Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Vijesti

Feštom na rivi uz spektakularni vatromet Šibenčani ušli u 2011.

  Šibenčani su Novu godinu dočekali s Goranom Karanom i Helenom Bastić uz spektakularni vatromet na šibenskoj rivi i uz bogatu ponudu šibenskih ugostitelja. Točno u ponoć gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović, njegov zamjenik Petar Baranović i šibensko-kninski župan Goran Pauk s pozornice su svima na Trgu P. Šubića I. uputili čestitku uz najbolje želje u 2011. Doček na rivi, u prekrasnoj noći uz povoljne vremenske uvjete,   pokazao se punim pogotkom nakon godina dočeka na Poljani ispod šatora. Mnogi građani komentirali su kako ih doček na obali podsjeća na otvaranje Međunarodnog dječjeg festivala kada se, baš kao i ove noći, fešta na rivi do jutra.

  01.01.2011. 14:37h


Ministar Biškupić na odlasku: Senku Bulić nikako nisu smjeli izgubiti

Biškupić u svoje zasluge ubraja izgradnju novih muzeja, obnove domova kulture, upise na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine, stipendije piscima, digitalizaciju baštine, osnivanje HAVC-a, poduzetništvo u kulturi, poticanje regionalnih kazališta, kompleks Ilok - Vukovar - Vučedol, otvaranje Muzeja suvremene umjetnosti: - Oduljilo se, ali što ćete. Šteta što nismo dogovorili zajedničko financiranje, Gradu neće biti lako. Minus mu je, tvrdi, što nije zaživjelo pravo javne posudbe i reforma samostalnih umjetnika. - Neki ne zarade ni jednu kunu godišnje, a država plaća mirovinsko i zdravstveno. Ako niste ništa napravili, onda niste samostalni umjetnik. Nadam se da će se moj nasljednik toga prihvatiti.

  31.12.2010. 09:45h


Gradonačelnik pozdravio zaključke sa sastanka o aktualnim problemima u TLM-u

Saznavši putem internetske stranice Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva kako je danas u Zagrebu održan sastanak u vezi s problematikom TLM-a, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović uputio je ministru Popijaču i državnom tajniku Friganoviću mail sljedećeg sadržaja:
""Poštovani gospodine ministre,
poštovani gospodine Friganoviću,  
s internetske stranice Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva saznao sam za održani sastanak koji ste sazvali u cilju rješavanja aktualnih problema TLM-a.

  29.12.2010. 14:52h


Gradska vlast podržala poslovodstvo i sindikat TLM-a

Nakon što je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika bilo kratko riječi o aktualnoj situaciji vezano uz ugovor HEP-a i šibenskog TLM-a, a s obzirom da je gradonačelnik jutros zaprimio i pismo predsjednika Uprave TLM-TVP Miroslava Šupe upućeno predsjednici Vlade RH i ministru Popijaču u Uredu gradonačelnika održana je konferencija za novinare kojom je aktualna gradska vlast dala punu potporu poslovodstvu i sindikatu TLM-a u borbi za šibenska radna mjesta i održanje proizvodnje u šibenskom aluminijašu.  „U ovo blagdansko vrijeme darivanja, nažalost Šibenik i Šibenčani su dobili sve samo ne dar i to u vrijeme kada se od Vlade Republike Hrvatske javno promiče

  29.12.2010. 11:49h


M/Y Berzinc na remontu u NCP-u

Jučer je u NCP Remontno Brodogradilište uplovila 43 metra duga motorna megajahta Berzinc gdje će se u sljedećih šest mjeseci obaviti radovi servisa i remonta, kako bi osvježenog izgleda dočekala svoje goste u sljedećoj sezoni.   Berzinc je jahta izgrađena u Španjolskoj 1978. godine, te je od 2005. godine do 2007. detaljno rekonstruirana u moderno plovilo za čarter gostiju koji su u mogućnosti za sedmodnevnu plovidbu ovim prekrasnim brodom izdvojiti oko 85.000 eura. Sa širinom od 7,15 metara jahta ima poprilično prostran i moderno uređen interijer. Tko po prvi put stupi na ovaj brod, suvremen interijer je posljednje što očekuje obzirom da je Berzinc zadržao klasične linije i izgled originala iz 1978. godine.

  29.12.2010. 09:57h


Održana 17. sjednica Gradskog vijeća-Jasenka Ramljak v.d. ravnateljica HNK ŠIbenik

Današnja sjednica Gradskog vijeća otvorena je prozivkom vijećnika, te je utvrđeno kako su sjednici nazočna 22 vijećnika. Uoči rasprave po samo jednoj točci Dnevnog reda, održan je aktualni sat, odnosno vijećnici su postavljali pitanja izvršnoj vlasti. Ispred kluba nezavisnih vijećnika Čače-Skorić-Ninić Ivan Ninić je predložio da Gradsko vijeće donese preporuku da se za rad u nadzornim odborima ukine naknada, te da se vijećnici odreknu svojih naknada za rad u Vijeću. Franko Vidović je pojasnio da je Zakon o trgovačkim društvima propisao da se za rad u nadzornim odborima prima naknada. Pored toga, Grad Šibenik je izgubio spor s članovima nadzornih odbora 2001.-2003. kojima je naknada bila ukinuta,

  28.12.2010. 11:58h


Vratimo grad gradu barem na jedan dan

Vratimo običaj šetnje po središnjem gradskom trgu Poljani i Kalelargi,  običaj koji sigurno svi Šibenčani  srednje generacije vrlo dobro pamte, a koji  je generacija šibenskih maturanata iz 1984. godine odlučila  bar na trenutak vratiti. Svi oni pozivaju Šibenčane da 28. prosinca dođu na Poljanu i da u 19.30 sati krenu u đir Kalelargom do rive, kako se to radilo nekad. Ovu hvalevrijednu akciju pod nazivom  ""Šibenčani – vratimo grad gradu barem na jedan dan""  podržao je i Grad Šibenik i poduzeće Gradski parking pa će, od 17-22h vrijediti zabrana parkiranja na središnjem gradskom trgu Poljani.

  27.12.2010. 12:51h


Bakalar, fritule uz Nas quatros na Badnjak

U organizaciji Grada Šibenika i Sekcije ugostitelja Udruženja obrtnika Grada Šibenika, danas na Badnji dan, na trgu ispred Kazališta, dogradonačelnici Franko Vidović i Petar Baranović dijelili su besplatne porcije bakalara, kao i  fritule i vino. Bakalar su pripremili šibenski ugostitelji, dok je brojne građane, uz dobru spizu i vino, zabavljala klapa „Nas quatros"".

  23.12.2010. 13:48h


Gradonačelnik posjetio vrtić BRAT SUNCE Sestara Franjevki od Bezgrješne

U povodu nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicima posjetio je dječji vrtić „Brat Sunce“  Sestara franjevki od Bezgrješne. Gradonačelnik je djeci, njihovim tetama i  sestrama Franjevkama od Bezgrješne zaželio Sretan Božić, a u Novoj 2011. zdravlja i sreće. Prigodnim božićnim pjesmama djeca su gradonačelniku zahvalila na čestitkama i dobrim željama. Vrhovna poglavarica Družbe Sestara franjevki od Bezgrješne sestra Nevenka Grgat izrazila je zadovoljstvo gradonačelnikovim posjetom, te kazala kako njihova Družba stoljećima, pa tako i danas, živi,  radi i moli za dobrobit našeg Šibenika.

  23.12.2010. 12:07h


Od Šibenika do Mrduše Donje-iz Slobodne Dalmacije

Srditi zbog ukidanja telekom-centra, preseljenja Pošte, reduciranja Fine, najave gašenja Policijske uprave, Državnog odvjetništva, Trgovačkog suda, zatvaranja stotina visokostručnih radnih mjesta... prije kojih godinu dana svi su se Šibenčani – u rasponu od mjesnih intelektualaca pa sve do nogometnih navijača – ujedinili u dramatičnom prosvjedu. Ne želeći pristati na marginalizaciju svoga grada, podigli su glas i uputili apel javnosti tražeći da se zaustavi zlokobna pretvorba Šibenika u ubogi provincijski gradić. Njihov pokret otpora vrlo brzo je zadobio simpatije i daleko izvan granica pobunjenog dalmatinskog polisa.Svi oni koji su im tada zapljeskali na odlučnosti, sada se mogu samo u čudu križati.

  22.12.2010. 10:15h