Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Dogradonačlnik Baranović pozdravio posadu Grand Bleu

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović dočekao je na šibenskoj rivi i pozdravio posadu broda „Grand Bleu“ koja tradicionalno plovi gradovima čije su galije sudjelovale u Lepantskoj bitci davne 1571. Dogradonačelnik je pozdravio gospodu te se zadržao u kratkom razgovoru na temu povezivanja hrvatskih i talijasnkih gradova u mediteranskim inicijativama pred fondovima EU. Bitka kod Lepanta dogodila se 7. listopada 1571. kad su se pomorske snage Osmanskoga carstva sukobile s flotom tzv. Svete lige. Snage Svete lige isplovile su iz luke u Messini, a uključivale su 150 galija Mletačke Republike, 79 španjolskih galija, 12 galija Papinske države, te đenovsko brodovlje i snage malteških vitezova.

  23.07.2009. 16:00h


Održana sjednica Odbora za komunalnu prevenciju kriminaliteta

Odbora, predsjedao šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Na sjednici je bilo riječi o stanju u prometu kao i o stanju sigurnosti u Gradu Šibenikom tijekom turističke se zone. Načelnik PUŠK-a Ivica Kostanić naglasio je kako je stanje u prometu u usporedbi s prošlom godinom zadovoljavajuće, te da statistike bilježe manji broj stradavanja. Napomenuo je da djelatnici prometne policije vrše pojačanu kontrolu kako na kopnu, tako i na moru. Razgovaralo se i o privremenoj regulaciji prometa koja je nužna radi radova na kolektoru Socijalno-Gimnazija, a koja će biti donešena u suradnji Grada Šibenika i PUŠK-a.

  23.07.2009. 13:34h


Gradonačelnik će vrlo odlučno zaštititi interese građana

Saznavši jutros iz medija o namjeri tvrtke KnoTox da u Hrvatskoj otvori Centar za obuku i nastavu o agensima na otvorenom, kao i činjenici da je ministar obrane Branko Vukelić potpisao koncesiju za korištenje vojarne Jamnjak u Šibeniku u te svrhe, održana je najavljena konferencija za novinare na ulazu u vojarnu Jamnjak, na koj je gradonačelnik dr. Ante Županović odbacio mogućnost da takav neprimjereni sadržaj bude lociran u Šibeniku. Štoviše, gradonačelnik je oštro osudio ovakvu moguću skandaloznu odluku, a posebno činjenicu da je netko planirao takvu aktivnost u obuhvatu Grada Šibenika, a bez da o tome prethodno konzultira lokalnu gradsku vlast.

  23.07.2009. 12:44h


Konferencija za novinare gradonačelnika i župana

Saznavši jutros iz medija o namjeri tvrtke KnoTox da u Hrvatskoj otvori Centar za obuku i nastavu o agensima na otvorenom, kao i činjenici da je ministar obrane Branko Vukelić potpisao koncesiju za korištenje vojarne Jamnjak u Šibeniku u te svrhe, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, održat će danas, 23. srpnja 2009. konferenciju za novinare na ulazu u vojarnu Jamnjak (na kraju novoizgrađenog stambenog naselja), s početkom u 10,30h.

Gradonačelnik Županović je jutros uputio dopis ministru Vukeliću sljedećeg sadržaja:

Poštovani

  23.07.2009. 08:33h


Sinoć održan koncert Bel Cante

Grad Šibenik i Hrvatska radiotelevizija, uz potporu sponzora, darovali su Šibenčanima i njihovim gostima vrhunski muzički događaj – koncert „Bel Cante“- u kojem su sinoć na ljetnoj pozornici nastupile sopranistica Sandra Bagarić i mezzosopranistica Martina Tomčić uz Revijski orkestar HRT-a. Na koncertu, u kojem je uživala šibenska publika ali i brojni gosti grada Šibenika, izvedene su poznate operne arije, kancone i evergreeni.

  23.07.2009. 08:02h


Konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća zakazana za 28. srpnja

S obzirom da u dva prethodna pokušaja, točnije 29. lipnja i 14. srpnja nije izabran predsjednik Gradskog vijeća, odnosno nije konstituirano Gradsko vijeće Grada Šibenika, predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić donijela je Odluku o ponovnom sazivanju 1. konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika. Sjednica će se održati u utorak, 28. srpnja 2009. u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika, Trg Republike Hrvatske 3, s početkom u 9,30h. Na dnevnom redu je: utvrđivanje kvoruma, izbor Mandatne komisije, izvješće Mandatne komisije i verifikacija mandata članova Gradskog vijeća,

  22.07.2009. 13:37h


Gradonačelnik razgovarao s Upraviteljem za zatvorski sustav o gradnji kaznionice na Podima

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sa svojim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, sastao se danas s v.d. ravnateljem Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa Miroslavom Mihocijem, koji je došao u pratnji upravitelja šibenskog zatvora Josipa Višića, kako bi porazgovarali o daljnjim aktivnostima u vezi izgradnje buduće kaznionice na Podima. G. Mihoci je izvijestio gradonačelnika kako je Vlada Republike Hrvatske prihvatila Akcijski plan Ministarstva pravosuđa kojim je, među ostalim projektima, prihvaćen i projekt izgradnje nove kaznionice polivalentnog tipa na Podima.

  22.07.2009. 13:17h


Počele čitalačke probe za Škrtčinu

U Šibenskom kazalištu započelo se s prvim dogovorima oko početka čitalačkih proba za predstavu ""Škrtčina"", u režiji Zorana Mužića i uz adaptaciju teksta Molierovog Škrtca Marijane Nole. U šibenskoj adaptaciji ove komedije u pet činova likove Mate Arpuna, Kliste, Žabete, Valerije, Marijane, Jere Panjkote, Veselka, Đure Zlošila, Jakova Štrokalica i Giusticia Moltovechia utjeloviti će glumci Joško Ševo, Jakov Bilić, Frane Perišin, Franka Klarić, Danira Gović, Anđelko Babačić, Mate Gulin, Jasminka Antić, Ivo Perkušić i Ana Gruica. Probe će na pozornici kazališta početi sredinom kolovoza dok je premijera zakazana za početak listopada.

  22.07.2009. 11:06h


Gradonačelnik ponudio pomoć obitelji Kosor

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović stupio je u kontakt s obitelji Kosor, točnije s kćerkom nastradalog djelatnika Gradske čistoće u jučerašnjem događaju na šibenskoj rivi. U razgovoru s kćerkom g. Stanka Kosora, gradonačelnik je ponudio pomoć, te izrazio nadu da će zdravstveno stanje g. Kosora ubrzo biti normalizirano. U razgovoru je gradonačenik informiran kako je g. Kosor jutros, u pratnji supruge, prevežen s Očnog odjela šibenske Opće bolnice u Bolnicu Sestara Milosrdnica u Zagrebu, gdje će biti izveden operativni zahvat. Gđica Kosor je gradonačelniku zahvalila na iskazanoj brizi i ponuđenoj pomoći.

  22.07.2009. 10:12h


Gradonačelnikova odluka utemeljena na Zakonu o lokalnoj samoupravi

Kako smo jučer izvijestili javnost, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, 17. srpnja 2009. donio je Rješenje o opozivu dosadašnjih članova Nadzornog odbora Gradske čistoće d.o.o. , te imenovao nove, prvenstveno poradi nezadovoljstva njihovim radom u razvoju projekta RCGO Bikarac. Gradonačelnik svoju odluku, odnosno doneseno Rješenje, temelji na pravu koje mu pripada sukladno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Zakonu o trgovačkim društvima. Naime Zakonom o trgovačkim društvima propisano je da je osnivač društva Grad, a sukladno Zakonu o lokalnoj samoupravi gradonačelnik je jedini zakonski zastupnik Grada, iz čega proizlazi da je i jedini predstavnik Grada u skupštini trgovačkog društva.

  22.07.2009. 09:01h