Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Jutros u Bassanu otvoreni susreti gradova prijatelja

Nakon desetosatnog putovanja izaslanstvo Grada Šibenika doputovalo je sinoć u Bassano del Grappa, te su šibenski gimnazijalci, koji će sudjelovati na susretima gradova prijatelja, smješteni su u hostel. Program susreta započeo je jutros činom potvđivanja prijateljstva gradova Bassana, Mühlackera i Voirona, kojem su nazočil i predstavnici Herforda i Šibenika. Prigodnim govorom obratio se i dogradonačelnik Ninić te naglasio kako središte ovih susreta moraju biti mladi ljudi; njihova spremnost da prihvaćaju „novo i razlličito“, kao i njihova otvorenost prema drugim europskim kulturama.

  04.10.2008. 13:00h


Obilježen Svjetski dan učitelja

U povodu 5. listopada-Svjetskog dana učitelja danas je u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika održano primanje za ravnatelje škola i nastavnike s područja Šibensko-kninske županije. Nazočne je u ime predstavnika učitelja Šibensko-kninske županije pozdravio ravnatelj Osnovne škole Fausta Vrančića Tomislav Crnogaća, dok su čestitke u ime Grada i Županije uputili dogradonačelnik Tomislav Jukić i dožupan Ante Tanfara. Naglašeno je kako današnje društvo mora težiti ka kvalitetnom obrazovanju učitelja, s mogućnošću njihovog profesionalnog usavršavanja, jer društvo znanja i informacijske tehnologije od njih zahtijevaju da te nove tehnologije usvoje i primjene u svom radu.

  03.10.2008. 13:05h


Šibensko izaslanstvo otputovalo na trojne susrete u Bassano del Grappa

Izaslanstvo Grada Šibenika, predvođeno zamjenikom gradonačelnice Tomislavom Ninićem, otputovalo je danas u talijanski grad Bassano del Grappa kako bi sudjelovalo na Trojnim susretima gradova prijatelja. Pored službenog izaslanstva na susret gradova prijatelja otišla je i grupa od 30 učenika Gimnazije Antuna Vrančića. koji će sudjelovati na sportskim i drugim aktivnostima zajedno s mladima iz ostalih prijateljskih gradova: Voirona (Francuska), Herforda (Njemačka), Muhlachera (Njemačka), te domaćina Bassana del Grappa (Italija). U glazbenom dijelu predviđenog trodnevnog programa izmjenjivat će se glazbene grupe, a grad Šibenik predstavljat će grupa 6SixPack Production. Programom se predviđa i sudjelovanje na okruglim stolovima i raspravama o temama:

  03.10.2008. 09:27h


Primanje za članove Scwimmcluba Herford

Zamjenik gradonačelnice Šibenika Tomislav Ninić primio je danas u Gradskoj vijećnici članove i trenere Plivačkog kluba Herford iz prijateljskog okruga Herford, koji su u posjetu našem gradu i županiji, te predstavnike plivačkih klubova «Šibenik» i «More» iz Šibenika kao njihove domaćine. Predstavnik Schwimmcluba Herford zahvalio je predsjednicima šibenskih plivačkih klubova PK More Rikardu Marenziju i PK Šibenik Ivanu Milinu na ustupljenim „prugama“ za treniranje za njihove plivače. Također su izrazili zadovoljstvo uvjetima koje šibenski bazen pruža sportašima, posebice plivačima, te pozvali oba šibenska plivačka kluba na međunarodno plivačko natjecanje što će se u svibnju 2009. održati u Herfordu.

  02.10.2008. 12:10h


U Solarisu seminar i sastanak NATO Odbora za civilnu zaštitu

Danas se u hotelskom naselju „Solaris“, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, održava seminar i plenarni sastanak NATO Odbora za civilnu zaštitu. U radu sudjeluje 130 predstavnika 35 država članica NATO-a i Partnerstva za mir, te Ujedinjenih Arapskih Emirata i Afganistana. Skup su pozdravili i zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić i zamjenik župana Ante Tanfara. Dogradonačelnik Ninić je sudionicima sastanka zaželio dobrodošlicu u Šibenik, te naglasio kako je civilna komponenta NATO-vog djelovanja upravo važna za lokalnu zajednicu jer se bavi pitanjem zaštite civilnog sektora ne samo u slučaju ratnih djelovanja već i za katastrofa, kao što su poplave, požari i dr.

  01.10.2008. 10:42h


Procesjia i misa u slavu šibenskog zaštitnika sv. Mihovila

U povodu Dana Grada Šibenika, a u spomen na hrvatske branitelje, jutros su izaslanstva Grada, Županije, Policijske uprave Šibensko-kninske, Hrvatske vojske, Udruge roditelja i Udruge udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata, HVIDRE, te političkih stranaka, položila vijence i zapalila svijeće na središnjem križu na gradskom groblju Kvanj, te na Spomeniku braniteljima iz Domovinskog rata na Bladekinu. Gradonačelnica Klarić i zamjenici Jukić i Ninić sudjelovali su i u procesiji ulicama grada, te na svečanom misnom slavlju na trgu ispred katedrale. Misno slavlje, u koncelebraciji s ocem Biskupom Antom Ivasom i ostalim (nad)biskupima Splitsko – makarske metropolije, predvodio je nadbiskup zadarski mons. Ivan Prenđa.

  29.09.2008. 18:49h


Na Meterizama održan malonogometni turnir Kup sv. Jeronima 2008

U povodu 30. rujna-blagdana sv. Jeronima, zaštitnika gradske četvrti Meterize, ove godine je po drugi put održan malonogometni turnir, na kojem su sudjelovali malonogometni klubovi: Crnica, Hrvatski dragovoljac, Meterize i Mirlović Zagora. Pobjednik turnira je MNK Mirlović Zagora, dok je najboljim igračem turnira proglašen Dario Vuković, a najboljim golmanom Zlatko Kunt. Predsjednik Gradske četvrti Meterize Novica Ljubičić uručio je pehare najboljim pojedincima, kao i pobjedniku turnira – ekipi iz Mirlović Zagore.

  29.09.2008. 18:22h


U povodu Dana Grada Šibenika održana svečana sjednica

U povodu 29.rujna-Dana Grada Šibenika, u Šibenskom je kazalištu održana svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj su kao gosti nazočili i ravnatelj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske g. Vinko Mladineo, saborski zastupnici Ante Kulušić, Brankica Crljenko, Tomislav Vrdoljak, župan šibensko-kninski Goran Pauk sa zamjenicima Antom Tanfarom i Željkom Šimuncem, gradonačelnik Trogira Vedran Rožić, gradonačelnice Knina i Vodica Josipa Rimac i Branka Juričev-Martinčev, zatim gradonačelnik Drniša Ante Dželalija, zamjenik gradonačelnika Zadra dr.Dražen Grgurović, zatim zamjenica gradonačelnika Gospića Marta Grgurić, predsjednik Društva Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu dr. Miljenko Bura

  28.09.2008. 14:53h


Mjuzikl Fantazija na Prvom festivalu regionalnih kazališta

Šibensko kazalište na sam Dan grada Šibenika i našeg zaštitnika sv. Mihovila sudjeluje na Prvom festivalu regionalnih kazališta Hrvatske – PROLOG u Sisku, koje okuplja kazališta koja su započela proces profesionalizacije ansambala sukladno Zakonu o kazalištima i inicijativi Ministarstva kulture Republike Hrvatske. U dvorani Gradskog kazališta „Kristalna kocka vedrine“ Šibensko kazalište prikazat će u ponedjeljak 29.rujna 2008. u 20 sati svoju ovosezonsku uspješnicu mjuzikl Marijane Nola „FANTAZIJA“ u režiji Nine Kleflin, koju je šibenska publika imala prigode vidjeti premijerno 10.rujna 2008.

  26.09.2008. 14:47h


U atriju kazališta komemoracija u sjećanje na Vicu Vukova

Danas je u atriju Šibenskog kazališta, u organizaciji šibenske ispostave Hrvatske glazbene unije, održana komemoracija za preminulog Vicu Vukova, te je otvorena i knjiga žalosti. Uz zvuke Vicinih pjesama, prigodnim slovom u ime Grada Šibenika i gradonačelnice Klarić nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić. Uputio je izraze sućuti obitelji Vukov; posebno gospođi Dijani i djeci Emilu i Ivani, te pozvao sve Šibenčane da se upisom u knjigu žalosti pozdrave i odaju počast velikom estradnom umjetniku, ali i političaru i publicisti.

  26.09.2008. 11:19h