sveukupno iznosi 495.605,76 kn. Rok za izvođenje radova, koji su u tijeku, iznosi 50 radnih dana od dana uvođenja u posao. Inače, riječ je o sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za otočnu infrastrukturu. S iste pozicije su sredstva koje je Grad Šibenik dobio od navedenog Ministarstva za rekonstrukciju stare škole na Žirju, za iznos od 441.750,18 kn + PDV što sveukupno iznosi 538.935,22 kn. Temeljem provedenog postupka javne nabave, potpisan je ugovor s tvrtkom Plausus d.o.o., iz Splita, koja se radove obvezala izvršiti u roku od 60 radnih dana.

  27.07.2009. 15:11h


Dodatna mjerenja na prečistaču

Tijekom ovog tjedna započet će praćenje kakvoće zraka na lokacijama Podsolarsko i unutar vojarne Bribirskih knezova, a sve temeljem ugovora potpisanog između Grada Šibenika i Ecoine, a po nalogu inspekcije zaštite okoliša za dodatnim mjerenjima na prečistaču. Istim ugovorom Ecoina se obvezala izraditi izvješća o provedenom praćenju kakvoće zraka kao i opažanja meteoroloških parametara s najbližih meteoroloških postaja u razdoblju od tri mjeseca i to 3 tri puta po 5 pet dana po 24 sata.

  27.07.2009. 14:54h


Otvorena nova zgrada Središta pošta Šibenik

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović nazočio je danas otvaranju nove zgrade Hrvatskih pošta-Središta pošta Šibenik, koja će poslovati na Borajskoj cesti u Ražinama. U prigodnom obraćanju gradonačelnik je čestitao Upravi Hrvatskih pošta na projektu, a svim zaposlenicima novog šibenskog središta pošta zaželio ugodan rad u novom radnom okružju. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je Šibenik dobio jedan novi, suvremeno opremljeni, objekt i to upravo u vremenima krize koju svi živimo i koja se, nažalost, reflektirala i na investicije ovakvog tipa.

  27.07.2009. 14:12h


Održana 1. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović održao je danas 1. sjednicu Gradonačelnikovog kolegija na kojoj je raspravljeno Polugodišnje izvješće Proračuna Grada Šibenika za 2009. godinu, kako bi se isto dostavilo Gradskom vijeću na donošenje. Gradonačelnik je otvorio sjednicu, te upoznao predstavnike medija s radom Gradonačelnikovog kolegija, koji čine gradonačelnik i njegova dva zamjenika, pročelnik Ureda gradonačelnika i tajnik Grada Šibenika. Pored ovih stalnih članova Kolegija na sjednicama će nazočiti i pročelnici o čijoj točki se raspravlja.

  27.07.2009. 13:20h