Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Gradonačelnik na sjednici Predsjedništva i Skupštine Udruge gradova

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sudjeluje danas u radu Predsjedništva i Skupštine Udruge gradova u Republici Hrvatskoj. Na dnevnom redu Predsjedništva je Izvještaj o radu i financijskom poslovanju Udruge u 2010. godini, kao i plan rada i financijski plan za 2011. Bit će izabrani i predstavnici Udruge u Skupštinu Mreže nacionalnih udruga lokalnih jedinica s područja jugoistočne Europe (NALAS), kao i sudionika studijskog programa „Decentralizacija i teritorijalni preustroj“. Prema planu, Udruga gradova nastavit će sa zakonodavnim aktivnostima usmjerenim prema nadležnim tijelima, ministarstvima, Vladi Republike Hrvatske i Odboru za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Hrvatskoga sabora.

  09.02.2011. 11:38h


Šibenčani u Dubrovniku

Korisnici programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“, 3. veljače 2011. godine boravili su u Dubrovniku sudjelujući u proslavi Dana Grada Dubrovnika-Feste svetoga Vlaha. Dubrovačkim ulicama hodili su odjeveni u šibenske građanske nošnje. Obišli su i neke od znamenitosti Dubrovnika.

  09.02.2011. 09:01h


Prekinuta 19. sjednica Gradskog vijeća

Po hitnom postupku, a temeljem članka 65. stavka 2. Poslovnika Grada Šibenika,  sazvana je današnja 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj je predloženo donošenje Rješenja o imenovanju članova Odbora za statutarno – pravna pitanja, i to Branka Belamarića za potpredsjednika, te Petra Mišure i Borisa Dragutina  za članove. U obrazloženju Rješenja stoji kako su u tijeku izbori za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, a Odbor za statutarno-pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Šibenika je sukladno Statutarnoj odluci o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora (""Službeni vjesnik Šibensko-kninske županije"", broj 18/01, 4/05, 5/06 i «Službeni glasnik Grada Šibenika»,

  08.02.2011. 14:30h


Svi u maškare i u 2011.

Grad Šibenik i Društvo ""Naša djeca"", u suradnji s dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama te udrugama građana, organiziraju i ove godine karnevalske svečanosti  u pokladni utorak, 8. ožujka. Povorka s maškarama krenut će s Baldekina u 15 sati, a suđenje Krnji i prigodni zabavni program bit će održani na šibenskoj obali, na Trgu Pavla Šubića I (ispred zgrade Županije). Ključeve grada Šibenika, grada prijatelja djece, gradonačelnik Šibenika predat će  dječjim maškarama u subotu, 26. veljače, na Trgu Republike Hrvatske, točno u podne. Istog dana bit će upriličena i povorka maškara šibenskih vrtića. 

  07.02.2011. 22:17h


Dogradonačelnik Vidović u radnom posjetu Tuzli

Izaslanstvo Grada Šibenika, na čelu s dogradonačelnikom Frankom Vidovićem, boravilo je proteklog vikenda u Tuzli na poziv tamošnjeg načelnika Jasmina Imamovića. Razgovarano je o uspostavljanju suradnje, konkretno na iniciranju zajedničkih projekata u okviru IPA programa prekogranične suradnje između republika: Hrvatske i Bosne i Hercegovine. ˝Moram reći da sam impresioniran vašim gradom. Došao sam na poziv mog prijatelja, gradonačelnika Jasmina Imamovića, a ono što pokušavamo napraviti jest uspostaviti međudržavnu suradnju Hrvatske i BiH, tj. Šibenika i Tuzle. Krenut ćemo s kulturnom suradnjom, a nakon toga ćemo se pokušati usmjeriti na gospodarstvo.

  07.02.2011. 08:18h


Predsjednica Vlade u Šibeniku

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor boravi danas u Šibeniku gdje je, obišla gradilište na izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac. Obilasku su nazočili i Đuro Popijač, ministar gospodarstva rada i poduzetništva, Martina Dalić ministrica financija, Božidar Kalmeta, ministar mora, prometa i infrastrukture, Branko Bačić, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, zatim Nj.E. Paul Vandoren šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, zastupnici u Hrvatskom saboru, državni tajnici u Vladi RH, ravnateljica SAFUa, te gradonačelnici gradova i načelnici općina Šibensko-kninske županije.

  04.02.2011. 14:51h


Sanacija Šibenske ulice u Vukovaru

Na poziv vukovarskog gradonačelnika Željka Saba, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović borave danas u Vukovaru, kojom prigodom će potpisati Sporazum o financiranju sanacije Šibenske ulice u gradu Vukovaru. Procijenjena vrijednost sanacije kolnika ulice koja nosi ime Grada Šibenika iznosi 250.000,00 kuna (s PDV-om), a koji iznos će biti u cijelosti pokriven proračunskim sredstvima Grada Šibenika. Točnije, Grad Vukovar će s tvrtkom ""Komunalac"" d.o.o., koja je u vlasništvu Grada Vukovara, a kojoj je povjereno održavanje nerazvrstanih cesta u Gradu Vukovaru, sklopiti Ugovor o izvođenju radova.

  03.02.2011. 12:07h


Projektant ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovila imao sva ovlaštenja


Download dokumenta
Vezano uz navode iznesene na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatske demokratske zajednice o nepostojanju ovlaštenja projektanta za izradu Glavnog i Izvedbenog projekta za ljetnu pozornicu na tvrđavi sv. Mihovila, a radi nominacije istog na IPA-BRI, dužni smo demantirati izrečeni navod i javnost Grada Šibenika upoznati s istinitim podacima.               Naime, u otvorenom, javnom natječaju koji je Grad Šibenik raspisao za gore navedene poslove tražilo se, među ostalim, da ponuđač dokaže i sljedeću sposobnost (citiram iz teksta natječaja):  
„ovlaštenje, suglasnost ili slično, ako su gospodarskom subjektu potrebni u zemlji sjedišta za obavljanje djelatnosti povezane s predmetom nabave

  02.02.2011. 13:29h


Sastanak u vezi s osnivanjem Studija energetike i zaštite okoliša

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sudjelovat će danas u radu sastanka na temu osnivanja Studija energetike i zaštite okoliša sa sjedištem u Šibeniku, koji će se održati u sjedištu Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu. Nakon gotovo dvije i po godine rada na projektu, na sastanku će biti riječi o potrebi zajedničkog, još snažnijeg, istupanja svih tijela na lokalnoj i regionalnoj razini u cilju formiranja Studija. Također će se raspraviti Studija izvodljivosti projekta, kao i  dokumentacija izrađena u svrhu osnivanja Studija. Prof.dr. Tarzan Legović,  predsjednik Inicijativnog vijeća – koordinator na projektu, izvijestit će sudionike sastanka o poduzetim radnjama u svrhu stjecanja prostora ex vojarne Palacin za smještaj Studija,

  02.02.2011. 08:29h


Gradonačelnik pozdravio sudionike stručnog skupa: Dječji odjeli kroz suradnju s javnošću

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović pozdravio je sudionike stručnog skupa: „Dječji odjeli kroz suradnju s javnošću“, što se 27. i 28. siječnja održava u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgoric”. Gradonačelnik je, pozdravljajući knjižničare iz čitave Hrvatske, izrazio zadovoljstvo što se o navedenoj temi raspravlja u Gradu koji s ponosom nosi ime Grada –prijatelja djece, ali i Grada Međunarodnog dječjeg festivala s 50-ogodišnjom tradicijom. „Zahvaljujem i našoj knjižnici koja se, pored brojnih aktivnosti koje provodi i usluga koje pruža, aktivno uključila u tu priču povezanosti Šibenika i djece. Ovaj skup održava se u vrijeme kada naša Knjižnica obilježava 45. godina od utemeljenja svoga Dječjeg odjela.“, kazao je gradonačelnik.

  27.01.2011. 12:04h