Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Dogradonačelnik Ninić primio grupu vijećnika iz prijateljskog okruga Herford

Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić primio je danas gosp. Bruna Kleina, te grupu vijećnika iz prijateljskog Okruga Herford s kojim Grad Šibenik održava prijateljske odnose više od 40 godina. Gosp. Bruno Klein sudjelovao je kao kovač na manifestaciji „Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku“, te je dogradonačelniku Niniću uputio čestitke na uspješnoj organizaciji Sajma, uz želju za sudjelovanjem i sljedeće godine. Dogradoančelnik Ninić zahvalio se na posjetu prijateljima iz Herforda koji već dugi niz godina posjećuju Šibenik i njegovu okolicu.

  24.09.2008. 10:19h


Održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Danas je održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj je predsjednik Odbora za priznanja Grada Šibenika, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća mr.sc. Ivica Poljičak, obrazložio Prijedlog odluke o dodjeli priznanja Grada Šibenika u 2007. godini, koja će biti uručena dobitnicima na svečanoj sjednici u povodu 29. rujna-Dana grada Šibenika. Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena Anti Vulinu za iznimne uspjehe u arhitektonskom oblikovanju dijelova Šibenika, zatim Nagrada Grada Šibenika bit će uručena Mirjani Knežević Grubišić za ostvarene uspjehe u turističkom razvitku Šibenika, Pavlu Roci za ostvarenja postignuta u kulturnom životu Šibenika, te Veslačkom klubu Krka za 85.godišnjicu iznimno uspješnog rada.

  23.09.2008. 12:31h


Apel građanima: čuvajmo gradske površine

Na dan otvorenja Starog Pazara, u jutanjim satima, vozač kombija registarske oznake ŠI 244 EA protuzakonito je uklonio pitar koji „štiti“ Stari Pazar kao pješačku zonu, te kombijem prešao preko skupocjenog kamena kojim je Pazar popločan. Komunalno redarstvo Grada Šibenika zatražilo je od Policijske uprave Šibensko-kninske podatke o vlasniku vozila, te će pokrenuti prekršajni postupak. Grad Šibenik apelira na sve građane da čuvaju javne gradske površine, te ih poziva da nam pomognu u otkrivanju onih koji svoj grad ne cijene i devastiraju gradske lokacije. Vaše fotografije možete poslati na gradonacelnica@sibenik.hr

  22.09.2008. 12:49h


Revijom Figurin zatvoren 4. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Revijom Figurin,koja je održana sinoć na Trgu Republike Hrvatske ispred Gradske vijećnice, svečano je zatvoren 4. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku. Tri dana bogatog programa, uz 600 sudionika, privuklo je brojne građane, ali i turiste, posjetitelje grada Šibenika. Sajamska dogđanja počela su primanjem sudionika i uručenjem zahvala na lokaciji 4 bunara. Središnja događanja odvijala su se u subotu i to od ranih jutarnjih sati: svečanim mimohodom glazbe i mažoretkinja – svečani mimohod nakon kojeg je krenula svečana povorka s Poljane prema Gradskoj vijećnici, gdje je kneginja (gradonačelnica) proglasila četvrti „Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku“ otvorenim.

  22.09.2008. 11:24h


Ministar Kalmeta i gradonačelnica svečano otvorili novouređenu lokaciju Starog Pazara

U povodu završetka radova na rekonstrukciji Starog pazara, ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić jutros su svečano otvorili novouređenu lokaciju i predali je na uporabu Šibenčanima. Gradonačelnica je tom prigodom zahvalila Ministarstvu i ministru Kalmeti na pomoći u zatvarnju financijske konstrukcije ovog posla, ali i naglasila kako je ovo još jedan primjer dobre suradnje gradske vlasti s ministarstvom, koje nas redovito prati u realizaciji najvažnijih gradskih projekata. Ministar Kalmeta je izrazio zadovoljstvo viđenim, te činjenicom da Šibenik dobiva jedan novi trg i novu šetnicu na ulazu u grad, te je obećao i daljnju potporu ministarstva Šibeniku.

  20.09.2008. 10:08h


Večeras počinje 4. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Postavljanjem obrtničkih štandova, borilišta i pozornica počele su završne pripreme za otvaranje 4. Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku. Današnji program započinje izložbom fotografija AD 1550 autorice Aleksandre Podrebarac, Alex, u 2oh u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“. Nakon toga, s početkom u 21h, na lokaciji Četiri bunara održat će se prijem predstavnika sudionika 4. Sajma, uz prigodni program i podjelu zahvalnica i darova.

  19.09.2008. 14:28h


Dogradonačelnik Ninić primio streetball ekipu Klesari Kebo

Streetball ekipi „Klesari Kebo“, koja je na otvorenom svjetskom prvenstvu što se od 2.-6. rujna 2008. održalo u Moskvi, osvojila 2. mjesto čestitao je danas u ime Grada Šibenika zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić. Na turniru, na kojem su sudjelovale ekipe iz 14 zemalja, Klesari Kebo izgubili su finalnu utakmicu od Rusa sa samo tri koša razlike. Dogradonačelnik Ninić čestitao im je na ovom još jednom u nizu njihovih uspjeha, te im poželio dobrih rezultata i u predstojećoj sezoni u kojoj će se klesari natjecati u A2 ligi. Igrači i vodstvo su se zahvalili Gradu Šibeniku na financijskoj potpori u oraganizaciji puta u Moskvu.

  19.09.2008. 13:57h


Predstavnici španjoslkog grada Riveire u Šibeniku

Zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić primio je danas u svom uredu izaslanstvo španjolskog grada Riveire, koje boravi u Šibeniku u sklopu 2. Regionalnog savjetovanja o pitkoj vodi. G. Vicente Garcia Rivas, inače zamjenik gradonačelnika zadužen za turizam i g. José Fernando Vilariño Rodriguez zahvalili su na srdačnom prijemu, ali i izrazili svoje oduševljenje ljepotom Šibenika. Do suradnje Šibenika i Riveire došlo je nakon što je g. Vilarino Rodriguez 16. siječnja 2008. na plaži ""Las Dunas"" grada Santa Eugenia de Ribeira pronašao poruku u boci s pozivom na 2. Regionalno savjetovanje o pitkoj vodi.

  19.09.2008. 12:30h


I u ovoj kazališnoj sezoni predstave za školarce i predškolce

Jutros je u foajeu Kazališta održan sastanak predstavnika Grada Šibenika i Šibenskog kazališta s voditeljima vrtića i ravnateljima škola, a vezano za organizirani dolazak djece na kazališne predstave. U ime Grada sastanku su nazočili Živana Podrug pročelnica odjela za društvene djelatnosti i u ime Šibenskog kazališta ravnatelj Dragan Zlatović i producent Željko Koloper. Već desetu godinu Šibensko kazalište organizira tijekom školske godine tri gostovanja lutkarskih kazališta sa predstavama prilagođenim predškolskom uzrastu i osnovnoškolcima od prvog do četvrtog razreda.I ovom prigodom iskazano je zadovoljstvo obostranom suradnjom uz zaključak da je Šibenik jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji ima ovako sustavan rad na educiranju i odgoju buduće kazališne publike.

  18.09.2008. 11:46h


Poglavarstvo održalo 105. sjednicu

Danas je Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika održalo 105.sjednicu na kojoj je donijelo Zaključak o utvrđivanju Prijedloga Urbanističkog plana uređenja sportsko-rekreacijske zone DOBRI DOLAC, Zaton za Javnu raspravu. Prijedlog plana sastoji se od tekstualnog i grafičkog dijela te se prilaže ovom Zaključku kao njegov sastavni dio. Javna rasprava o Prijedlogu plana trajati će 30 dana i to: od 3. listopada do 3. studenog 2008.g. Nositelj izrade - Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika odrediti će mjesto, vrijeme i druge elemente u svezi javnog uvida i javne rasprave te objaviti javnu raspravu i dostaviti posebne obavijesti o javnoj raspravi u skladu s člankom 86. do 89. Zakona o prostornom uređenju i gradnji.

  18.09.2008. 10:11h